Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lenovo Y580

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za rok pewnie będę myślał nad kupnem nowego laptopa, prawdopodobnie Lenovo Y580 z i5. W tym roku na pewno mi się nie uda, kasę uzbieram do przyszłych wakacji. Mam tylko pytanie, jakiego spadku ceny mogę się przez ten rok spodziewać, jeśli w ogóle takowy będzie?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Mi chodzi o to, by wydać jak najmniej za wydajnego laptopa. Teraz jest dla mnie ciut drogi. Więc jeśli nie wnosisz nic do tematu, nie pisz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak masz teraz kase - kupuj

A nie ma sensu pisac o tym co bedzie za rok - byc moze beda gtx'y 8xx / 9xx i radeony 8xx / 9xx i intele 5 / 6 generacji?

Poki co do 2500zl jest sens na allegro najlepiej to. A spekulowanie co bedzie za rok jest bezsensowne, ale prawdopodobnie wtedy bedzie inny laptop ktory zastapi do tej kwoty y580, np. jakis ktory juz jest ale drozszy albo nowy wprowadza

Ale prawdopodobnie conajmniej 3k na laptopa zeby byla b. dobra wydajnosc musisz miec za rok

Opublikowano

Skoro teraz jest poniżej 3k, to nie wmawiaj mi że za rok będą droższe. Ja potrzebuję tylko prostej, konkretnej odpowiedzi - o ile z roku na rok tanieją laptopy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

a Lenova y580 z i3 nie chcesz? xD

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Trochę słabo, wolę dołożyć do piątki ;) Jak okaże się za drogi, pomyślę nad Szajsungiem 550.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Spadek cen zawsze jest bo co chwile coś nowego wprowadzają, a jeżeli chodzi o ile to około 100- 300 złotych ale idelanie nie da się tego określić. Ps. po co piszesz co będzie za rok?

Opublikowano

Nie chcę nikogo straszyć, ale niestety już za 3 miechy możesz tego laptopa nie dostać [za rok to może będą używki] bo niestety wycofują go ze sprzedaży. Sam jestem tym faktem przerażony bo nie wiem czy dostanę y580 z i7 za 2 miechy. :unsure:

EDIT: Ile aktualnie masz pieniędzy?

Opublikowano

Nie chcę nikogo straszyć, ale niestety już za 3 miechy możesz tego

laptopa nie dostać [za rok to może będą używki] bo niestety

wycofują go ze sprzedaży. Sam jestem tym faktem przerażony bo nie wiem

czy dostanę y580 z i7 za 2 miechy.

:unsure:[font=tahoma, helvetica, arial,

sans-serif][/font]

EDIT: Ile aktualnie

masz pieniędzy?

Obecnie tylko kilkaset zł. Za rok rodzice się dołożą (głównie dzięki tegorocznemu świadectwu ;)), ale w tym roku wczasy itp.

Info o wycofaniu potwierdzone? Szkoda, bo laptop świetny i schodził jak ciepłe bułki.

Słaba grafika.

Dzień dobry, cześć i czołem...

Ja polecam Ci dozbierać/wziąć na raty ten -

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-ideapad-z500-i7-3632-8gb-1tb-gt645-w8-czekoladowy.bhtml- jest on droższy, ale wydajniejszy ;). Sam go mam i z niego korzystam (pod Ubuntu, nie WIndowsem, bo jest wku*wiający) i sobię chwalę :)

645 wydajniejsze od GTX660?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Słabsze.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Nie wiadomo co będzie za rok. Napisz temat w tym czasie kiedy będziesz miał kase i wtedy może coś lepszego będzie :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

No ok, więc do zamknięcia. Po prostu nie wiem, na co się nastawiać, a nie mogę się doczekać kupna xD

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...