Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ping..

Gqonvi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz jako ze juz nieco jestem podkurwiony cala ta sytuacja, nie bede owijal w bawelne. Gdy gram w league of legends lub tez w jaka kolwiek inna gre internetowa, pink rosnie do 400 i skacze pomiedzy 200 a 400 przez caly czas. Natomiast gdy np pobieram film, to szybkosc pobierania pokazuje mi 8000kbs na sekunde.. Bardzo prosze o pomoc w komentarzach.

PS. Mam internet bezprzewodowy a router znajduje sie 10m od komputera.

FyvzeeY.png

Opublikowano

Ludzie kurwa pomocy, bo zaraz sie potne. Probowalem tych waszych metod z poradnikow - nic to nie zmienia.

FyvzeeY.png

Opublikowano

Eh ciężko mi powiedzieć co dokładnie Ci dolega ale sądzę, że tu nie chodzi o prędkość. Prędkość to jedno a ping to drugie :)

Najpierw podaj z czego masz neta i jaki router, oraz model sieci, może coś zdziałamy :)

Opublikowano

Oraz wyczyść komputer wewnątrz i dyski nie koniecznie ping musi byc spowodowany słabym netem jak masz malware/SPYWARE czy jak to tam było moze byc taki problem wczesnie był taki problem czy teraz sie pojawił ?

oynk.png

Opublikowano

Problem z internetem mialem juz od poczatku jego podlaczenia, ale niestety zmiana dostawcy nie jest w tym momencie mozliwa. Moim dostawca jest "Kabel Deutchland" i mam tylko modem - bez routera. Smiesznym faktem jest rowniez to, ze internet powinien miec 32 mb/s, a wyciaga ledwo 8. (przy dwoch komputerach i tablecie) Teraz probuje cos kombinowac z serwerami DNS, aczkolwiek i tutaj pojawia sie problem. W google wyczytalem, ze nalezy porownac wszystkie dostepne adresy DNS uzywajac do tego programu o nazwie "namebench", wiec tak tez zrobilem. Okazalo sie, ze najszybszym adresem DNS (az o 115% szybszym niz moj podstawowy) jest "213.191.74.18". Wszedlem wiec w panel sterowania, nastepnie w te sieci i wpisalem dokladnie ten adres DNS w wolne pole, po czym zresetowalem komputer. Po ponownym wlaczeniu okazalo sie, ze adres DNS zniknal i znowu ustawil sie na automatyczny. Nie mam juz sil do tego syfu, naprawde..

FyvzeeY.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...