Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile slotów pociągnie ten serwer?

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Otóż dostałem od kontrolę serwer (dedyk). Parametry:

Intel Xeon E5620 (2 rdzenie po 2,40Ghz)

4 GB RAM (nie wiem jakie DDR)

OS Windows Server 2012

Serwer to bukkit. A typ to survival + factions. Ile slotów ta maszynka pociągnie :D Właśnie z niej pisze.. Łącze się z nią poprzez pulpit zdalny. A oto speedtest:

ping 20 ms

pobieranie ~60mb/s

wysyłanie ~56mb/s o.O

Więc ile pociągnie :) Zawsze był ustawiony na 30 slotów. A i nie ma ograniczeń na sloty, cały OS pod moją kontrolą ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

To zależy też, jak to skonfigurujesz.

Lepiej by było moim zdaniem, gdybyś użył silnika Spigot, niż Bukkit.

Ile dasz pluginów, też się liczy. Musisz dobrze umieć wykorzystać ich liczbę.

Jak się da użyć małych skryptów, a nie dużych pluginów, to bardzo pomoże serwerowi.

Wtedy myślę, że z 50-60 to dobra liczba.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Spigot również obsługuje te same pluginy co bukkit? Bez problemu mógłbym przerzucić /plugins z bukkita do tego spigota?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Przecież jak dobrze skonfiguruje serwer i zoptymalizuje ilość pluginów to możę i jakieś 80-90 ustawić :) Bo 100 to raczej wątpię.

Opublikowano

Wczoraj zoptymalizowałem pluginy, było ich bardzo dużo i 2/3 wywaliłem, bo nie była potrzebna. Spigot jeszcze zobacze, czy będzie dobry. I tak mało co zna serwer, więc na początek z 40 slotów wystarczy. Jak serwer nabierze popularności to wtedy się dokupi RAM i chyba będzie dobrze. A gdybym chciał zwiększyć sloty to tylko więcej ramu? Czy procesor też musi być lepszy? Bo z tego co mi pisał to jest opłacony chyba na rok o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...