Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kradzież konta.

gucio6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jezeli ktos mi ukradnie konto w lolu ^^^, to ja jestem dalej za nei odpowiedzialny?

bb68.png

Opublikowano

W zależności czy ludzie o tym wiedzą :)

Jeżeli masz swojego e-maila na którym ZAŁOŻYŁEŚ konto napisz do supportu wyjaśnij co się stało i ci zwrócą :)

Opublikowano

Zalezy jak, jesli chodzi o nick, to moze ktos np. w innej grze rozpoznac i z toba gadac/cie wyzywac, ale jesli chodzi prawnie to nie. A w razie, gdybyś chciał odzyskać konto, przygotuj się na wypełnienie tego:

- Nazwa konta:
- Nazwa przywoływacza:
- Serwer na którym grasz:
- Data utworzenia konta (miesiąc i rok):
- Oryginalny adres email użyty do założenia konta:

- Data ostatniego logowania:
- Miejscowość z której założyłeś konto:
- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie:
- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (

http://whatsmyip.net/
):
- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok):
- Twój dostawca internetu:
- Lista metod płatności użytych do zakupu RP:
- Inne osoby który kiedykolwiek miały dostęp do tego konta:
- Jak uzyskałeś to konto:

- Pierwszych pięciu bohaterów kupionych przez Ciebie na tym koncie:
- Pierwszy przedmiot kupiony za RP:
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy których zaprosiłeś do gry:
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy na Twojej liście znajomych:
- Jacykolwiek inni znajomi lub członkowie rodziny którzy mają dostęp do konta:
- Czy jesteś oryginalnym Twórcą tego konta?
- Miejsca, z których kupowałeś RP (miasto i kraj):
- Przybliżone daty ostatnich zakupów RP:
- Adres email połączony z kontem Paypal:
- Unikatowe ID z transakcji Paypala:
- Numer telefonu, sieć, oraz kraj z którego dokonywałeś transakcji SMS:
- Jakiekolwiek potwierdzenia zakupu jakie otrzymałeś na adres email:

To jest moje super wombo kombo przypomnienie, czyli gdy moje konto ginie w tajemniczych okolicznościach, wysyłam to do nich, oczywiście wypełnione i resetują mi email na taki, jaki był użyty do rejstracji lub wysyłają na email, z którego wysłałem zgłoszenie link do zmiany hasła na moim koncie. To są poprostu połączone 3 tabelki z riotu, procedura jest taka, ze jesli wpelnisz dobrze jedną, dadzą ci nstępną i tak do 3, ja to wszystko zbiłem w całość i tutaj to masz.

Opublikowano

to wiem. ale jest takie cos. załóżmy ze jestem zlodziejem. ukradlem konto, zmieniłem nick i sprzedałem 3 skiny. czy teraz (ja ale jako poszkodowany) mogę isc na polcije? zeby to cofneli np? czy dalej byłem za to odpowiedzialny co sie stało na moim koncie?

bb68.png

Opublikowano

Lol ,ale pytania . Bo Policja takie cos zrobi smiechem padlem . Kradnij konta ,mi osobiscie ten zje*** riot nie odzyskal ani jednego skradzionego konta ,a jakiemus lamusowi 2 razy w jednym dniu

kxAyLut.png

Opublikowano

W lolu w sumie nie ma takiego czegoś jak kradzież konta jeśli chodzi o prawo. Konto w lolu jest własnością RIOT GAMES, a gracze są użytkownikami tych kont. Jeśli chodzi o zabawy z policją to lej na to moczem, bo tylko Ci wlepią mandacik za zawracanie dupy.

Jeśli chodzi o odzysk konta, tutaj sprawa jest taka.

Jeśli podasz ABSOLUTNIE WSZYSTKIE DANE potrzebne (ktoś pisał wyżej), to MASZ SZANSĘ odzyskać konto.
Kiedy mi podjebali konto wysłałem im WSZYSTKO z wyjątkiem pierwszych 5 postaci, pierwszego zakupu za rp, bo zwyczajnie nie pamiętałem, i dowiedziałem się że ILOŚĆ INFORMACJI NIE JEST WYSTARCZAJĄCA :)

np. ja teraz podwaliłem konto kolesiowi z rl który wisiał mi kasę, on napisał do supportu wszystko, minął miesiąc i dalej doskonale się bawie zbijając go do brąz V poprzez LEAVE :P

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Posłuchaj przeniosłem się kiedyś na serwer rosyjski. Stwierdziłem, że fajnie Rosjanie spoko ziomki jednak coś mi tak nie odpowiadało napisałem do riotu, że ukradziono mi konto i potajemnie przeniesiono na rosje po tym jak je odzyskałem nie byłem w stanie nic zrobić. Wymieniliśmy kilka wiadomości i przenieśli mi konto na EUNE ze skinem do Caitlyn i Volimisia które dostałem za testowanie bety rosyjskiego serwera. Napisali mi, że zrobili dla mnie wyjątek dowodem na to było to, że mój kolega próbował zrobić identyczną rzecz i nie przepuścili go. (Robił to 3x) Jeżeli będziesz miał farta to ci się uda.

Opublikowano

heh. ok dzieki.

@edit. a to mam jeszcze pytanko. jak podwale komuś konto moze wziasc udział w tym polcija ;p?

bb68.png

Opublikowano

Kolejny zaj*bany złodziej sie szykuje. Chuj ci w dupe ku*wa cioto je*ana. Sram na takie śmieci jak ty z resztą na warna tez, ktorego dostane. Życze ci wiele niemiłego ;)

Opublikowano

To że policja nic Ci nie zrobi - to błąd. ;x Jeśli koleś sie wkurwi i pójdzie na policje, to jest to zwykła kradzież i możesz mieć problemy (jeśli używasz wirusów, to już wogóle nie ma o czym mówić). Małe prawdopodobieństwo że ktoś pójdzie na policje - ale jest. Kiedyś kolesiowi konto w metinie okradli i sprawce złapali i odpowiadał przed sądem.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@up dzieki ;). ps @2up. czekałem na taką reakcje :) nie jestem złodziejem. chciałem zobaczyc reakcje dzieci ktorzy mysla ze kazdy jest zlodziejem :)

bb68.png

Opublikowano

bo jesteś, napisałeś "czas zacząć haxowanie" i kto tu jest dzieckiem z zjebanym avatarem

a na policje można pójść od 250 zł jako kradzież.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Od 250 zł?

ZA KRADZIEŻ SIĘ ODPOWIADA NAWET ZA 1 ZŁ. :) Tylko są inne wymiary kary, tam kradzież, tu przywłaszczenie bądź próba. :)

Konta są własnością riotu, więc nie możesz zgłosić tego jako kradzieży. Możesz zgłosić sprawę jako Internetowe oszustwo, tylko za to zapłacisz więcej niż gdybyś chciał kupić sobie skórkę do każdej postaci... :)

Opublikowano

Od 250 zł?

ZA KRADZIEŻ SIĘ ODPOWIADA NAWET ZA 1 ZŁ. :) Tylko są inne wymiary kary, tam kradzież, tu przywłaszczenie bądź próba. :)

Konta są własnością riotu, więc nie możesz zgłosić tego jako kradzieży. Możesz zgłosić sprawę jako Internetowe oszustwo, tylko za to zapłacisz więcej niż gdybyś chciał kupić sobie skórkę do każdej postaci... :)

Cóż, przeczysz sam sobie. Jeśli konto jest własnością Riot Games, a Ty jego użytkownikiem, to policja itp nie może Ci NIC zrobić.

Poza tym, konto nie zostaje skradzione, ani nie ma mowy o oszustwie, tylko chodzi tu o zmianędanych dostępu do konta. Musiałbyś jakoś Riotowi ukraść te konto co jest niemożliwe, żeby ponosić jakiekolwiek konsekwencje :)

@edit

Poza tym, jeśli jest np tak, że ktoś podaje Ci pasy a ty mu je zmieniasz, to tu nie ma nic złego. On udostępnił Ci to konto, a Ty je sobie przywłaszczyłeś bo miałeś do neigo dostęp. Proste.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

No ta, ale w metinie też konta są własnością gameforge, a koleś odpowiadał w sądzie ;) Mówili nawet o tym w Faktach, jakoś rok temu. To kradzież własności, zwłaszcza jeśli wydawałeś na konto RP. Jeśli w lolu jest inaczej to przepraszam, ale tak jak wyżej pisałem, w metinie się normalnie odpowiada za takie coś.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@iles tam upów. mam zjebany avatar i co :O? "czas na hakowanie" oznacza nie tylko kradziez ... ale jezeli to prawda ze konto jest własnoscia riot games to znaczy ze moge sopbie je przywłaszczyc jezeli ktos mi konto udostępnił. z tego co znalazłem to zabrania sie udostępnianie danych konta. wiec jak ktos ukradnie komus konto (jezeli znał dane) to nic i nikt nei mzoe mu zrobic. (metin ma zupełnie inne zasady nizeli lol.)

bb68.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...