Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Komputer

WOOODY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na urodziny mam dostać nowego kompa i nie wiem czy jest dobry, w jakie gry moge na nim grać? Czy pójdzie mi wiedźmin 2, skyrim?

Procek- intel pentium g860 3,0 GHz

DDR3- 8 Gb

Sata 500 Gb

vga MSI 610 z cuda 2 Gb DDR3

zasilacz Ic ATX 420 w

Opublikowano

Sam kupujesz czy prezent? Jeśli sam to podaj budżet to ktoś Ci coś złoży :-)

Opublikowano

Ale czy pójdą gry np. wiedźmim 2, skyrim?

Nie ma sensu o tym mówić. Ten komputer to zwykły, słaby gotowiec. W ogóle nie opłaca się go kupować.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

katra to żenada ma 2gb dla szpanu a wydajnośc/takowania itp. ma na poziomie 8600/8800 gt, do tego nie dziw się jak ci wybuchnie bo zasilacz jest słabej marki, której zasilacze są słabiutko wykonane wiedzmin 2 może na niskich ale jeśli dajesz za niego więcej niż 6xx zł to przepłacasz

Opublikowano

Za 1300zł mi mówili ? Co 600 złotych za tego kompa? Wątpię! To może coś lepszego poradzisz żeby wiedźmin 2 na średnich lub wysokich działał

Opublikowano

ten o wiele lepszy od tego twojego, chociaż są 2 warianty lepszy proc a gorsza grafika co widać u góry i lepsza grafika i gorszy procesor czyli zamiast up. to kartę na :

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7790-1gb-ddr5128bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,37841.html

i procesor na :

http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-celeron-dual-core-g1610-lga1155-box,36036.html

Wystarczy że dodasz produkty do koszyka i zamówisz jeśli chcesz otrzymać złożony zestaw dodaj do koszyka usługę montażu

http://techplanet.pl/produkty/uslugi/montaz-zestawu-komputerowego-pc,8129.html

dodam że dla obu wariantów wiedzmin 2 na high/ultra w full hd to nie problem, bez problemu zagrasz również w battlefielda 3/far cry 3 na nisko/średnich, na niskich będziesz mógł zagrać nawet w takie wypasy jak metro/crysis 3 itp.

Powiedz jeszcze w jakiej rozdzielczości grasz bo od tego też dużo zależy w 800x600 to wszystkie ci na high/ultra pójdą ale w full hd to już gorzej. Co nie zmienia faktu że wiedzmina na high/ultra i skyrim na wysokich to tez nie większy problem

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/VHOmMk/

Jak za duzo zmien grafike na:

http://www.morele.net/karta-graficzna-club-3d-club3d-hd7770-1gb-gddr5-1ghz-4-5ghz-dp-hdmi-dvi-cgax-7772c-517255/

Ale podaj budzet calkowity.

@Up

To raczej pod rendering, w grach ten pentiumek cisnie tego amd x4 ;p

A poza tym plyta pod intela a procesor amd? Z takimi zestawami idz do media markt nie tu -.-

Opublikowano

jeśli chodzi o gry które wykorzystują 2 rdzenie to tak bo pojedyncze rdzenie ma lepsze ale w grach które potrzebują 4 (a jest ich coraz więcej) x4 wygrywa :)

Opublikowano

Ja prdl. Po 1. - plyta i procesor u cb nie sa kompatybilne

Po 2. - Jesli patrzysz na puste rdzenie i ghz to sie nie dziwie - rdzenie u amd sa mniej wydajne, ale tansze, w kwotach do 500zl proce amd sa zazwyczaj lepsze do renderingu niz w podobnej cenie proc intela, z grami juz intel ma przewage spora dosc

Porownanie: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G2030-vs-AMD-Phenom-II-X4-945

Opublikowano

up. ale tyś jest głupi przecież ci napisałem

jeśli chodzi o gry które wykorzystują 2 rdzenie to tak bo pojedyncze rdzenie ma lepsze ale w grach które potrzebują 4 (a jest ich coraz więcej) x4 wygrywa :)

przykładowo w bf-3 z 2 jajowcem bez chociaż 2 wirtualnych rdzeni (ht) nie ma co marzyć o serwerach x64 a z amd x4 już jak najbardziej idzie zagrać

Opublikowano

Malo ktora gra uzywa 4 rdzeni - i temu nie zaprzeczaj. Poza tym dalem link do porownania, i widac, ze pentium znacznie wydajniejszy, i tanszy.

A poza tym DEBILU pisze po raz 3 czy 4, te mobo nie jest na ten sam socket co cpu co podales! Takie zestawy moga wciskac w media markt, a nie tu!

Opublikowano

OGARNIJ TE

DEBILU

Ja prdl.

A co do płyty to faktycznie zrobiłem gapę ale się zorientowałem i edytowałem po 2 minutach a ty dalej swoje, polecam magiczny klawisz f5, pozatym nie patrzę na ghz i rdzenie tylko na fakty np. w bf-3 z 2 jajowcem bez hiper thenderingu(rdzenie wirtualne) to nie masz co mażyć o 64 graczach bo jak wejdziesz to będzie ci latać od 50-60 fps po 10-20 bo się będzie dławił przy renderowaniu wielu efektów/obiektów a amd x4 to już nie spotka, dobra skończmy dyskusję każdy z nas widzę wie lepiej autor albo jakiś ekspert zdecyduje.

Opublikowano

ehhh piszę ci post edytowany o 19:5x ale ok ty wiesz lepiej z jakiej racji ddr-3 1330 mhz są lepsze od 1600mhz (w grach przecież różnicy prawie nie ma ale 1600mhz są lepsze od 1330 w innych sprawach, a jako że 1600 tańsze to je dałem )

Opublikowano

Czyli nie 2min po napisaniu a 21 min po napisaniu tamtego postu, czyli przy 2-3 napisaniu ode mnie o bledzie.

@Doxx

On jakos nazwal mnie glupkiem i nie ma warna? Poza tym idz kontrolowac ten twoj dzial a nie tylko ''warn'' ''ban'' ''forum nie popiera piractwa'' ''warn'' ''ban'' forum nie popiera piractwa'' i tak w kolko.

@up

Cl11 tak

@2up

Co z tego jak roznica 4zl a tamte maja cl9 ?

Opublikowano

nie ogarniam o co chodzi z tymi clx napisz mi to ktoś na pw o co z tym chodzi :), up, debil to bardziej wulgarne określenie a to że ktoś jest głupi to nawet w szkole nauczycielka mówi do ucznia jak się nie nauczył, pozatym napisałem to w sensie że nie dokładnie czyta bo nie dostrzegł tego co napisałem, i trza mu było tłustymi literami napisać :)

Opublikowano

Co zrobić.

Co do warna to nie zauważyłem obelgi skierowanej w Twoją stronę. Mój błąd. Przepraszam.

Oboje dostaniecie ostrzeżenia za flamewar i koniec tej dyskusji, bo polecą bany. Rly.

Opublikowano

Ale tez mnie obraziles. A regulamin zabrania obrazania i przezywania, a nie ma tam nic o ''ciezkosci przezwiska''

Poza tym skoro nie wiesz o co chodzi z timingami, a uwazasz ze twoj zestaw lepszy... Na tescie co podlinkowalem zobacz roznice w prockach.

Poza tym moj wydajniejszy zestaw jest tanszy, a w cenie twojego jesli moze doplacic to ma mozliwosc w moim zmienienia gpu.. bo ponizej 1700-1800zl nie ma co pchac czegos lepszego niz h61

@Up

Czyli ciebie, jako moderatora, mam pouczac gdzie ktos lamie regulamin? Powinienes wiedziec. Jako moderator powinienes byc bardziej odpowiedzialny i kontrolowac caly temat, a nie ostatni 1-2 posty! A jesli tak masz zamiar nadal kontrolowac lamanie regulaminu to nie wychodz z tego swojego dzialu lineage, blagam..

Opublikowano

Kacper i Kagor, niewyraźnie napisałem, że dosyć tej kłótni? Jak jeszcze raz zobaczę jakieś obelgi/wyzwiska/ciągnięcie tej rozmowy to 7 dni na odpoczynek panowie. Oboje ponieśliście konsekwencje więc przemyślcie to.

Opublikowano

Ale musialem tobie zwrocic uwage, zebys zauwazyl, ze 2 posty w tyl uzytkownik mnie obrazil. A jako moderator powinienes byc sprawiedliwy - i teraz nie wiadomo czy nie zauwazyles tamtego postu czy w twoim interesie lezalo nie nadanie warnu tamtego uzytkownikowi. Poza tym wozniak za spam watkami o tym samym nie zostal ukarany.

A zeby nie bylo, ze offtopic.

Mozesz dolozyc do cpu http://www.morele.net/procesor-intel-bx80637g2120-514881/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...