Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem graficzny

Figus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nadzieje ze na tym forum uda mi sie znalezc pomoc.
Mianowicie mam taki problem, że na serwerach prywatnych metin2, na nowych mapach mam problemy z grafika. Na kazdej mapie wszystko normalnie dziala, zadnych lagow a kiedy wchodze na nowe mapy(expowiska) to caly ekran robi sie w kolorach teczy, "rozpixelowywuje" sie i komputer do zrestartowania. Mam tak za kazdym razem kiedy jestem na nowej mapie. Czasem dzieje sie tak po 2 minutach czasem po 20. Niestety nie moge dac screena, bo nie mam jak ale mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie pomóc :).

Opublikowano

Pobierz directX'a / zaktualizuj clienta (może to wina uszkodzonych plików odpowiadających za daną mapke)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Podaj parametry swojego komputera ...

Najprawdopodobniej karta graficzna Ci się crashuje ...

Zainstaluj nowe sterowniki, directx'a.

Niekiedy mam tak w Metinie, że komputer się zwiesza na max 2minuty, i crashuje clienta, po czym widać dziwne pixele miasta itp.

Jest to wina karty graficznej.

1.png

Kliknij w sygnaturę aby przejść do Prezentacji !

Opublikowano

Mam najnowsze stery, directxa tez mam.

Procesor Pentium Dual-Core E5200 @ 2,50ghz 2,50 ghz

Karta graficzna NVIDIA GeForce 9500GT 1Gb

4GB Ramu

Windows 7 64bit

Opublikowano

Kiedy ostatnio robiłeś formata ?

Defragmentacje ?

Partycje masz po ile GB / Możliwe że to przez procesy, za duży syf na kompie itp.

1.png

Kliknij w sygnaturę aby przejść do Prezentacji !

Opublikowano

Formata mialem chyba 2tygodnie temu, moze nawet nie. Partycje po 120gb. Jesli przez procesy to odpale gameboostera nastepnym razem i sie zobaczy :)

Opublikowano

Nie, nie na kazdym. Na Xenoxie jak gralem to mi na zadnej mapie sie tak nie robilo, na pandorze tez nie. Gralem na wielu innych privkach ale tak na 1 privku na 5 mi sie tak nie robilo. Na VirtualMT2 za to mam tak ze wejde na mape metin1 to normalnie moge tam siedziec, ale kiedy wejde na mape metin2 to odrazu w przeciagu paru sec sie tak robi :(.

Co do temp. watpie zeby bardzo sie nagrzewalo , bo jak gram np. w MK9 na gameboosterze to temp dochodzi mi do 65 stopni ,gra nie zaczyna scinac ani sie tak nie dzieje a ma 2x wieksze wymagania od metina. Ten problem graficzny mam tez czasami w League of Legends ale to baaaaardzo rzadko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...