Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Macie jakieś pomysły?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po około 15 dniach na moim prywatnym serwerze gra mało osób, 0-3 osoby. Na początku było 5-7 osób. To normalne, jest to zwykły serwer survival z znajomymi z klasy, czasem wejdziemy sobie na ts3 i tyle. Macie pomysł na jakieś urozmaicenie? Jakiś ciekawy mod, czy czy coś?

Ogólnie to nie chcę mieć serwera z modami, ale jakby się wgrało kilka, np. rei's minimap, bibliocraft i zan's minimap to by było ok, + biomes o penty (czy jak to tam się pisze), ale nie wiem czy można tego moda wgrać na 1.6.2 multi, ew. 1.5.2, bo wersje można zmienić, aczkolwiek wolałbym tego nie wymagać od wszystkich graczy na serwerze. Nie musi to być koniecznie mod, może to być mapa, np. nie wiem.. Skyblock? Taki przykład

Opublikowano

Nie. I tak by nie przybyli do modów. Serwer musi być dobrze wykonany,

Sam zbuduj jakąś mapę, poszukaj na MPC bobów, wgraj jakieś autorskie pluginy,

a gracze sami się zjawią.

Opublikowano

Ale to jest serwer na którym gram z kolegami z klasy, chodzi o to, aby im się nie nudziło po zbudowaniu domu i zebraniu stacka diaxów

Opublikowano

Wgrajcie sobie mody techniczne takie jak np. ThaumCraft, będziecie mieli naprawdę co robić, lub wgrajcie sobie twilightforest, też fajny mod na nowy świat ;)

Opublikowano

Wgrajcie sobie mody techniczne takie jak np. ThaumCraft, będziecie mieli naprawdę co robić, lub wgrajcie sobie twilightforest, też fajny mod na nowy świat ;)

Tyle, że takich modów technicznych mało kto ogarnia, nie wyobrażam sobie rozgrywki z tymi modami, nie korzystali by z ich możliwości, niewiedzieli by o co chodzi itp

Opublikowano

Nie wgrywaj modów, po prostu zbuduj parę ciekawych budowli. Z tego co zauważyłem to gracze bardzo lubią automaty. Czyli jak wchodzą do jakiegoś budynku i wszystko tam jest automatyczne :P Przykładowo pociąganie za dźwignie i coś tam się dzieje. To ich przytrzymuje przy tym żeby grać na serwerze. Bo jak wejdzie Ci taki o 3 w nocy i nie ma nikogo to co ma robić? :D Kopać doły hehe ?

Opublikowano

Ip ma bodajże 7 osób, wszystkich z nich znam z klasy. Myślałem nad tym, aby pobrać jakąś mapke na której spawnowalibyśmy się na wyspie, zrobiłbym border, taki survival. Co o tym sądzicie? Znudzi się szybko?

Opublikowano

Ciekawy pomysł ale pod względem jak byś np. wziął gotową wyspę gdzieś z neta i na niej poukrywane jakieś skrzynie, zagadki etc. A tak to sama wyspa w istocie nie jest niczym urzekającym moim zdaniem.

Opublikowano

Ciekawy pomysł ale pod względem jak byś np. wziął gotową wyspę gdzieś z neta i na niej poukrywane jakieś skrzynie, zagadki etc. A tak to sama wyspa w istocie nie jest niczym urzekającym moim zdaniem.

Rozpisz się, bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Poukrywane skrzynie... Zawsze myślałem, że gracze dłużej grają na serwerach trudniejszych, a nie na takich, na których mają wszystko podane na tacy.. Nie wiem.

Opublikowano

nie chodziło mi o coś łatwego :P Coś bardziej w formie zagadek :D Że np. znajdzie jakąś mapę i tam będzie miejsce w którym jest kolejna, jak by zrobić coś takiego to jest na pewno dużo godzin dobrej zabawy. Żeby była taka jak by fabuła :)

Opublikowano

nie chodziło mi o coś łatwego :P Coś bardziej w formie zagadek :D Że np. znajdzie jakąś mapę i tam będzie miejsce w którym jest kolejna, jak by zrobić coś takiego to jest na pewno dużo godzin dobrej zabawy. Żeby była taka jak by fabuła :)

wątpie, abym znalazł taką mape, ale dzięki za pomysł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...