Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykrywanie poprawnościu ss'ów i ich doskonała przeróbka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Rozmiar - każdy ScreenShot musi mieć ten sam rozmiar. Nieraz jest wyjątek, gdy ktoś sprawdza coś w konsoli i zrobi się jej zdjęcie, ale to bardzo rzadko się tak zdarza, z reguły rozmiar musi być ten sam. Ss różniący się rozmiarem od pozostałych był przerabiany. 

2. Skompresowany - każdy SS powinien mieć inny nr skompresowania. W innym wypadku wiemy co się stało 

3. Zmodyfikowany - każdy SS z reguły powinien mieć ten sam czas modyfikacji. Niestety nieraz się one różnią w zależności od ustawień systemu, lecz różnią się zazwyczaj o 1-2 sekundy, rzadziej- do 10 min. 

4. CRC32 - tu już nie ma wątpliwości. Wszystkie SS'y muszą mieć inny numer CRC32. Jeśli są te same to znaczy, że ss'y są te same (tylko pod inna nazwą) lub coś w nich było "kombinowane". Powtarzam: nie ma dwóch takich samych SS'ów i CRC32. 

5. Jeśli wszystko się zgadza to spokojnie rozpakowujemy i oglądamy czy nie ma widocznego WH lub innego czitu.  
Z forum o cs.  Autor Piw0 

A teraz jak to ominąć.

1. Do każdego można dodać kilka elementów nie widocznych które podwyższą jego wagę :) ( Polecam Photoshopa, dodać np jakąś warstwę ale za to pierwsza :) )

2. Skompresowany, różne programy, Photoshop, Gimp , nawet paint! - To daje inny numer skompresowania, (przerabiamy w Ps albo gimpie zapisujemy a potem do np innego programu i zapisujemy dodajac tylko kropke na obraz.)

3. Wczystujemy wszystko i zapisujemy na raz albo co 1 sek. szybko (TAK\NIE) Przy zamknieciu programu pokazuje nam oka zapisywania. (zmiana nazwy nie powoduje zmiany czasu modyfikacji). Edytowanie kopii.

4. To raczej napiszę pózniej, gdyż da się to edytować 2-3 programami jak narazie, ale do końca nie wiem jak, może jakiś informatyk sobie poradzi, (HexEditor)

Sprawdzanie z innego forum, omijanie moje, będe edytował by dać kompletny poradnik.

Mój sposób, od kilku dni dostawałem ss'y Prócz CRC32, wszystko było idealne , że niekiedy dziwnie są inne nie obczaiłem dla czego (CRC32) to Mi się udało, zresztą no cóż wszystko da się podrobić :P

Opublikowano

dzieci jebane tylko na chitach wala chuj wam w dupe

jesteś na forum o cheatacg i takie coś piszesz leci raport.

@

A co do Tematu to sprzyda się łap plusika .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...