Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Items Last Whisper

..Hans..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Prawie każdy Adc zakłada na siebie ten item Last Whisper

Dziwi mnie to bo to przecież Tylko 40 attack damage..

Wiem że ma passywke 35%ignoreuje ale czy to aż tak dużo ??

Proszę przybliżyć mnie z Tym przedmiotem.

Czy warto składać na Ashe itp.

Opublikowano

LW to jest core item na każdego AD, nie tylko ADC ... Chociaż niektórzy wolą złożyc BC... Bynajmniej chodzi o to że 35% redukcji pancerza to jest dość dużo jak bijesz hitami i bijesz ;)

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

To dużo nawet jak przeciwnik nie ma dużo armora to i tak zadaje więcej. Co do ad jest to tani przedmiot bodajże 2300 golda, więc nie daję niebotycznych ilości AD.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Last Whisper jest fajny na early game, mój podstawowy item na cait i varusa, bo w early Twój counter-adc nie ma armoru dzięki czemu ciśniesz go jeszcze mocniej i zbijasz armor prawie do zera. Jeśli masz po 2giej stronie supporty takie jak Tadzik, Leona czy Thresh, LW jest ważny w early.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Last Whisper jest fajny na early game, mój podstawowy item na cait i varusa, bo w early Twój counter-adc nie ma armoru dzięki czemu ciśniesz go jeszcze mocniej i zbijasz armor prawie do zera. Jeśli masz po 2giej stronie supporty takie jak Tadzik, Leona czy Thresh, LW jest ważny w early.

OMG, LW w early, chyba nie grasz za dobrze i dużo w LoLa. Poza tym podstawowa matematyka się kłania. Jeśli przeciwnik ma 40 Armora na początku to przez pasyw LW zignorujesz mu około 15 pkt. pancerza. Jeśli to dla Ciebie jest to "zbijanie armora prawie do zera" do powinieneś cofnąć się co najmniej do podstawówki. LW jest opłacalny tylko przeciw dużym ilościom pancerza, które pojawiają się w late. Tam to jest nie różnica 15 pkt. tylko 80-100;

@Edit Poza tym jaka to postać "Tadzik". Bo jeśli to ma być jakieś zdrobnienie od Taric to bardzo nie udane.

Opublikowano

Siema

Prawie każdy Adc zakłada na siebie ten item Last Whisper

Dziwi mnie to bo to przecież Tylko 40 attack damage..

Wiem że ma passywke 35%ignoreuje ale czy to aż tak dużo ??

Proszę przybliżyć mnie z Tym przedmiotem.

Czy warto składać na Ashe itp.

W lategame gdy kazdy ma +150 armora, a toplane często ponad 200 to last whisper na pewno jest cost effective itemem.

Buduje się go na każdym adc gdy widzisz że przeciwnicy zaczynają stackować armor.

OMG, LW w early, chyba nie grasz za dobrze i dużo w LoLa. Poza tym podstawowa matematyka się kłania. Jeśli przeciwnik ma 40 Armora na początku to przez pasyw LW zignorujesz mu około 15 pkt. pancerza. Jeśli to dla Ciebie jest to "zbijanie armora prawie do zera" do powinieneś cofnąć się co najmniej do podstawówki. LW jest opłacalny tylko przeciw dużym ilościom pancerza, które pojawiają się w late. Tam to jest nie różnica 15 pkt. tylko 80-100;

@Edit Poza tym jaka to postać "Tadzik". Bo jeśli to ma być jakieś zdrobnienie od Taric to bardzo nie udane.

Last whisper na pewno nie jest earlygamem itemem, co innego black cleaver i yoummu, ten pierwszy daje flat penetracje jak i obniża ją %.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...