Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zawieszanie się komputera.

dzekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od jakiegoś czasu posiadam komputer. Pierwszego dnia pojawiały się BSOD'y, a czasami się zawieszał.

Oddałem go do serwisu. Okazał się, że system był wadliwy. Dziś komputer się zawiesza tak, że widać

pulpit ale nie da się nic zrobić.

Zasilacz Chieftec 600W (230V only).

Teraz pytanie takie.

-Czy to może być wina aktualizacji systemu? Wyłączyłem wszystkiem, system na 23dni jest. Aktualizować?

-Czy to może być wina zbyt wysokiej temperatury i gdy wskoczy na jakiś poziom to komputer się wyłącza? Jeśli tak

to jak wyłączyć, bo w biosie nie mogę znaleźć.

-Zepsuty czujnik temperatur?

-Zbyt słabe napięcie, bądź też skoki napięć w gniazdku. Nie sprawdziłem jeszcze, ale nie mam miernika

a już za zasilacz dałem 250zł no a miernik kosztuje 100zł :/

Myślałem nad urządzeniem ups. Wiem, że działa ono jak bateria w laptopie tylko krócej, oraz to że

jest regulatorem napięcia. Wolałbym jednak coś więcej o tym wiedzieć, jest ktoś w stanie mi wyjaśnić ?

Z góry, thx.

Pozdrawiam

Opublikowano

-Czy to może być wina aktualizacji systemu? Wyłączyłem wszystkiem, system na 23dni jest. Aktualizować?

nie
-Czy to może być wina zbyt wysokiej temperatury i gdy wskoczy na jakiś poziom to komputer się wyłącza? Jeśli tak
to jak wyłączyć, bo w biosie nie mogę znaleźć.

wyłączyć? jak masz wysoką temperature to będzie się wyłączać żeby się nic nie spaliło itp.

-Zepsuty czujnik temperatur?

trudno ci sprawdzić czy czujnik dobrze działa?

Może poprostu spróbuj przeinstalować system.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...