Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Modifyworld + Permissions = kolejne błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam kolejny problem z Permissions, a przy okazji z paroma innymi pluginami.
Otóż po ręcznej edycji permisji, z poziomu konsoli, permissions.yml w głównym katalogu pozostaje bez zmian. Zmienia się tylko plik konfiguracyjny w folderze pluginu. Wiem jednak, że gdy tylko coś w nim zacznę grzebać, wywali Internal Error...

Problem kolejny - Gracz bez uprawnienia modifyworld.* nie może NIGDZIE budować. Natomiast już z tą permisją może budować nawet na zabezpieczonych cuboidach...

Kolejny problem dotyczy warpów - po ręcznym dodaniu uprawnień (konsola, patrz wyżej) do osobnych warpów wszystko działa, jednak ranga Gracz nadal nie może użyć komendy /warp. Dodam, że problem zmienia się za każdym razem, gdy tylko przeinstaluje permisje - raz Gracz ma dostęp do WSZYSTKICH warpów od razu, drugim razem wszystko ma zablokowane, i muszę dodawać permisje ręcznie. Magia, nie wiem o co chodzi.

Do tego problem z pluginem TimeIsMoney, choć nie tylko. Otóż mimo spolszczenia go, poprawnego zapisania i zresetowania serwera, on cały czas przywraca się do ustawień domyślnych, tj. języka angielskiego. Dokładnie ten sam problem z brakiem zapisu plików miał miejsce z permissions.yml, jednak jakoś sobie z tym poradziłem. Teraz TimeIsMoney oraz JoinMessage cały czas się resetują.

Dodam, że pliki są w 100% stworzone przeze mnie, po raz czwarty - za każdym razem problem z permisjami, a teraz dodatkowo problem z resetującymi się ustawieniami.

Z góry dzięki za odpowiedź!

@EDIT
Dodam, że nie mam nawet Modifyworld zainstalowanego :] A ciekawostką jest fakt, iż po dodaniu permisji "modifyworld.*" blokują się wszystkie podstawowe komendy (to znaczy brak uprawnień) :]

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Podaj swoj permissions.yml - wszystko jest z nim zwiazane dlatego mysle ze problem bedzie w nim lezec. (Lub go po prostu zaktualizuj - bo mozesz miec stary)

Co do problemu z budowaniem. Dodaj do permissions modifyworld.* i na cuboidach w grze ustaw flage /rg f [nazwa_cuboida] build deny

Powinno przynajmniej rozwiazac ten 1 z problemow ;p

Co do timeismoney wgraj najnowsza wersje bo mozesz miec niezaktualizowana (mi pomoglo kiedys z pluginem quester - tez mialem problem ze mi sie resetowal)

Co do warpow - dodaj do grupy Gracz w permissions:

- essentials.warp.[nazwawarpa] i do tych ktore nie powinien miec permissji - -essentials.warp.[nazwawarpa]

Jesli nie podziala z permissjami zawsze mozesz zrobic zeby mieli do wszystkich i dac na zabronionych warpach cuboidy z flaga /rg f entry deny ;)

Jesli chcesz zeby wchodzila tam tylko grupa vip ustaw /rg addmember [nazwa_cuboida_na_warpie] g:[nazwa_grupy] - w tym przypadku g:VIP by bylo

NU94p9A.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...