Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Domena + Hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze napisalbys na jaka stronke chcesz hosting

-forum

-zwykla informacyjna

-z wieloma skryptami php

itd.

To ma znaczenie bo te tanie hostingi np. nie daja rady z forum ip board lub sa strasznie wolne jesli chodzi o wykonywanie skryptow php lub wgl nie obsluguja php

Opublikowano

LH.pl, skoro mi utrzymało vB5 (które jest cholernie ciężkie) to wytrzyma wszystko. Rejestracja domeny .pl to 10 zł a przedłużenie 90 zł (ja domenę wziąłbym w OVH, taniej). ;-)

Opublikowano

Ja polecam keed.pl, ma na prawdę dobre parametry, jest darmowy i dodaje bardzo mały pasek reklam na dole, które jakoś szczególnie się nie narzucają, a poza tym jak się jest sprytnym to łatwo się ich pozbyć ;)

userbar.png
Opublikowano

Darmowy hosting: hostinger.pl

Darmowa domena: az.pl

Płatny hosting + domena: 1and1.pl

To moje zdanie ;)

Opublikowano

Pod serwer polecam 000webhost.com - hosting angielski, zero reklam. Do tego wykupić domene np. w home.pl(jak weźmiesz na firmę pierwszy rok masz za free bodajże). Albo druga opcja - kupujesz w jakiejś firmie(albo przez allegro) stworzenie portfolio i do tego bardzo często dorzucają hosting i domene.

Opublikowano

Hosting:

chumrka.pl

progreso.pl

lh.pl

Domenki:

1and1.pl

az.pl

Opublikowano

Eh. Ja rozumiem, że mieszkamy w Polsce i trzeba oszczędzać. Jednakże, kupując domenę za 10 zł będziemy skazani na 80-150zł przedłużenia w kolejnym roku. I na nic zda się sztuczka z usunięciem domeny i kupieniem jej od nowa, gdy nasza strona będzie wystarczająco rozreklamowana.

Jeżeli już chcesz robić stronę hosting + domena, to odłóż trochę pieniędzy i kup domene przynajmniej za 30zł, przez co na prawdę potem zaoszczędzisz. Na start może będzie to większy koszt, ale potem to się unormuje.

Pozdrawiam, cxxus.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Nie bierz nigdy 1and1, gorszego hostingu nie znam ;) Sprzedaja coś, co jest poblokowane wzdłóż i wszerz, na zgłoszenia odpisuja po 3 dniach.

Keed.pl jest na darmowych serwerach YouHosting.com, które maja zapchane łacze. W weekendy strona w 20% czasu jest po prostu offline, bo wyświetla się Error 500 bodajże.

Od siebie polecam Biznes-Host.pl, pakiet Start dla klientów indywidualnych. 61zł za rok jest bardzo mała kwota. Domenę kupujesz za niecałe 15zł, a potem możesz ja przetransferować do innego dostawcy, bo bez problemu dostaniesz kod AuthInfo. (domeny w pakiecie nie maja sensu, bo na pierwszy rok masz za darmo, a na drugi już płacisz sowite kwoty). Hosting jest niezawodny, praktycznie każdy jak już do niego wejdzie, to nie wychodzi, bo maja tanie oferty, a serwery we własnym DataCenter w Poznaniu, więc świadczy to o jakości ich usług.

Aby wyszło taniej o 25% możesz użyć mojego kodu rabatowego: J5ES-YTPB-KY32

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lepszy od http://000webhost.com/ jest http://www.hostinger.pl/.

Za free dają 1500 MB a nie 1 TB (1 TB = 1024 GB = 1048576 MB) ,w hostingerze dają więcej bo 2GB (aż o 1/4 więcej :P).

Dodatkowo hostinger jest po polsku, brak reklam, ma bardziej przyjazny dla użytkownika panel, polski support, domenę .pl tak samo można podpiąć... (Jest to obecnie najlepszy polski hosting - oczywiście biorąc pod uwagę tylko te darmowe)

Darmowy hosting? Hostinger

Płatny hosting? Dobre są np. www.1and1.pl/, www.ovh.pl/, www.nazwa.pl/

Opublikowano

Lepszy od http://000webhost.com/ jest http://www.hostinger.pl/.

Za free dają 1500 MB a nie 1 TB (1 TB = 1024 GB = 1048576 MB) ,w hostingerze dają więcej bo 2GB (aż o 1/4 więcej :P).

Dodatkowo hostinger jest po polsku, brak reklam, ma bardziej przyjazny dla użytkownika panel, polski support, domenę .pl tak samo można podpiąć... (Jest to obecnie najlepszy polski hosting - oczywiście biorąc pod uwagę tylko te darmowe)

Darmowy hosting? Hostinger

Płatny hosting? Dobre są np. www.1and1.pl/, www.ovh.pl/, www.nazwa.pl/

Hostinger jest właścicielem 000WebHost (tak jak całego YouHosting), więc nie ma między nimi znaczącej różnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...