Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Ustawianie drabinek na EMS!

GełoIdiot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko na SSach. (źródło: Kittz)

Obczajcie album wrzucony niżej! Peli, admin z Polskiego ESL dziś opuścił szeregi tej perspektywicznej organizacji. Ładnie sie żegnając pokazał screeny o tym jak Quiet i Ayden ustawiali drabinki w EMS by w półfinałach dla przykładu nie grać na m.in MYM. Jest w tych rozmowach też kilka innych smaczków - dla mnie to totalne frajerstwo ze strony menadżerów obu ekip oraz graczy, którzy o tym wiedzieli (a tak raczej było?). Dla mnie panowie są skończeni, czekamy na ruch władz strony, dla której pracowali. Pracownik ESL skasował bloga po 10-15 minutach, ale moi informatorzy byli szybcy.

1012668_186581268182573_920993060_n.jpg

1085055_186581281515905_1686158043_o.jpg

1102607_186581274849239_179117386_o.jpg

1096988_186581301515903_1944360330_o.jpg

1097070_186581308182569_1755331994_o.jpg

1077305_186581331515900_58884298_o.jpg

1119886_186581338182566_1286204638_o.jpg

1026074_186581364849230_248155368_o.jpg

1077477_186581371515896_750112560_o.jpg

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

1356956559-U784394.png

To ja - Krystian - ;)Geo - niewyżyty GM?

Opublikowano

Totalne dno. Mam nadzieję, że obaj panowie zostaną solidnie ukarani, bo to już jest po prostu przegięcie moim zdaniem.

Opublikowano

Skurwsyny jebane -.- Ja podziękuje za taki ESL z tego widzę to teraz nie liczy sie umiejętność gry tylko znajomości o.O

PS.Tak wiem dostane warna :)

71810988336581739233.png

Opublikowano

Całą sprawę Quiet komentuje tak:

Dobra, odpowiem na zarzuty ustawiania meczy w ESLu.

Na samym początku podkreślę: TAK JESTEM WINNY i nie będę mówił, że nie.

Może najpierw wyjaśnie jak te screeny w ogóle się pojawiły. Ogólnie rzecz biorąc to post wspomniany przez Kittza na blogu jednego z adminów powstał, przynajmniej tak mi powiedziano, żeby zmusić ESL do działania. Screeny powstały w marcu, gdy hejt ogólny (i mój również) na Aydena był na najwyższej stopie. Ayden coś tam w ESLu znowu odwalił i zaczął się również hejt wśród adminów. Pamiętam, że siedziałem na ts firstpicka i gadaliśmy sobie z resztą adminów i nagle zeszło właśnie na temat Aydena i tego, że gdyby mieli dowody to by go już dawno nie było. No to powiedziałem, że mi też kiedyś ustawiał mecze i chyba mam gdzieś jeszcze naszą rozmowę o tym. I tak właśnie powstały te screeny.

Dobra, teraz przejdźmy do samego ustawienia meczu. Napisałem dla żartu czy by mógłby mi ustawić meczyk. Widać to z resztą wybitnie: dodałem emotkę, a potem od razu przeszedłem do wypytywania o zasady turnieju i kto przechodzi ogólnie. Dopiero potem padło stwierdzenie „czy chce mym czy eternity”. Nie mówię tego by zrzucić winę na Aydena, co to to nie. Moja wina jest dokładnie taka sama jak jego, obaj to wykorzystaliśmy i obaj byliśmy wtedy adminami ESLa. Wyszło to spontanicznie i każdy kto dokładnie wczyta się w rozmowę to to zauważy, że ani ja ani Ayden nie planowaliśmy tego. Z resztą, Ayden na forum również napisał dlaczego było to ustawienie meczu i wyjaśnił na jakiej zasadzie to było zrobione.

Druga rozmowa jest o tym, że na koncie Kikisa grał inny gracz. Było to po wielkiej dramie związanej z pożyczaniem kont. ESL wtedy dobitnie powiedziało: nie wolno pożyczać kont innemu graczowi. Niestety, z głupoty jednego z moich zawodników, który przywitał się wprost podczas meczu vs. Eternity. Nie było kary głównie dlatego, że odbiłoby się to również na Kikisie, który nam tego konta użyczył.

Do Was mogę powiedzieć, że osoby, które rozkręciły tę dramę (i kręcą nadal na swoich fanpage’ach) nie są również święci. Nie dziwię się, że Kittz zrobił tę dramę, ale panom z MYMu to się dziwię. Właśnie głównie z tego powodu, że też swoje za uszami mają. Swoją drogą wtedy przegrali na nas w finale, więc może to jest powodem? Whatever.

Zwykli gracze nie mają dostępu do takich rzeczy i po prostu nie wiecie co się dzieje i jak to wszystko wychodzi, jak to wszystko działa. Za chwilę pewnie pojawią się posty, że wszystkie turnieje były ustawiane, itp., itd. Nie jest to prawda, ale pewnie większość z Was i tak w to nie uwierzy.

Najgorsze jest to, że przez tę dramę mogą zostać ukarani zawodnicy KMT, tj. Elendix, ArQuel, Nzq, Xaxus i Overpow, a także zamieszani w tym wszystkim Woolite i Kikis. Jak napisałem wyżej, te screeny i cały post na blogu Palida miał być tylko po to, by zmusić ESL do działania i nigdy nie miał zostać opublikowany. Co teraz się stanie, zobaczymy.

Skopiowane z H2W:

Opublikowano

Żenujące i obrzydliwe, wszyscy zamieszani w ten syf powinni zostać natychmiastowo usunięci z organizacji jakichkolwiek imprez, a ich konta nigdy nie dopszczane do innych turniejów. Cwaniaczki się dobrały i zrobią wszystko, by wygrać – najgorsze co może być. Żadnych usprawiedliwień – na takie żałosne zachowanie nie ma takowego. Wyjazd z takim syfem – naprawdę, nawet w LoLu jest korupcja i układziki…

Ale dawka hipokryzji, aż w oczy parzy.

Co do tematu to niech ich wykluczą na zbity ryj, jebane zera.

Opublikowano

Z FB Aydena:

Stało się. Kolejna drama, kolejna przez tą samą osobę, która od przeszło pół roku żeruje na tego typu sprawach i wy młodzi ciągle to łykacie. Oszukani przez 17-latka, który węszy tam gdzie nie trzeba, który na boku śmieje się z tego wszystkiego, a może jest po prostu głupi, za młody i jeszcze nie wie co wolno a czego nie? Nie wiem…Wiem natomiast, że podążacie za czymś czego tak naprawdę nie ma, za ogonem który nie istnieje, bo przecież fakt, że turnieje są najważniejsze turnieje są losowane przez koszyki nikogo nie powinien zdziwić. Nagle wielka afera, bo wyszła jakaś losowa rozmowa o tym, że niektóre turnieje są faktycznie fabrykowane, ale zaraz…czekaj…przecież taki system jest znany każdemu od bardzo dawna, czy to w sporcie elektronicznym czy też zwyczajnym. Wyobrażacie sobie grupę: Brazylia, Włochy, Francja, Niemcy a w innej Polska, Etiopia, Bangladesz oraz Sri Lankę? Kupujecie bilet na mecz Mistrzostw Świata, w której gra San Marino vs Fidżi i wynik końcowy to 10:12. Fascynujące prawda? Ale zaraz…nagle oglądając go, uświadamiasz sobie, że zmarnowałeś swój czas, że oglądałeś coś przez co będziesz sam grał gorzej, no bo jaki to poziom? To samo jest w esporcie. Ostatni turniej – Gfinity London, gdzie zostało zaproszonych 8 zespołów. Ale jak oni zostali wylosowani? Jak podzieleni na grupy? Było jakieś jawne losowanie? Ohh..nie, nie było. Więc jak? Dlaczego? Gdzie? Kiedy? No przecież to jest nie fair!!! No ale jednak się temu nikt nie przeciwstawił z graczy, bo powszechnie wiadomo, że były koszyki i tak losowano grupy, które względnie okazały się być wyrównane. To samo funkcjonuje wszędzie. Jak to było na WC w Hanoverze? Podobnie…Chcielibyście mieć Azubu Blaze, Frost, Gambit, Fnatic, SK T1 w jednej grupie a w drugiej resztę? Obudźcie się…zacznijcie myśleć samodzielnie, nie kierujcie się tym co podsuwa wam 17-letni prawiczek, który czerpie z tego korzyści na swojego fanpage’a. Tak jak napisało kilku znanych i dobrych graczy na forum lol.pl -> „ale tam nie ma nic niezwykłego”. No niestety…zawiodę was młodzi wyjadacze, ale tam naprawdę nic nie znajdziecie. Czepiacie się 3 zespołów, ale prawda jest taka, że było ich więcej, po prostu w skrawku rozmowy tego nie widać i tyle.

Jak zwykle się rozpisałem, ale mam nadzieję, że sami podejmiecie jakąś decyzję zamiast ciągle podążacie za innymi i wsłuchujecie się w ich kazania. Myślę, że nie tego świat od was chce, myślę że nie tego się od was oczekuje. Przestańcie się doszukiwać dziur w całym, bo ich naprawdę tam nie ma. Tutaj nie ma nic, o czym byście nie wiedzieli, po prostu nie było już dawno tak zwanej ‘dramy’ i nagle wpadliście na pomysł: „ahhh stanę sobie po tej stronie, będzie zabawnie”. Szkoda jednak, że stając po tej niewłaściwej narażacie się na pisanie głupot…ESL zawsze funkcjonował DLA GRACZY i zawsze będzie. Jesteśmy tutaj po to, aby nie tylko sami gracze ale i widzowie byli zadowoleni. Staramy się robić tak aby zawsze było sprawiedliwie, abyście na zawsze mogli u nas pozostać, grać, bawić się i czerpać z tego nauki. ESL ani też ja, nigdy nie działaliśmy naprzeciw innym, bo bez tych innych, nie byłoby ESL. Jesteśmy tu dla was, ja jestem i musicie to zrozumieć. Kto mnie zna, kto poznał ostatnio w Krakowie, wie że mimo, iż jestem stanowczy, da się ze mną porozmawiać, napić, pośmiać, że jestem osobą bardzo towarzyską. Jestem tutaj aby esport nasz polski rozwijać i w moich oczach idzie mi bardzo dobrze. Mam nadzieję, że powyższym przekonałem was, abyście sami otworzyli oczy i spojrzeli na świat z pełnym obiektywizmem.

Pozdrawiam was młodzi wyjadacze i mam nadzieję, że skończycie już z tymi bzdurami.

1356956559-U784394.png

Opublikowano

No tak Ayden się teraz będzie wypierał wszystkiego i mydlił nam oczy swoimi jakże manipulacyjnymi postami na Fb. Jak dla mnie i on i cala reszta powinna wylecieć na zbity pysk. League of Legends jest grą stworzoną dla frajdy, a tymczasem stała się jedną wielką korupcją. Po prostu żałosne co to za przyjemność wygrać ustawiony mecz ? To jakby cieszyć się z mięśni na sterydach. Tyle w tym temacie, jak będzie trzeba i byłby ktoś chętny, żeby napisać i wysłać pismo do Riotu o tym co tu się do diabła wyprawia pisac pw

Opublikowano

Odpowiedź Kittza

"Stało się. Kolejna drama, kolejna przez tą samą osobę, która od przeszło pół roku żeruje na tego typu sprawach i wy młodzi ciągle to łykacie. Oszukani przez 17-latka, który węszy tam gdzie nie trzeba, który na boku śmieje się z tego wszystkiego, a może jest po prostu głupi, za młody i jeszcze nie wie co wolno a czego nie?"

Kolejna drama nakręcona przez kiTTza? Wydaję mi się, że to twój kolega z pracy o nicku Peli zrobił dramę - ja tylko sprawiłem by nie zostało zamiecione to pod stół. Węszy tam gdzie nie trzeba? Czyli przyznajesz, że było to twoją ideą? Węszy? Ludzie sami mi to wysyłają śmiejąc się z Ciebie. Do tego jesteś chyba ostatnią osobą, która mogłaby mi powiedzieć co moge a co nie.

"Nie wiem…Wiem natomiast, że podążacie za czymś czego tak naprawdę nie ma, za ogonem który nie istnieje, bo przecież fakt, że turnieje są najważniejsze turnieje są losowane przez koszyki nikogo nie powinien zdziwić. Nagle wielka afera, bo wyszła jakaś losowa rozmowa o tym, że niektóre turnieje są faktycznie fabrykowane, ale zaraz…czekaj…przecież taki system jest znany każdemu od bardzo dawna, czy to w sporcie elektronicznym czy też zwyczajnym."

LOSOWANE - sam to napisałeś, słowo klucz, przez koszyki. Tutaj nie ma żadnych koszyków - ty je negujesz. Łamiesz zasady własnego turnieju, w którym regulamin mówi o seedach. PRZECIEŻ ty ustawiając drabinke negujesz to o czym piszesz wyżej - jaki to ma sens?

"Wyobrażacie sobie grupę: Brazylia, Włochy, Francja, Niemcy a w innej Polska, Etiopia, Bangladesz oraz Sri Lankę? Kupujecie bilet na mecz Mistrzostw Świata, w której gra San Marino vs Fidżi i wynik końcowy to 10:12. Fascynujące prawda? Ale zaraz…nagle oglądając go, uświadamiasz sobie, że zmarnowałeś swój czas, że oglądałeś coś przez co będziesz sam grał gorzej, no bo jaki to poziom?"

Przecież nigdy nie trafiliby razem do grupy, bo byliby losowani na zasadzie seedów, które mają z kwalifikacji, wartości kraju w rozstawieniu Fify itd. Tam są zasady! Ekipy są ustawiane według regulaminu - tutaj jest regulamin a ekipy są ustawiane w inny sposób. Tutaj jedynym zasadami jest to kto pierwszy dogada się z Aydenem.

"To samo jest w esporcie. Ostatni turniej – Gfinity London, gdzie zostało zaproszonych 8 zespołów. Ale jak oni zostali wylosowani? Jak podzieleni na grupy? Było jakieś jawne losowanie? Ohh..nie, nie było. Więc jak? Dlaczego? Gdzie? Kiedy? No przecież to jest nie fair!!! No ale jednak się temu nikt nie przeciwstawił z graczy, bo powszechnie wiadomo, że były koszyki i tak losowano grupy, które względnie okazały się być wyrównane."

czemu porównujesz turniej z ZAPROSZENIAMI do turnieju OTWARTEGO Z ONLINE KWALIFIKACJAMI? mógłbyś napisać na klawiaturze randomowy ciąg znaków i miałby tyle samo wartości merytorycznej co ten argument.

"To samo funkcjonuje wszędzie. Jak to było na WC w Hanoverze? Podobnie…Chcielibyście mieć Azubu Blaze, Frost, Gambit, Fnatic, SK T1 w jednej grupie a w drugiej resztę?"

WTF? co ja czytam xD przecież na IEM WC drużyny są rozstawiane do grupy według seedingu, które wywalczyły przez cały sezon na przystankach IEM. Do tego jest cały rulebook odnośnie tego na stronie ESL.

GR A: 1. GMB, 3. FNT 5. LG-IM 7. BLAZE
GR B: 2. MYM, 4. SKT 6. SK 8. ANEXIS

"Obudźcie się…zacznijcie myśleć samodzielnie, nie kierujcie się tym co podsuwa wam 17-letni prawiczek, który czerpie z tego korzyści na swojego fanpage’a. Tak jak napisało kilku znanych i dobrych graczy na forum lol.pl "

kilku znanych i dobrych graczy na forum lol.pl? O kim mówisz? ja tam nie widzę postu żadnego znanego gracza. A z tego co widzę znani gracze się z Ciebie śmieją. Szkoda ze atakujesz mnie a nie inne osoby, które także zapostowały te fotki jak ja. Czemu nie atakujesz MYMu? Boisz się ze wbiłbyś sobie gwózdź do eSportowej trumny tym działaniem? Brawo 26 latku mówiący totalnie z dupy, że ktoś ma 17 lat (gdy tak nie jest) i że jest prawiczkiem wgl go nie znając - nawet jeśli co to ma być za argument? Szkoda, że jedyne osoby do których jesteś mądry w sieci mają 60 kilo, do mocniejszych już nie startujesz tylko chowasz głowę w piasek, gl w zyciu ziooom!

1356956559-U784394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...