Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Zasilacz

Mekler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję zasilacza do mojego zestawu, stary powoli odmawia posłuszeństwa.

Zestaw:

Intel i7-920 + chłodzenie BOX

3x 2GB RAM DDR3

Radeon HD6950 (1GB GDDR5) - potrzebuje 6 pin pci-e + 8 pin pci-e

1 dysk HDD (Seagate 250GB)

płyta główna Pegatron jakiśtam (btw. strasznie grzeje się chipset, ale w tych nonejmowych płytach to ponoć normalne i nieszkodliwe)

Nie przewiduje żadnego OC. Zależy mi na czymś dobrym, jednakże też w miarę możliwości tanim.

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Dzięki, modularny wydaje się fajną opcją, zawsze większy porządek w obudowie.

A może dałoby się jakoś "odnowić" stary zasilacz w domowych warunkach? zgaduję że nie

Czekam też na inne propozycje.

Opublikowano

Dzięki, modularny wydaje się fajną opcją, zawsze większy porządek w obudowie.

A może dałoby się jakoś "odnowić" stary zasilacz w domowych warunkach? zgaduję że nie

Czekam też na inne propozycje.

nie, zasilaczow w ogole nie powinno sie naprawiac, a co dopiero w domowych warunkach.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Polecam ci kupno zasilacza na :

logo-allegro-nowe.jpg

Tanie zasilacze,za Tanią Cene :)

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Polecam ci kupno zasilacza na :

logo-allegro-nowe.jpg

Tanie zasilacze,za Tanią Cene :)

twoi rodzicie ciebie tez chyba kupili na allegro, dlatego tak wychwalasz tą stronę..

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

nie, zasilaczow w ogole nie powinno sie naprawiac, a co dopiero w domowych warunkach.

Tak właśnie myślałem, zapytać jednak można. Dodam, że posiadam (bardzo) podstawową wiedzę elektroniczną. Potem może rozkręcę zasilacz i dla celów edukacyjno-rozrywkowych pogrzebię w nim :D Póki co szukam nowego.

@2xup

Dzięki, tego mi było trzeba. Pomijając fakt, że moje pytanie jest bardziej w kierunku JAKI zasilacz kupić, a nie gdzie. A gdzie to zrobię? Tam gdzie będzie mi wygodnie. Następnym razem wstaw większy obrazek bo nie byłem w stanie przeczytać co na nim się znajduje

@topic

Czekam na inne opinie.

Opublikowano

Ja jeszcze raz mogę polecić deus g1 lub m1. A jeśli chodzi o naprawianie to teoretycznie by się dało. Można wymienić kondensatory gdyby wcześniejsze napuchły i straciły pojemność. Da się też wymienić wszelkie tranzystory i stabilizatory gdy coś się zepsuło. Ale nie opłaca się nic robić jeśli to jest jakiś no-name.

Opublikowano

Deus G1 500w, albo Thermaltake 530w (modularny). Chyba, że chcesz taniej, to pisz :)

@edit: ahh, obie propozycje już były ;x no to może deus m1 550w? :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@up

Jak da się taniej to oczywiście :) tylko żeby to działało

Póki co myślę nad kupnem zasilacza Deus G1

@edit

co sądzicie o zasilaczu Corsair VS 450W? Nie będzie za słaby?

Opublikowano

Aerocool jest godny zaufania? Nie chcę trafić na zasilacz typu Logic, który potrafi się (i resztę komputera) spalić po miesiącu :p

Coś więcej? Zasilacz kupuję jakoś w tym tygodniu, dlatego chcę już w miarę wiedzieć co brać pod uwagę.

Opublikowano

Ja bym wziął tego Deusa 500w. Zawsze będzie zapas + można ładnie rozbudować komputer w przyszłości bez wymiany zasilacza :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Dzięki za pomoc, kupiłem Deusa G1, wszystko śmiga pięknie.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...