Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdy gram w grę komp się zawiesza ...

Minkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Od dzisiaj hmm... z godzinkę temu zaciął mi się komputer. Zresetowałem go i chciałem od nowa włączyć grę. Po włączeniu, jakieś 5/10 minut i zwiecha. Jak nie gram w gre to wszystko ok. Grałem w gta sa, minecraft. To to samo, zwiecha ;/ Po przeskanowaniu anty nic nie wykrył ;/

Proszę o pomoc :/ Daję like

Opublikowano

Sprawdź jakie masz temperatury bez obciążenia i podczas gry programem np. speed fan, hwmonitor, core temp. Jeśli temperatury są wysokie to możesz wyczyścić z kurzu cały komputer, wymienić pastę termo przewodzącą na procesorze.

Opublikowano

Obciążenie to właśnie CPU usage. Temperatura procesora to po prostu CPU. Włącz program, wejdź w zakładkę charts z listy wybierz temperatures, i zaznacz CPU. Potem włącz grę pograj chwilę i zobacz na wykresie jaka była najwyższa temperatura. Mógł byś też napisać jaki masz procesor.

Opublikowano

@up CPU nie mam w tej ostatniej zakładce tylko GPU ;/

@Edit Procesor mam : AMD Athlon Dual Core Processor 4850e 2.50 GHz

Opublikowano

To możesz po prostu zobaczyć temperaturę z punktu CPU tylko najpierw pograj chwilę i od razu po wyłączeniu zobacz jaka była temperatura.

Opublikowano

Na tej pierwszej stronie "Readings" CPU Usage jest teraz 9,5 - 22,6 różnie skacze. Dam edita jak w grze.

@Edit W grze jest 80/ 90 + tego CPU Usage.

Opublikowano

Ale cpu usage to użycie procesora a nie temperatura. Ty musisz zobaczyć temperaturę z punktu CPU po prawej stronie. Będzie xxC i to właśnie musisz sprawdzić.

Opublikowano

Nie rozumiem jak mam wejść gdzie co przestawić.. w ostatniej zakładce mówiłeś żebym zaznaczył CPU a ja mam tylko takie opcje:

-GPU

-Temp1

-Temp2

-Temp3

-Temp

-HD0

-Core

Co mam zaznaczyć co zrobić gdzie coś jest?? Może jakieś SS'y?

Opublikowano

najlepiej daj komputer jakiemuś koledze który zna się na komputerach, powiesz mu żeby nasmarował ci kartę graficzną bo ma za duża temperaturę ;s

Opublikowano

Nie mam wielu komputerowców na moim osiedlu i wgl xD IDe przeczyścić jakimś odkurzaczem czy czymś dam znać co i jak zaraz.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...