Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobrze gra się łowcą?

___QQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie. Jakiś tydzień temu odkryłem Aion'a i grałem sobie templarem. Niestety nie spodobała mi sie gra tankiem bo to raczej postać pod PT niz solo. Myślałem nad łowcą ale nie jestem pewien jak ty wygląda gra archerem. Jeśli ktoś bardziej wtajemniczony mógł mi opisać jak to wygląda z kosztami ekwipunku, jak jest z dmg i def'em.

*Przepraszam za błąd z tytułem tematu.

Opublikowano

Templar dopóki nie zrobisz mu naprawdę dobrego eq będzie postacią tylko pod pt (np. SM nie potrzebuje super eq by biegać solo), ale kiedy już złożysz ładny APkowy set, podbijesz end-game GSa na min. +10 oraz ogarniasz grę tą postacią = wtedy zaczynasz mordować. Poza SMami, bo takowi nawalając w trzy klawisze na krzyż utrzymują Cię w fearze twierdząc, że potrafią grać.

Ranger jest bardzo dobrym DPSem, który potrafi zburstować target i zgasić przeciwnika jak świeczkę. Problem się pojawia jeśli drugi gracz przetrzyma pierwsze 10 skilli - wtedy musisz zacząć stawiać trapy, które będą zatrzymywały przeciwnika, usypiać, spowalniać by wolniej biegał i non-stop kiteować. Koszt zrobienia eq wynosi tyle samo co przy innych postaciach, chociaż najważniejsze dla Ciebie będzie podbicie broni na duży +. DMG już opisałem, z defem jest ciężko - jeśli pozwolisz by podszedł do Ciebie dobrze zrobiony glad to zginiesz = ma on trochę za dużo defa by gasić go jak równie mocno walącego acz słabego pod względem defa sorca.

Jednakże ranger tak jak każda inna postać w grze wymaga czasu i poświęceń, eq w AIONie nie robisz w tydzień ani nawet w miesiąc, no i też nie od początku strzelasz po 3k z hita. Ma swoje plusy i minusy, mnie np. bardzo drażniło to, że do ok. 20 lvl strzelasz 4 max 5 skillami i to na zmianę. Później jednak to się zmienia i jeśli lubisz sobie "szczelać" to dopóki nie wyjdzie gunner w 4.0 - ranger będzie najlepszą postacią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...