Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer sam się wyłącza.

xpawel69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z komputerem, a mianowicie co jakiś czas sam się wyłącza. Niedawno wymieniłem procesor, wyłączał się, więc wymieniłem zasilacz i nadal ten sam problem. Wie ktoś w czym może tkwić przyczyna? Pasta na procesor świeżo nałożona.

Ram : 2046 Mb,

Karta graficzna : Geforce 9600 GT 512 Mb,

Procesor : AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor +4000 2.10 GHz

Dodam jeszcze, że wszystkie te części (prócz ramu, też 2 GB oraz płyty głównej) dostałem, wcześniej dawnemu właścicielowi wszystko chodziło, nie miał żadnych problemów.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

UP, wcześniejszemu właścicielowi na tym zasilaczy wszystko ładnie śmigało, może to wina czego innego? Czekam na dalsze odpowiedzi.

I jak można te temperatury sprawdzić?

Opublikowano

Powiedziałeś, że ostatnio wymieniłeś procesor. Być może, Twoja płyta główna nie może działać poprawnie z nowym procesorem. Podaj jaki model płyty głównej masz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Powiedziałeś, że ostatnio wymieniłeś procesor. Być może, Twoja płyta główna nie może działać poprawnie z nowym procesorem. Podaj jaki model płyty głównej masz.

Pozdrawiam.

Mógłbyś powiedzieć, jak sprawdzić jaki posiadam model? Moja płyta główna jest bardzo stara, z 7 lat ma od kiedy kupiłem komputer. ;x

Opublikowano

Podczas ładowania systemu przez program rozruchowy powinieneś dostać informację na temat płyty głównej.

Ale to już może być nie ważne, podasz mi jaką architekturę procesora masz? Bo istnieje możliwość, że Twoja płyta główna jest poprostu za stara.

Opublikowano

Nie wiem czy to ważne, ale temperatura procesora podskoczyła.

Core #0 ok. 85,

Core #1 ok. 80

Podczas ładowania systemu przez program rozruchowy powinieneś dostać informację na temat płyty głównej.

Ale to już może być nie ważne, podasz mi jaką architekturę procesora masz? Bo istnieje możliwość, że Twoja płyta główna jest poprostu za stara.

Mógłbyś powiedzieć jak to sprawdzić? Nie znam się zbyt na komputerach. ;/ Z góry dzięki.

Opublikowano

Cpu-Z zakladka Mainboard oraz model cpu podaj

Temp. dosc wysokie

Nie wiem o co Ci chodzi. ;/ Temperatura teraz wzrosła nawet do ponad 100, to chyba źle, prawda?

Opublikowano

Ale te zasilacze szybko się psują. U właściciela poprzedniego może był jeszcze dobry, a u Ciebie się op prostu już psuje. Pobierz program Speccy, i podaj modele.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie rozumiecie, że wcześniejszemu właścicielowi wszystko dobrze chodziło? Miał tylko inną płytę główną.

Temp. wysokie. Wyczyść dokładnie procesor. A karta graficzna jaka temperatura? Tak czy siak zasilacz do wymiany na markowy.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Hmm. To jak? Tylko wymiana zasilacza powinna pomóc? Tylko dlaczego dawnemu właścicielowi nic się takiego nie działo, a mi tak? Nie rozumiem, może Radiator jest źle ułożony, czy coś w tym stylu? Jest możliwe, że np. procesor za duże temperatury "przeżywa"? Jeżeli pochodzi tak z 1h, to dochodzi czasami do 120 stopni.

Opublikowano

Co krwa? 120 st? Przy tej temperaturze procek po 1h powinien się spalić w 5 sek. To cud że nic się nie dzieje jeszcze. Chłodzenie aktywne (wiatraczek) czy pasywne (radiator)? Sprawdź czy wszystko jest dobrze podłączone, i podaj model tej płyty głównej...

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Co krwa? 120 st? Przy tej temperaturze procek po 1h powinien się spalić w 5 sek. To cud że nic się nie dzieje jeszcze. Chłodzenie aktywne (wiatraczek) czy pasywne (radiator)? Sprawdź czy wszystko jest dobrze podłączone, i podaj model tej płyty głównej...

No radiator, nie mam wiatraczka, który wieje na procesor. Wszystko jest dobrze podłączone, sprawdzałem. Nazwa płyty głównej : nieznane. Takie coś w Everest'cie wyskoczyło..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...