Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Jak naprawić błąd - Origin error Update Tool.exe?

eXciting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, o to rozwiązanie problemu z Originem po nowym Update z lipca 2013. http://www.mpcforum.pl/uploads/monthly_08_2013/post-262290-0-95844500-1375437770.jpg

1.) Updatujemy Origin.

2.) Po Instalacji update wchodzimy w folder z Origin.

3.) Usuwamy plik Origin_TMP .

4.) Enjoy :-)

Myślę, że pomogłem , nie jest to kolorami itp, bo to ma Wam pomóc, a nie być piękne ;). Liczę na like :D

post-262290-0-95844500-1375437770.jpg

battles,proportional,340,200,6225877d2ed23f520fbebcba3d674148.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o info, czy ten sposób zadziała również w przypadku, gdy wyświetla się komunikat, że system nie może odnaleźć pliku update tool.exe. Takie okno otwiera mi się po odpaleniu kompa oraz po kliknięciu na origin, albo skrót gry.

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie niestety nie pomogło. W windowsie 8 zrobiłam to w końcu w kilku krokach:

1. trzeba wyłączyć w msconfig włączanie komputera z opcjami startowymi

2. odinstalować origin

3. w którymś temacie z tego forum jest link do pobrania updateu origin (potrzebne niestety - jest tam potrzebny plik update i bez tego nie ruszy)

4. pobrałam cc clener i wyczyczyściłam rejestry

5. ze strony origin pobrałam nową wersję origin, która po rozpoczęciu instalacji, wykryła nową wersję origin i pytała czy instalować starszą: instalować

6. dopiero po tych operacjach gra ruszyła

Po każdym z punktów praktycznie restartowałam komputer, ale nie wiem czy było to konieczne. Robiłam tak na wszelki  wypadek.

Na temat błędu origin jest wiele porad, na wielu różnych forach. Nie wszystkie pomagają, bo prawie każdy komputer ma z tym różny problem, ale każda z porad na coś naprowadza.

Kiedy pisze się w tym temacie do pomocy Origin, ich porady nie pomagają, więc na koniec rozmów, odsyłają cię do informatyków, bo na pewno jest to problem komputera, a oni nie potrafią Ci pomóc. Moim zdaniem aplikacja jest niesprawna i nie powinni takiej wydawać. Jedni piszą, że update tools jest wirusem, ale nie mam co do tego przekonania.

P.S. Mam nadzieję, że windows 10 będzie łatwiejszy w obsłudze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...