Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - rozdzielczość

Danieldar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu w grze automatycznie zmienia mi się rozdzielczość chodzi mi oto , że po wybraniu postacie jest ekran ładowania i wtedy rozdzielczość się zmienia i jak wejdę do gry muszę dopiero zmienić.

Jakość która się pojawia w ekranie ładowania to 1024x768 a ta na którą zmieniam to 1680x1050

Czy mogę jakość zrobić , żeby mi się zapisała rozdzielczość 1680x1050

Opublikowano

W configu zmien :

Height=768
Width=1024 

Na :

Height=1050
Width=1680

I zapisz plik "Tylko do odczytu"

QYUhDIk.png

Opublikowano

U mnie jest tak :C:\Riot Games\League of Legends\Config.I otwierasz za pomoca notatnika plik game pozniej  zmieniasz wychodzisz zapisujesz klikasz prawym na ten config i zmieniasz tylko do odczytu
@Edit

Licze na layk

2@Edit.

Twoja linijka z tym co trzeba zmienic to : w [General] to 14 i 15 linijka

71436685879740346019.png

Opublikowano

W configu zmien :

Height=768
Width=1024 

Na :

Height=1050
Width=1680

I zapisz plik "Tylko do odczytu"

Co do tego to mam tak zapisane 1050 i 1680 w tym pliku

U mnie jest tak :C:\Riot Games\League of Legends\Config.I otwierasz za pomoca notatnika plik game pozniej  zmieniasz wychodzisz zapisujesz klikasz prawym na ten config i zmieniasz tylko do odczytu

@Edit

Licze na layk

2@Edit.

Twoja linijka z tym co trzeba zmienic to : w [General] to 14 i 15 linijka

Dzięki , że mi powiedziałeś zrobiłem wszystko jak kazałeś ale nie wiem jak dodać do odczytu bo jak klikam prawy to nie ma czegoś takiego :/. I miałem to 1050 i 1680

Opublikowano

Nie znam typowego rozwiązania, sam to dzisiaj przerabiałem po zmianie na very high detale (nie wiem czemu z moim kompem wcześniej tego nie zrobiłem, ale to taki szkopuł), 1920x1080 po każdym ładowaniu zmieniało się na malutką rozdziałkę, która aż bolała jak się na nią patrzyło... Mi osobiście pomogło poprostu ustawienie borderlessa, który defacto bardzo fajnie sprawdza się w grze, jeżeli dużo alttabujesz. Jakiś dziwnym cudem przy borderlessie rozdziałka automatycznie siedzi na tym 1920x1080. Dodam, że borderless widokowo nie różni się absolutnie niczym od zwykłego FS.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Nie znam typowego rozwiązania, sam to dzisiaj przerabiałem po zmianie na very high detale (nie wiem czemu z moim kompem wcześniej tego nie zrobiłem, ale to taki szkopuł), 1920x1080 po każdym ładowaniu zmieniało się na malutką rozdziałkę, która aż bolała jak się na nią patrzyło... Mi osobiście pomogło poprostu ustawienie borderlessa, który defacto bardzo fajnie sprawdza się w grze, jeżeli dużo alttabujesz. Jakiś dziwnym cudem przy borderlessie rozdziałka automatycznie siedzi na tym 1920x1080. Dodam, że borderless widokowo nie różni się absolutnie niczym od zwykłego FS.

Nic nie zrozumiałem co napisałeś xD

Dodam tylko tyle , że na PBE rozdzielczość działa normalnie

• 1 rok później...
Opublikowano

]Witajcie, ja też mam pewien problem. Otóż odpalając LoL'a pojawia mi się tylko fragment całego okna. Jestem w takiej sytuacji, że aktualizowałem grę i nie mogę zaakceptować regulaminu, gdyż po prostu nie widać tego okienka z akceptacją. Próbowałem wszystkich sposobów, które znalazłem i nic. Mam nadzieję, że będziecie pomocni i pomożecie mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję ;)

post-880476-0-53940100-1416488017_thumb.png

Opublikowano

]Witajcie, ja też mam pewien problem. Otóż odpalając LoL'a pojawia mi się tylko fragment całego okna. Jestem w takiej sytuacji, że aktualizowałem grę i nie mogę zaakceptować regulaminu, gdyż po prostu nie widać tego okienka z akceptacją. Próbowałem wszystkich sposobów, które znalazłem i nic. Mam nadzieję, że będziecie pomocni i pomożecie mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję ;)

złap za kant okna launchera u góry i rozciagnij ;] jak po chwili powinno się naprawic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...