Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]System lligowy

MrBloody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Może tutaj mi ktoś wyjaśni bo z supportem nie da się dogadać :/

Mam taką oto sytuacje. Jakieś dwa miesiące temu dostałem degradacje z silver 2 do 3 za brak aktywności mimo iz grałem. Wkurzyłem się troche ale nie przestałem grac rankedów (słabo bo słabo ale sobie pykałem) ostatnie dwa może trzy tygodnie sprężyłem się i wyszedłem z s3 do s1. Miałem kilka serii, no praktycznie same wygrane na 20 meczy może 3 lose. Aktualnie mam serie 5 zwycięst pod rząd stosunek meczy 85 do 74. Wszystko było by fajnie gdyby nie to że po awansie do s1 moje lp za mecz spadły z 20-30 na 5-7. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi skąd tak duży skok po awansie i czy granie normali z nisko levelowymi znajomymi ma wpływ na MMR ?

A tu odpowiedz od supportu "Jeżeli Twój MMR jest znacznie niższy od wymaganego progu dla Twojej dywizji będziesz otrzymywać mniej punktów ligowych. Dodatkowo ilość otrzymywanych punktów nie zwiększy się dopóki nie podniesiesz swojego MMR do poziomu, który system uzna za odpowiedni dla Twojej dywizji"

Tylko dlaczego zmiana o jedna dywizje miała na to taki wpływ ? (po awansie z 3 na 2 wszystko było w normie)

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56

Opublikowano

Dzieje się tak dlatego, że twoje ukryte elo nie jest adekwatne do dywizji. (sprawdź na lolking swoje ukryte)

Większość graczy tak ma w Silver I / Gold I itd... :) Niektórzy nawet dostają po 2/3 czasem 0 a zabiera po 15-20

Opublikowano

Dzieje się tak dlatego, że twoje ukryte elo nie jest adekwatne do dywizji. (sprawdź na lolking swoje ukryte)

Większość graczy tak ma w Silver I / Gold I itd... :) Niektórzy nawet dostają po 2/3 czasem 0 a zabiera po 15-20

Dzięki że wprowadzasz gracza w błąd! Proszę się nie wypowiadać jeśli nie wiesz o czym mowa :)

Twoje MMR jest dobre, wystarczające by punkty szły tak jak wcześniej, ALE jesteś w 1 dywizji więc leci po kilka punktów z powodu iż system sprawdza Twoje umiejętności, ponieważ być może awansujesz do ligi z której nie da się spaść ( chyba że jesteś nieaktywny ).

Opublikowano

Witam!

Może tutaj mi ktoś wyjaśni bo z supportem nie da się dogadać :/

Mam taką oto sytuacje. Jakieś dwa miesiące temu dostałem degradacje z silver 2 do 3 za brak aktywności mimo iz grałem. Wkurzyłem się troche ale nie przestałem grac rankedów (słabo bo słabo ale sobie pykałem) ostatnie dwa może trzy tygodnie sprężyłem się i wyszedłem z s3 do s1. Miałem kilka serii, no praktycznie same wygrane na 20 meczy może 3 lose. Aktualnie mam serie 5 zwycięst pod rząd stosunek meczy 85 do 74. Wszystko było by fajnie gdyby nie to że po awansie do s1 moje lp za mecz spadły z 20-30 na 5-7. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi skąd tak duży skok po awansie i czy granie normali z nisko levelowymi znajomymi ma wpływ na MMR ?

A tu odpowiedz od supportu "Jeżeli Twój MMR jest znacznie niższy od wymaganego progu dla Twojej dywizji będziesz otrzymywać mniej punktów ligowych. Dodatkowo ilość otrzymywanych punktów nie zwiększy się dopóki nie podniesiesz swojego MMR do poziomu, który system uzna za odpowiedni dla Twojej dywizji"

Tylko dlaczego zmiana o jedna dywizje miała na to taki wpływ ? (po awansie z 3 na 2 wszystko było w normie)

1. To Bug, o którym Riot wie. Taki komunikat dostaje się za degradacje w każdy sposób - nie tylko za brak aktywności ale również za zwyczajnie przegrane przy 0 LP.

2. W pierwszej dywizji każdej ligi zazwyczaj tak jest, ponieważ zbliżasz się do awansu do wyższej ligi, a system jest wręcz uczulony w tym momencie na punkcie twojego MMR i jeśli jest zbyt niskie to ilość zdobywanych punktów za wygrany mecz jest mniejsza.

3. Nie, normale nie mają żadnego wpływu na wynik MMR.

4. Jak pisałem w punkcie 2: takie coś jest najczęściej w 1 dywizji dlatego wpływ na to nie miała ilość awansowania dywizjach tylko fakt że jesteś w pierwszej dywizji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...