Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Pomoc z dobraniem nowych części do komputera

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już kilka lat działam na tym sprzęcie co mam ale już od niedawna nie wyrabiam.
Gry takie jak WoT,LoL,Symulator Farmy,BF3 Fifa13,Assasin Cread Revelations no i wiele innych albo zamulają nawet jak dam najniższą grafe albo jest mało fps (10 np).
I planuję coś kupić albo gotowca albo samemu go poskładać ale tu pytanie co wymienić, na co i ile na to potrzebuje. Niżej podam aktualną specyfikacje. Zależy mi żeby te nowsze gry działały płynnie ale żeby nie wydać milionów :).

Procesor: AMD Athlon PRocessor LE-1640 2.71 GHz
RAM: 2 GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 6200 LE 1 GB
Dysk: SAMSUNG HD252HJ SCSI Disk Device 250 GB

mam system win 7 32 bit

Opublikowano

Podaj swój budżet. Dysk SCSI do kompa domowego? Ja bym wszystko z tego zestawu wywalił. i złożył nowy. Tylko podaj budżet.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Budżet tak no nie wiem nie chcę ograniczyć go za bardzo żeby potem nie powychodził taki sprzęt co najnowszych gier nie pociągnie ;/. Ale załóżmy że 400-500zł

Ale co trzeba było by kupić żeby wszystko ładnie smigało. Myślę że 4 GB ramu by wystarczyło, czyli 2 muszę dokupić a to już jest koszt 100 zł. Ale procek, grafa jeszcze została no i dysk ale nie jest najważniejszy bo chodzi mi o jakość i szybkość gier i systemu.

Opublikowano

Dzięki za wypowiedź ale po co cały komputer kupować, wolę wymienić te sabsze graty na nowe i przecież pociągnie aż miło tylko czekam na wypowiedź kogoś kto poda dokładne nazwy i modele poszczególnych cześci.

Jeszcze takie pytanie zasilacz robi dużą różnice czy nie bardzo?

@EDIT

czy na takich zestawach wgl pójdą te gry ? ten drugi ma jedno rdzeniowy procesor ;d

Opublikowano

Dzięki i myślisz że na takim zestawie spokojnie działały by gry i wyciągał bym na nim dobrą jakość i wydajność bez ścin i lagów ?

@EDIT

Oczywiście czekam na dalsze propozycje :)

Opublikowano

A to nic nie szkodzi bo chodzi mi tylko o marke, model, specyfikacje i za ile to kupie. Bo pewnie pójdę do media markt albo zamówie na allegro.

Jak ktoś może to proszę o dopasowanie

Płyty głównej:

Procesora:

Karty graficznej:

żeby spełniały moje wymagania i najnowsze gry, 4 gb ramu by wystarczyło na pewno, i czy wymienienie tych 3 części pomogło by czy jakieś dodatkowe chłodzenia, zasilacz itp muszę wymienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...