Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Usunięcie programów: Nie wiem jakie usunąć a jakie zostawić lub zainstalować HELP ! :)

Martin07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Ostatnio chciałem się zająć moim komputerkiem bo trochę wolno chodzi.

Dlatego postanowiłem usunąć nie potrzebne programy z mojego komputerka i nie wiem jakie usunąć a jakie zainstalować lub zostawić :/.

Więc proszę użytkowników MPCforum o pomoc w tej sprawie.

Lista moich programów na komputerze :

http://tinypic.com/view.php?pic=906omf&s=5

Dziękuje za każdą pomoc liczę na was :P

Pozdrawiam Martin07 <3

PS: Jeśli ktoś wie dlaczego czasami mi się komputer resetuje może napisać w komentarzu

Bardziej się przejmujcie tymi programami niż restartem kompa bo chcę mieć porządek z kompem :)

Opublikowano

No ładnie masz zawalony, do wywalenia:

-> Avast! zamiast niego polecam AVG.

-> Obsługa programów Apple

Zaktualizuj Adobe Acrobat do najnowszej wersji i wtyczki -> Javę, Adobe itp.

Pobierz program CCleaner i przeczyść nim kompa ze zbędnych śmieci i starych wpisów rejestru.

Co do resetu kompa, pobierz DrWeb CureIt! i przeskanuj tym komputer, wyniki daj tutaj. Potem pomyślimy.

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano
A co z np. Microsoft Visual C++ mam od 2005 do 2010 usunać i zainstalować tylko najnowszą wersję ?

I co do tego resetowania kompa jak wyczyszczę te nie potrzebne programy to się tym zajmiemy :)

I mam pytanie co do programów :

nie wiem skąd to mam czy jest to potrzebne jakimś programom ?

- MSXML 4.0

- LAME V3.99.3

- Lagarith Lossless Codec (1.3.27)

- IB Updater 2.0.0.578

- Google Drive

- BrowserDefender

- Bonjour

- Pando Media Booster

Opublikowano

Użyłem DrWeb CureIt! i wyszło 12 zagrożeń oczywiście już ich nie ma i zobaczymy co z tym resetowaniem :)

Jeśli ktoś zna się dobrze zna może mi podać linki i nazwy programów do windowsa. Chodzi o np. Antywirusa, Adrobe, Java itp. wiecie podstawowe programy.

Co z tymi programami w poście który poprzednio dodałem które są nie potrzebne ?

Opublikowano

Wiecie co mam pomysł odinstaluje wszystkie programy z mojego kompa. I teraz poprosiłbym was żebyście napisali listę potrzebnych programów wiecie np. Java, itp. (programy potrzebne do grania).

Tak jak byście dostali nowy komp i instalowali programy żeby na nim grać :D

Opublikowano

Google Chrome (lub inna twoja ulubiona przeglądarka, polecam jednak tą)

Java

Adobe Office pakiet

Cpu-Z, Gpu-Z, Evga precision x, camtasia studio, sony vegas, fraps / bandicam, notepad++, daemon tools lite, audacity, skype, speedfan

Reszte potrzebnych sie dowiesz w trakcie korzystania juz. No i to jest dla mnie podstawa, niektorzy by wywalili niektore

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...