Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Transfer na EUW/NA

Gryfek

Transfer  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie si? przenie???

• North America
      5
    • Europe West
      9
    • Zosta? na EUNE
      5
  2. 2. Czy na North America / Europe West jest taki Flame w Silver 1-3 jak na EUNE?

• Tak, jest
      6
    • Jest, ale mniej
      7
    • Nie spotka?em si? z tym
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was, pytanie, czy jeśli wykupię transfer na EUW/NA to strace moją lige/dywizje i od nowa będę miał te 10 gier? Postacie, runy, RP i IP zostaną zachowane?

Widziałem na forum że dużo ludzi chce sie przeniesc na EUW ale nie bylo nic o NA, mozna sie tam z EUNE przeniesc czy tylko tak w shopie pisze? Lagi są duze? Ping wysoki?

I co sądzicie o poziomie na EUW w dywizji ~Silver 1-3? Jest dużo polaków lub rusków? Ciezko sie dogadac czy po angielsku wiekszość rozumie? Flame tak jak na EUNE?

I to samo na NA. Proszę o wasze opinie, będę nagradzał like.

Opublikowano

Po przeniesieniu będziesz musiał zagrać jednego rankeda i zostaniesz przydzielony do dywizji (zazwyczaj niższej, np. mając Gold 4 na EUNE na innych serwerach będziesz miał Silver 3-2)

Na NA ping to około 130, można się tam przenieść z EUNE.

Flame jest wszędzie taki sam, Polacy zajęli Westa już dawno temu.

Na NA nie grałem więc się nie wypowiem.

Opublikowano

Jako, że grałem na wszystkich serwerach napiszę w skrócie.

Wszędzie jest to samo, wszędzie graczy są tacy sami. Jeżeli chodzi o sam transfer:

* Grałem przez 2 lata na Ameryce, naprawdę tam się gra super, ale jest problem pingu. 0.3s opóźnienia to naprawdę sporo przy tej grze. Zdołałem wbić tam tylko platynę, bo czas mojej reakcji naprawdę był słaby. Ludzie mili, ale nie polecam.

* Po transferze spadłem z platyny 5 do Gold 4 przez to, że wychodziłem z kolejek mając przy tym -113 punktów. Przez niskie elo. <czytaj niżej>

* Najlepiej się przenieść, gdy jesteś w dywizji jakiejkolwiek 1-2-3 ponieważ jak będziesz miał 5 możesz spaść np. ze srebra do brązu. <czytaj niżej>

* Po przeniesieniu będziesz musiał rozegrać jedną rozgrywkę rankingową, aby wrzucili Cię do jakiejś ligii. Zostanie przyznana nowa nazwa.

* IP | Runy | Postacie | Masterki od nowa będziesz musiał zrobić | wszystko zostanie zachowane.

* Wszędzie są trolle, nieważne gdzie się przeniesiesz. Różnice odczujesz dopiero przy platynie/diamencie z zachowaniem graczy, to, że teraz Ci się trafiają na jakimś serwerze debile to na innym też będziesz miał.

* Angielski czy rozumieją to wszystko zależy od ludzi.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Po przeniesieniu postacie, runy, skiny itd. zostają, tracisz jedynie przyjaciół oraz tak jak kolega UP napisał, grasz 1 grę rankedową i zostajesz przydzielony najczęściej 2-3 dywizje w dół.

Ja tam polecam EUW, zdarza się tutaj również flame, ale napewno nie tak jak na EUNE. Na chat'cie wszyscy starają się pisać po angielsku, naprawdę rzadko spotykam inne języki. Trochę polaków tu jest, ale prawie nikt się nie przyznaje. Z tego, co sam zauważyłem to uważam, że poziom jest lekko wyższy niż na EUNE.

Ale uprzedzam Cię, że jeżeli na EUNE jesteś jednym z tych, co nie potrafią wyjść z brązu, bo mają trolli w team'ie to tutaj również się nie wybijesz. ;)

Opublikowano

Do dywizji jesteś przydzielany na podstawie swojego MMR. Każda liga na każdym serwerze ma swoje średnie MMR i trafisz do takiej do której będziesz najbardziej pasował. Można tak spaść, można awansować, nie ma reguły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...