Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] questy biolog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam questy do biologa cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest/zadania

./qc xxxxxxxxx.quest i nie chcą działać dla czego maszyna mi ich nie czyta ?

cos jeszce musze dopisać jak znajduja sie w folderze

Opublikowano

Zrób

cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest
./qc zadania/xxxxxxxxx.quest

dzięki działa lajka dam później bo teraz nie moge ;/

@edit

+ wiesz może dla czego ten quest mi nie działa http://www.mpcforum.pl/topic/992704-quest-users-panel/ po wprowadzeniu go przywołuje itemek

69010 i kiedy w niego klikam nic się nie dzieje ;/

i czy questy musze dodawać po jedyńczo typu jeden quest reboot i na stepny

Opublikowano

czyli cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest a potem tylko
./qc xxxxquest

./qc xxxxquest

./qc xxxxquest

./qc xxxxquest

./qc xxxxquest

cd

reeboot

+ ktoś mi napisze czemu ten userpanel nie działa ;/

Opublikowano

@up Nie na wszystkie questy to działa, dodatkowo jak wpiszesz przy dużej ilości graczy na serwerze i będzie ktoś np say'a czytał , bądź klikał w "ok" itp to wywali cały serwer.

Jeżeli masz przerwę konserwacyjną to komenda jednak bardzo przydatna.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@up Nie na wszystkie questy to działa, dodatkowo jak wpiszesz przy dużej ilości graczy na serwerze i będzie ktoś np say'a czytał , bądź klikał w "ok" itp to wywali cały serwer.

Jeżeli masz przerwę konserwacyjną to komenda jednak bardzo przydatna.

360 a ty możesz mi jakąś opcje napisać co może być źle albo nie działać bo dopiero jutro to sprawdze

Opublikowano

Jeżeli quest kompiluje ci się bez problemów to zobacz czy item o id 69010 ma odpowiednie flag i antiflag do obsługi questa :)

Weź sobie np taki jak ma Pierścień Teleportacji ID : 80009.

To jest jedna z głównych przyczyn czemu quest się kompiluje a jak klikasz nie działa.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jeżeli quest kompiluje ci się bez problemów to zobacz czy item o id 69010 ma odpowiednie flag i antiflag do obsługi questa :)

Weź sobie np taki jak ma Pierścień Teleportacji ID : 80009.

To jest jedna z głównych przyczyn czemu quest się kompiluje a jak klikasz nie działa.

flag i antiflag mam zmienić w navi czy w item proto :) i wiesz jakie mam ustawić czy te np z p teleportacji jak w metku działa to przy innym queście też musi tylko zmienić te 2 tabelki ?

Opublikowano

Jak nic ci się nie wyświetla klikając na ten item w który masz wbudowany user_panel, ustaw w navi flag 18, a na antiflag 10, wtedy powinien zadziałać.

pre_1387877119__logo.png

Opublikowano

Jak nic ci się nie wyświetla klikając na ten item w który masz wbudowany user_panel, ustaw w navi flag 18, a na antiflag 10, wtedy powinien zadziałać.

jak tak zrobiłem to teraz mi pisze ze przedmiot moze być użyty tylko przez płeć przeciwną ;/

Opublikowano

Ludzie, nie bierzcie się wgl za serwery, jesli nawet tego nie wiecie ;o. type 18 subtype 10 Antiflag najlepiej 0, zeby mozna bylo wywalic

potem rebocik i tyle.

Spokój nastał w moim sercu, wszystko znowu jest na miejscu. Odnalazłem w sobie spokój, wyrzuciłem wręcz niepokój. Pokazałem silną wolę i od teraz mam swobode... ;o

Opublikowano

Ludzie, nie bierzcie się wgl za serwery, jesli nawet tego nie wiecie ;o. type 18 subtype 10 Antiflag najlepiej 0, zeby mozna bylo wywalic

potem rebocik i tyle.

nie wiem co te tabele mogą znaczyć ? to sie nie znam

Opublikowano

pisalem do tamtych nie do Ciebie. Jak zrobiles to git.

Spokój nastał w moim sercu, wszystko znowu jest na miejscu. Odnalazłem w sobie spokój, wyrzuciłem wręcz niepokój. Pokazałem silną wolę i od teraz mam swobode... ;o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...