Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] suport

misiun122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do vayne najlepsza chyba nami. Najlepsze supporty? Thresh, Leona, Blitz. To moja opinia.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

bo strasznie mi się spodobało ostatnio granie supkiem bo jak gram rankedy solo i pare razy z musu musiałem iść na supka i mi dobrze szlo i wygrywalismy za każdym razem laine to mówie że może sobie teraz po suportuje i szukam zajebistego supka :) mam tresha i leone :) ale chcem jeszcze innych posmakowac :)

Opublikowano

Jak dla mnie tier 1 supporty: Nami, Thresh, Fiddle i Zyra. Dla Veyne zdecydowanie Nami. Veyne w early ma dość ciężko i musi grać ciut defensywniej. Nami ją bardzo dobrze chroni bańką, dolecza i daje bonus AD. Sprawdzić powinien się też defensywny Fiddle i zonująca Zyra. Thresh żeby pokazać cały swój potencjał potrzebuje jednak zagrać troszkę ofensywniej, a to niepotrzebne narażanie Veyne, która musi się nażreć żeby być potworem w late. Z tych niewiele słabszych suppów, sprawdzić powinna się też Janna, dając tarcze + AD i mająca fajny disengage.

Opublikowano

W tier 1 są Thresh, Zyra, Nami i Leona jak dla mnie.

Do vayne dałbym Thresha albo Nami, zależy czy adc gra ofensywnie czy defensywnie.

Opublikowano

Tresh, bo przyciągnięcie, które pozwala wbić w ścianę. No i daje Vayne escape.

Sona, bo sustain, harass i stun.

Nunu, bo attack speed. Na dodatek slow w przeciwnika i boost Vayne do movement speeda pozwala dogonić każdego. Tylko taka kompozycja może mieć czasem ciężko w early.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja jak gram Vayne to lubię mieć ze sobą Leonę.. ewentualnie Blitza, który używa dobrze graba i w odpowiednim momencie ucisza z ulta.

A najlepsze dla mnie supporty to : Leona, Blitz,

Ale nikt nie przebije Soraki :D Może i papier ale :

- leczenie siebie/sojusznika

- heal dla całego teamu i to spory

- uciszenie (nie potrzeba many)

- może dać za pomocą umiejętności dla sojusznika odrobinę many (bardzo się przydaje w early)

i wiele wiele innych zalet

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Leona podbija e stunuje q a ty wayne wbijasz w sciane bo masz duzo czasu , przeciwnik ma stuna

MateuszMesiu_eune_238_1_logo.png

Opublikowano

NAMI, nami, nami i nami

ps. zapomniałem dopisać, sory, nami

no dobra jeszcze nunu, ale reszta spisuje się nie lepiej niż nunu,

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...