Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zapamiętywanie logowania

Ytrew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Na jakimś serwerze (już nie pamiętam jakim) widziałem ,że kiedy się zalogujesz, wylogujesz i znów zalogujesz to nie musiałeś się znów logować. Proste zapamiętywanie sesji. I tu jest pytanie do was. Jaki plugin za to odpowiada i jak to skonfigurować? Proszę o szybką odp. bo tworze swój serwer i jest mi to potrzebne.

IP serwa jakby ktoś chciał: s134.csrv.pl:53425

aaa i jeszcze skan linka z sygnaturki ^^http://online3.drweb.com/cache/?i=3eb5946df9b048b60fe415d9c84963a2

Opublikowano

xAuth zapamiętuję sesję logowania.

Thx za info :) coś tak myślałem ,że to będzie to. Mam jeszcze 2 pytania

1.Czy w AuthMe też jest taka opcja?

2.Jeśli nie ma takiej opcji w AuthMe to jak to skonfigurować w xAuth?

Opublikowano

XAuth ma to już wkodowane.

A do AuthMe jest mała konfiguracja. Wejdz w folder Plugins/AuthMe/config.yml i znajdz:

settings:
sessions: <- Tu jest sesja logowania
enabled: true <- true aby ja włączyć
timeout: X <- podajesz cyfre w minutach po jakim czasie ma sie urzytkownik wylogowac po wyjsciu z serwera :)

Jesli dasz tam 5 min to po pieciu minutach zostaniesz wylogowany gdy opuscisz serwer.

Licze na LIKE :3

Opublikowano

Jeszcze jedno. Znalazłem tam taką opcję :

settings:
sessions:
enabled: true
timeout: 10
sessionExpireOnIpChange: false <<<-------------------------do czego to???

Musi zadziałać. tylko nie zapomnij zapisać pliku i o zrestartowaniu serwera :)

Nie trzeba restartować :) wystarczy wpisać reload na konsoli

Opublikowano

Widocznie masz AutchMeReloaded, to jest opcja jeśli chcesz aby ta opcja działała tylko z IP Gracza a nie jego nickiem. Wiec zostaw to na false. I co podziałało to ? Sesja logowania trwa?

Opublikowano

Moment minecraft 1.6.2 się ładuje.

Zapomniałbym o jednej z najważniejszych rzeczy. Gdzie zmienić text typu "Twoja sesja zostala wznowiona" na np "Logowanie zostalo zapamietane"???

Opublikowano

Jeśli w config.yml masz ustawione " messagesLanguage: en" to w pliku messages_en.yml , jesli masz na pl , znajdz plik messages_pl tak mi sie wydaje, ale lepiej spolszczyc juz to "en" i cfg ustawic jezyk na angielski :3

• 3 lata później...
Opublikowano

Jeśli w config.yml masz ustawione "  messagesLanguage: en" to w pliku messages_en.yml , jesli masz na pl , znajdz plik messages_pl tak mi sie wydaje, ale lepiej spolszczyc juz to "en" i cfg ustawic jezyk na angielski :3

A jaka to wiadomość?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...