Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Usunięcie dropu w klijencie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy mógłby ktoś usunąć cały drop z klijenta pandory? Chciałbym aby zostały sztaby 2 5 i 10 mln oraz sakwy szczęścia. W eq chciałbym aby były widoczne poty, autopoty, peleryny, pierscien anty expa (nie wiem czy jest standardowe id na pierscien), fms no i to co wymieniłem wyżej z dropu. Próbowałem sam się za to zabrać, jednak kompletnie mi to nie wychodzi (nie znam się na kliencie).

Z góry dziękuję, za pomoc będą +

xaomjlc.png

Opublikowano

jak zaczniesz usuwać pliki z clienta to potem wgl. go nie odpalisz.

+1

Usuń z item_proto, item_desc itp.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

jak zaczniesz usuwać pliki z clienta to potem wgl. go nie odpalisz.

Nie chce usówania plików, chcę aby z plików skasować itemy, abym widział na ziemi tylko te item, które chce.

xaomjlc.png

Opublikowano

+1

Usuń z item_proto, item_desc itp.

Czytałem, że trzeba coś edytować w pliku mob_drop_item.txt ale nie mogę nigdzie znaleźć tego pliku. Prosiłbym aby ktoś to zrobił bo ja naprawde nie dam rady. Z góry wielkie dzięki

xaomjlc.png

Opublikowano

To co masz w EQ jest fizycznie po stronie serwera - żadną edycją klienta tego nie usuniesz ;]

Zgadzam się z Tobą, jednak jest możliwość wywalenia itemow z klienta tzn. nie będę ich widział ani w eq ani na ziemi. Itemy w eq będą ale nie będę mogl ich wywalic sprzedac itd. Itemow znajdujacych sie na ziemi, których nie bede widzial po prostu mi nie podniesie klikając Z czy też ~.

xaomjlc.png

Opublikowano

Spróbuj wyrzucić z clienta ikony tych itemów których nie chcesz oraz wpisy do nich. Zostaw tylko wpisy oraz ikony tych które chcesz widzieć .

DPFt2G3.png

Opublikowano

Pliki odpowiadające za drop znajdują się po stronie serwera gry, nie clienta.

Możesz jedynie usunąć ikonki, oraz wszystko co z tym związane przez co będziesz widział w EQ tylko te, które będiesz chciał widzieć, tak samo jak itemek będzie leciał na ziemie to nie będzie miał nazwy i będziesz wiedział, żeby nie podnosić.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ja nie chce usunąć dropu tylko wywalić nazwy, tekstury i wszystko co jest związane z tymi itemami których nie chce. Wiem, że coś takigo jest możliwe bo jakiś czas temu miałem takowe pliki, których teraz nie mogę znaleźć.

Były to pliki item_pandor i item pandor.txt Ten 2 wyglądał jak item_list zawarty w roocie, jednak były właśnie zostawione te itemy, które chciałem.

Proszę nie spamić jeśli nie rozumiecie czego oczekuję, lub nie potraficie tego zrobić.
Pozdrawiam, oraz jeszcze raz z góry dziękuję za pomoc.

xaomjlc.png

Opublikowano

Boże.. On korzysta z autopickupa, tylko że ten autopickup podnosi wszystkie itemy, które są na ziemie, on chce wywalić nie mal wszystkie itemy i zostawić tylko te, które chce aby program mu podnosił. No więc otwierasz locale_pl --? rozpakuj item_proto i usuń wpisy których nie chcesz

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...