Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zresetowac Laptopa ?

DawidJb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zresetowaniem laptopa... A więc :

Po pierwsze nie mam pojęcia gdzie to napisać i czy tu mi pomozecie.

Po Drugie: Tak jak wyżej mam problem z restartem komputera jestem w takim czymś cienki strasznie i nwm co zrobić by zrestartowac laptopa kompletnie ( wymazac całą pamięć ) Czyli tak jak na początku gdy uruchamiałem laptopa lecz nie koniecznie tak musi byc poprostu mam problem z zrestartowaniem laptopa.

Wystarczy wejsc w mój komputer Dyski Twarde, Os (c:) ( Dysk C ) właściwosci, oczyszczanie dysku ( To Tylko Moja Glupota ) ;D

Jestem w tym kompletnie zielony.

Prosze o pomoc !

Opublikowano

Jeśli nie znasz takich podstaw podstaw podstaw, to się za to nie bierz bo możesz sobie uszkodzić system i z tego nie wybrnąć. Lepiej oddaj kompa do serwisu albo bardziej kompetentnego kolegi :)

PS Zły dział, naprawdę nie potrafisz zjechać w dół forum i napisać w dziale "Komputery" ? Tak trudno użyć muzgu ?

Opublikowano

"Tak trudno użyć muzgu ?"

Tak Trudno użyć słownika ortograficznego ?

Nic w tym temacie nie wnosisz.

Jak uszkodze system to moja sprawa kolego.

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

Jeśli masz płytkę "recovery" (de facto często dostarczaną przez producenta laptopa) to za jej pomocą "zresetujesz" laptop do stanu taki jak prosto ze sklepu. A jak nie to, to często w laptopach, np. HP (nie wiem jak w innych, póki co miałem jeszcze Lenovo, ale tego tam nie było) masz opcje "Theft Recovery", gdzie zamiast płytki na dysku masz osobną partycję z obrazem systemu i można w ten sposób "zresetować" laptopa.

Pozdrawiam, Paragraf.

@EDIT - WAŻNE!

Acer: ALT+F10 w biosie ustaw: Acer D2D (disc-to-disc) Recovery na Enabled , czasami program Recovery prosi o hasło: 000000

Advent: F10

Asus: F9

Dell: CTRL+F11 lub F8 > Repair Your Computer

E-System: F10

Emachines: F11

Fujitsu: F8 > Repair Your Computer

Gateway: ALT+F10 lub F11 lub F8 > Repair Your Computer

HP / Compaq: F10 lub F11

IBM / Lenovo: F11

Iqon: F10

Medion: F10

Packard-Bell: F11

Samsung: F4

Sony Vaio: F10 lub F8 > Repair Your Computer

Toshiba: 0 (zero) lub F8 > Repair Your Computer

- tu masz jak uruchomić tą partycję z recovery u danego producenta laptopa.

Źródło -

http://peb.pl/windows/243078-poradnik-komputerowy-dla-ka-dego-instalacja-2.html#post3537162

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...