Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Pomysł na server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , mam taki pomysł na serwer jail, aby nie był monotonny jak wszystkie inne. Zaczynamy na spawnie i idziemy do sektoru A ( pierwszy sektor). W sektorze A jak w innych mamy 3 podsektory na których można kopać. Zaczynamy na podsektorze A.1. Kopiemy drewno i po jakimś czasie idziemy na podsektor A.2, gdzie znalazłby się Gravel. Na A.3 natomiast jest najciekawsza sprawa - kamień! No dobra , a czemu takie ciekawe? Otóż z kamienia dropią rudy żelaza i diamenty( szanse odpowiednio 0.3 i 0.1). Potem idziemy na sektor b gdzie również są podsektory , potem C a pod koniec D. Gdy już skończą się sektory mamy do wyboru zacząć od nowa lub zostać ochroniarzem w więzieniu. Co ciekawe, pvp byłoby wszędzie włączone - ale za zabójstwa dostawalibyśmy zdegradowanie do sektoru A, podsektoru A.1. Ochroniarze mieliby diax eq i żelazny miecz sharp 1 co tydzień. Kiedy nie ma admina i jest tylko 1 ochroniarz, gangi( bo były by one dostępne) mogłyby zaatakować ochroniarza - nie dostaliby za to żadnej kary, no chyba że jakiś admin/ochroniarz byłby obok. Tryb byłby lekkim hardem, bo już na początku byłoby sporo pracy aby dojść do sektoru A.2. I rangi płatne: PRO, dostępna tylko dla właścicieli wgangu. Co by ona dawała? A no dawałaby żelazne eq i żelazny miecz sharpness 5 co tydzień, cela taka jak dla VIP oraz cela dla gangu ( ilość ich byłaby ograniczona, wymiary to 15x15) za darmo oraz dostęp do pokoju VIP, a wszystko w tej samej cenie jak dla VIP( dlatego warto być szefem gangu.). Vip miałby to samo oprócz celi gangu. Stworzenie gangu kosztowałoby 10000 dolarów. Ochroniarz za bezsensowne zabijanie ( np. ktoś kopie drewno, nikomu nie wadzi, ochroniarz podchodzi i go zabija.) zostałby cofnięty do sektoru A.1. Więc co myślicie o tym pomyśle? Wypaliłby? Gralibyście? Piszcie, bo mam mapę :)

Dodałbym jeszcze bezpieczny plugin na handel Trade, by nie było wyzywania:

"ukradóesi mi kilow! nobje!!!!11111one1 admin powiec mu cosi!"

" rzal mi cje nie pisze w rególaminie rze nie morzna!111111"

"ale nie morzna!!11111111111"

"morzna"

"nje!"

"morzna"

"nje!"

"admin morzna czy nje morzna!"

"Można , bo nic nie pisze. "

" wali mnje ten serfer nie ómiesz robic serwuw ic nubie :((( muj kilof !"

ITP.

wszelkie błędy zrobione specjalnie :)

Bez reklam fb

Opublikowano

Pomysł ciekawy, tylko nie wiadomo jak z wykonaniem. Musiałbyś znaleźć naprawdę zgraną ekipę.

Podoba mi się ten pomysł z gangami etc. taki coś w stylu Jaila :D

Opublikowano

Obecnie nie pracowałem bo byłem na "urlopie" :).

Znacie jakiś fajny plugin zezwalający na to żeby tylko jedna ranga mogła kupić daną działkę/w ogóle kupować działki? Tylko nie plotme bo mi chodzi o to żeby w jednym świecie, jak już będzie trzeba to zrobię w plotme tylko nie wiem czy on na 100% pozwala na to.

Bez reklam fb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...