Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo duża obniżka fpsów w minecraft :( POMOCY

mathd123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak jeszcze wczoraj miałem 150 fpsów na short + 48 (mam optifine) i nagle po wyłączeniu mc miałem 20 fpsów , na tiny 35 , ustawiałem pryjorytet javy a wysoki dodałem więcej ramu do minecraft i to nic nie dało ... przy nagrywaniu actionem miałem 80 fpsów , z góry dzięki z pomoc . pozdrawiam

Opublikowano

Zostaje Ci już tylko aktualizacja bibliotek LWJGL oraz przeczyszczenie komputera CCleanerem. :)

komputer czyściłem z 3 razy :(

Zostaje Ci już tylko aktualizacja bibliotek LWJGL oraz przeczyszczenie komputera CCleanerem. :)

zaktualizowałem , nic to nie dało pozdrawiam

Opublikowano

A więc tak jeszcze wczoraj miałem 150 fpsów na short + 48 (mam optifine) i nagle po wyłączeniu mc miałem 20 fpsów , na tiny 35 , ustawiałem pryjorytet javy a wysoki dodałem więcej ramu do minecraft i to nic nie dało ... przy nagrywaniu actionem miałem 80 fpsów , z góry dzięki z pomoc . pozdrawiam

Podaj specyfikację sprzętu. ;) Jednak dam ci kilka rad.

[1] Przeczyść rejestr CCleaner'em

[2] Defregmantacja dysku.

[3] Instalacja optifine.

[4] Przydziel więcej ram, O ile posiadasz, Do minecraft'a.

Opublikowano

Reinstalacja systemu.Lub spróbuj przeskanować komputer przy włączaniu go,może coś wykryje,jeśli nie to nowy systemik albo reinstal minecrafta :P

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

jakbys nie gral 24/7 i czasem wylaczal kompa a nie boty na nocki puszczal to moze by tak nie bylo

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Masz laptopa?

Jeśli tak to podczas gry odłącz i podłącz wtyczkę od zasilania, o ile masz wsadzoną baterię, czasami takie coś się zdarzało a metoda ta pomagała :)

Opublikowano

Szczerze? Według mnie, to powinieneś zrobić format'a. Komputer ogółem "przyśpieszy" i nie będzie problemu, bo tak będziesz się bawić parę dni z różnymi duperelami i nic ci to nie da...

Opublikowano

tylko format i format. a pomóc to kurwa nie umieją. pobierz program HWmonitor zmierz temperatury komputera zaraz po starcie systemu ( jeśli go teraz używasz zostaw na ~2godziny żeby ostygł i po włączeniu sprawdź temperatury) i zmierz temperatury w trakcie gry (tak około 20 min) zrób ssy z przed i w trakcie i wstaw je tutaj.

Opublikowano

Polecam defragmentacje mi fps skoczyły o 10 !

I jeszcze pousuwaj jakieś programy, z których nie korzystasz ja 1 dnia usunąłem 75 Gb śmieci z dysku :p

Opublikowano

Też miałem z tym problem ale to u mojego wujka Spróbuj może w ustawieniach zmienic na max.FPS było troszeczke więcej FPSu i się dało grać

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...