Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Fiora - postać dzięki której łatwo wyjść z brąz/srebro

AszinoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, wymyśliłem właśnie taką dyskusje ponieważ zauważyłem ,że podczas mojej gry jak i oglądanie innych w brązie prawie zawsze gdy fiora gra tam jest zwycięstwo, gdy wygra early ma kosmiczne DMG + ulti które w czasie team fightach jest praktycznie bezcenne, przez co kończy z dużymi statami i wycarruje swój team. Proszę o swoje opinie ;)

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

@up moim zdaniem własnie tak nie jest nie raz widziałem fiore która w early feeduje a potem prowadzi swoją drużynę do zwycięstwa myślę że to mocny pick coś jak master yi po reworku:D

Opublikowano

Dupa prawda w Silver 3+ jest 50/50 albo Ci się trafią myślący ludzie albo brainless. Jeżeli Ci pierwsi to będą wiedzieli co to jest Randuin, Thornmail, Ice Heart. Poza tym jak widzę fiorę w lobby od razu biorę Jaxa i w early jest raped :P.

Opublikowano

Nie no bez przesady, jeszcze na brązie fiora będzie działać gdzie wszyscy chodzą 1vs1, ale na silver ? nieee Ta postać nie ma cc. Kontruje ją wszystko co ma hard cc do tego wystarczy jakaś zhonya i troche armora żeby skontrować jej ulti.

Opublikowano

Każdym czempionem można carrować... Jednym łatwiej, drugim trudniej. Fiora dostanie stuna i pada, jednak jej ultimate ratuje jej dupe.

Opublikowano

Dzisiaj gralem rankeda fiora idzie topa staty 0/12 :D

Fajnie, interesuje nas to

Fiora to świetny pick na bronze oraz silver V-III

Wyjaśniam dlaczego

Bronze:

Ludzie nie wiedzą co to armor, a ta postać ma tyle dmg

Łatwe koszenie w early - 2 doskoki oraz untargetable

AoE

Teleport + botlane = doublekill

CO TO SĄ WARDY!?

Szybkie skoszenie turretów

Win

Silver

Ludzie budują armor tylko jeżeli w bulidzie na mobafire taki jest

Early też łatwe, 2 doskoki

Nikt nie wie co to counterpick

Ganki po których przeciwnicy dostają rage na jape i psują atmosfere w przeciwnym teamie

Tylko support warduje, dlatego mid łatwo wygrać... o ile mają supporta

Tyle w temacie, fiora to genialny pick na bronze/silver. Mój kolega sie na tym wybija i mu dobrze idzie

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie wiem jak jest na Brązie/Srebrze, ale ogólnie to Fiora jest słabym pickiem. 0 CC, słabe survi, escape niestety sytuacyjny (doskok do wrogiego miniona nie zawsze można wykorzystać), po wycastowaniu ulta nic właściwie nie zrobi jeśli enemy umie myśleć i zrobi focus na nią. Sustain ma tylko poprzez atakowanie czyli jeśli przeciwnik odetnie Fiorę od farmy to jednocześnie odetnie ją od SUSTAINU. Na topie rozwala ją każdy silniejszy bruiser z CC. Moim zdaniem są lepsze picki.

Opublikowano

Na wyjście z brązu/ silvera na topa polecam Ci Nasusa. Żeby robić rozpierdol w late nie musisz wcale się nafeedowac, wystarczy że będziesz farmił ( min. 80-90cs w 10min) i stackował przy tym Q, a fiora i każdy inny pick w late będzie obrywać od ciebie i to porządnie.

Opublikowano

Fajnie, interesuje nas to

Fiora to świetny pick na bronze oraz silver V-III

Wyjaśniam dlaczego

Bronze:

Ludzie nie wiedzą co to armor, a ta postać ma tyle dmg

Łatwe koszenie w early - 2 doskoki oraz untargetable

AoE

Teleport + botlane = doublekill

CO TO SĄ WARDY!?

Szybkie skoszenie turretów

Win

Silver

Ludzie budują armor tylko jeżeli w bulidzie na mobafire taki jest

Early też łatwe, 2 doskoki

Nikt nie wie co to counterpick

Ganki po których przeciwnicy dostają rage na jape i psują atmosfere w przeciwnym teamie

Tylko support warduje, dlatego mid łatwo wygrać... o ile mają supporta

Tyle w temacie, fiora to genialny pick na bronze/silver. Mój kolega sie na tym wybija i mu dobrze idzie

Kto w Silverze nie korzysta z championselect.net??? Bo wydaje mi się że większość ;)

Topic : Imo przeciwko Fiorze wystarczy Armor +/lub przeciwnik z range większym od jej doskoku

Edit :

Na

wyjście z brązu/ silvera na topa polecam Ci Nasusa. Żeby robić

rozpierdol w late nie musisz wcale się nafeedowac, wystarczy że będziesz

farmił ( min. 80-90cs w 10min) i stackował przy tym Q, a fiora i każdy

inny pick w late będzie obrywać od ciebie i to porządnie.

Zgadam się z tym BARDZO, a ja robiąć około 55-65cs w 10 minucie na Silverze spokojnie carruje.Nawet nie wyfarmiony Nasus robi siekę.

Wgl. Mnie u Nasusa bardziej W "carruje" ,jeśli można tak to ująć. :)

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

Ulti Fiory to jedno z lepszych w TF'ach gdy leci na ciebie focus :) Niestety ma bardzo słabe early aż do złożenia Hydry, podobnie z nowym Masterem Yi.

Opublikowano

no. mozna neizle wykerowac ... ostatnio jak grałem z fiora to 32/1 (ranked) i była taka akcja ... juz konczymy gre ... nas zabil iidzie sama fiora na 5 wybija adc wali ulta i pente jebła ... no i win :) fiora op champ :)

bb68.png

Opublikowano

Mam fiore i jest bardzo dobra ale przeciwko jaxowi naprawde przegrywa.

Ostatnio grałem rankeda jaxem na solo topie przeciwko fiorze i jak do mnie w mid game podchodziła to tylko stun i po niej.

Play to have fun, not to win.

Gość koxxxik12
Opublikowano

Fiora ma zbyt dużo counter picków. Teemo, jayce, jax, wukong(ostatnio grałem nim topa to zamiatałem ją jak chciałem), nasus i ogólnie wszystko co ma zmieniejszenie as lub blinka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...