Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki telefon

Samsung, Sony czy LG  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który z nich

• Sony Xperia T
    • Samsung Galaxy Mini III
    • LG 4X HD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, sprzedałem dzisiaj swój stary telefon (czyt. HTC One S) i teraz zastanawiam się nad kupnem nowego.
Osobiście myślałem nad trzema:
- Sony Xperia T
- Samsung Galaxy Mini III
- LG 4X HD
Który waszym zdaniem lepszy, wiem że LG ma 4 rdzenia ale czy nie będzie się zacinać przy większej ilości aplikacji? Z drugiej strony czy Samsung nie będzie dość często wizytować w serwisie (siostra ma galaxy mini 1, jej telefon przez pół roku co 2 tydzień był w serwisie)?
A sony z doświadczenia wiem że po dłuższym czasie dopiero zamula.
Jak chcecie to dawajcie swoje propozycje! :D
Proszę o oddanie głosu w ankiecie i najlepiej napisanie w temacie który i dlaczego :)

Opublikowano

to czy i jak czesto bedzie odwiedzal servis telefon to zalezy od tego czy ma jakies wady (mi nigdy telefon nei wymagal serwisu) posiadam Xperie T jako zapasowy telefon i wcale nie odbiega tak od 4 rdzeniówek ;] mocne 2x 1,5GHz, 1GB ramu starcza, do tego ciekawa nakładka, ciekawsza od Samsungowskiej o wiele, aparat 13mpx całkiem całkiem, nie wiem jakoś nie przekonany jestem do LG, to czy telefon nie bedzie mulil przy wiekszej ilosci aplikacji (chyba mowisz o otwartych jednoczesnie ?) zalezy tez od ramu tak mnie się wydaje. www.versusio.com/pl tutaj wejdź i sobie porównaj kazdy z kazdym ;]

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

to czy i jak czesto bedzie odwiedzal servis telefon to zalezy od tego czy ma jakies wady (mi nigdy telefon nei wymagal serwisu) posiadam Xperie T jako zapasowy telefon i wcale nie odbiega tak od 4 rdzeniówek ;] mocne 2x 1,5GHz, 1GB ramu starcza, do tego ciekawa nakładka, ciekawsza od Samsungowskiej o wiele, aparat 13mpx całkiem całkiem, nie wiem jakoś nie przekonany jestem do LG, to czy telefon nie bedzie mulil przy wiekszej ilosci aplikacji (chyba mowisz o otwartych jednoczesnie ?) zalezy tez od ramu tak mnie się wydaje. www.versusio.com/pl tutaj wejdź i sobie porównaj kazdy z kazdym ;]

Wiesz u mnie w HTC One S to czy muli zależało właśnie nie od ilości odpalonych aplikacji (nie korzystam z fb, gg i takich pierdół) tylko od tego ile aplikacji ma zainstalowanych.

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

no bo wiadomo że jak zawalisz smartfona apkami i wgl to może zacząć wolniej działać ^^

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Xperii T, ani trochę nie polecam. Jak już, to Xperie V. "Telefon Bonda" może i jest potężny, ale po co wysoka wydajność, kosztem wygody użytkowania. Nie mówię, akurat o tych przyciskach, bo da się do nich przyzwyczaić. Mówię o samym ekranie. Podczas użytkowania ma się wrażenie, jak by szybka miała co najmniej kilka centymetrów. Źle reaguje na dotyk. Samsung Monte lepiej reaguje ;). Ja osobiście polecam 4X HD. Dostęp do dedykowanych gier z Tegra MPCforum dają dużo frajdy :) Mnie też bardzo się spodobała funkcja w nakładce graficznej - Quick Nemo, pozwalającej np. robić notatki na zdjęciach, lub na pulpicie, czy siatce aplikacji. Co do baterii, szkoda, że zastosowali Li -lon, a nie Li - Po - dłużej by wtedy trzymał na jednej baterii. Ale nie można mieć wszystkiego...

Opublikowano

puknij sie w główkę... jak twierdzisz ze gówniany monte lepiej reaguje na dotyk niż xperia T to chyba Ci mamusia kupiła Xperie T za 20 zł z allegro (czyt podróbke) która ma gówno nie ekran xD .... co Ci z tego quick nemo skoro na soniaku też można uzyc w kazdej aplikacji notatek/ notatek głosowych /kalkulatora / konwertera walut / minutnika

Opublikowano

- LG 4X HD Polecam osobiście mam go niedługo. Jest płynny szybki dobry interfejs moja opinia do niego: Nic nie mam do zarzucenia

Witam w Moim Profilu.

a oto ja :/ wiem brzydki jestem :/

36012062282726899316.png

Opublikowano

puknij sie w główkę... jak twierdzisz ze gówniany monte lepiej reaguje na dotyk niż xperia T to chyba Ci mamusia kupiła Xperie T za 20 zł z allegro (czyt podróbke) która ma gówno nie ekran xD .... co Ci z tego quick nemo skoro na soniaku też można uzyc w kazdej aplikacji notatek/ notatek głosowych /kalkulatora / konwertera walut / minutnika

Po co te wyzwiska? Wyraził swoją opinię i tyle. Możesz się z nią nie zgadzać ale to nie znaczy, że masz kogoś wyzywać. Moim zdaniem LG 4X będzie o wiele lepszym wyborem od Xperii T

Opublikowano

Po co te wyzwiska? Wyraził swoją opinię i tyle. Możesz się z nią nie zgadzać ale to nie znaczy, że masz kogoś wyzywać. Moim zdaniem LG 4X będzie o wiele lepszym wyborem od Xperii T

nigdzie go tu nie wyzwałem, czy ja wiem czy "puknij się w główke" to wyzwisko? to że mu się telefon np nie podoba to się do tego nie przywale okej ale jak gada głupoty że telefon źle reaguje na dotyk a nie reaguje to tego tak nie zostawie :P

Opublikowano

A tak zupełnie inaczej, może się bardziej określę.
Szukam telefonu w którym będzie dobra jakość muzyki a zarazem będzie można od czasu do czasu pograć w jakieś pierdoły (typu Castle Defense lub Drag Racing czy coś takiego) lecz nie biorę tu pod uwagę HTC. Zastanawiałem się dodatkowo nad telefonami z systemem windows phone 8, słyszałem że szybko chodzą, mają dobry odtwarzacz muzyczny lecz zupełnie inaczej z aplikacjami niż w andku. Jak radzicie, co polecacie oprócz wymienionych telefonów prze ze mnie

Opublikowano

To właściwie to co ty chcesz? Żebyśmy wskazali ci jakiś dobry telefon z androidem czy WP? W ogóle co jest dla ciebie najważniejsze? Co chcesz w telefonie? Odpowiedz na wszystko, powiedz jaki masz limit i coś się dobierze.

Opublikowano

To właściwie to co ty chcesz? Żebyśmy wskazali ci jakiś dobry telefon z androidem czy WP? W ogóle co jest dla ciebie najważniejsze? Co chcesz w telefonie? Odpowiedz na wszystko, powiedz jaki masz limit i coś się dobierze.

Powiem tak, najważniejsze:

-Dobra wydajność, rozglądam się tylko za 2x 1Ghz+ i 1GB ram

-Dobra jakość muzyki lecz o to myślę że nie muszę się martwić bo większość telefonów da się wspierać jakimiś programami

-Najważniejsze, czytnik kart pamięci microSD (jeden z poważniejszych powodów przez który sprzedałem HTC One S, samej muzyki mam 7gb a tam miałem dostępne ledwo 9)

Oczywiście najlepszym telefonem byłby to apart z androidem ale ostatnio tato wziął sobie w playu Nokie Lumie 720 no i wspominał że szybko chodzi niż jego stary smartphone (HTC Desire Z, chodziło mu o początki użytkowania). Wiem że to oczywiste ale jakoś przypomniałem sobie o tym że smartphony to nie tylko andek :P Rozglądałem się więc też za Nokią Lumią 820 ale czy jest lepsza niż taki Sony Xperia L bądź T? Co sądzicie o Samsungu Galaxy S3 Mini? S3 Mini we Wrocławiu mogę już dostać za 800zł i to było by dla mnie kuszące. Budżet jaki mam na te chwile to 900zł ale czekam na dodatkowe pieniądze i budżet może podrośnie do 1200zł. Interesuje mnie tylko i wyłącznie telefon nowy (używany, tylko gdy był wzięty max 1 miesiąc do tyłu). Myślę że to tyle :D Proszę o propozycje :)

Opublikowano

Powiem tak, najważniejsze:

-Dobra wydajność, rozglądam się tylko za 2x 1Ghz+ i 1GB ram

-Dobra jakość muzyki lecz o to myślę że nie muszę się martwić bo większość telefonów da się wspierać jakimiś programami

-Najważniejsze, czytnik kart pamięci microSD (jeden z poważniejszych powodów przez który sprzedałem HTC One S, samej muzyki mam 7gb a tam miałem dostępne ledwo 9)

Oczywiście najlepszym telefonem byłby to apart z androidem ale ostatnio tato wziął sobie w playu Nokie Lumie 720 no i wspominał że szybko chodzi niż jego stary smartphone (HTC Desire Z, chodziło mu o początki użytkowania). Wiem że to oczywiste ale jakoś przypomniałem sobie o tym że smartphony to nie tylko andek :P Rozglądałem się więc też za Nokią Lumią 820 ale czy jest lepsza niż taki Sony Xperia L bądź T? Co sądzicie o Samsungu Galaxy S3 Mini? S3 Mini we Wrocławiu mogę już dostać za 800zł i to było by dla mnie kuszące. Budżet jaki mam na te chwile to 900zł ale czekam na dodatkowe pieniądze i budżet może podrośnie do 1200zł. Interesuje mnie tylko i wyłącznie telefon nowy (używany, tylko gdy był wzięty max 1 miesiąc do tyłu). Myślę że to tyle :D Proszę o propozycje :)

Z przedstawionych wyżej muzycznie będzie górował Sony Xperia T. Co do możliwości LG, to jest to bardzo wydajnościowo telefon, ale muzycznie... Dla mnie by długo nie posłużył jako grajek. S3 Mini - jest to kijaty model. Nie jest, ani wydajny, ani ładny, ani dobrze wykonany... Takie byle coś. Za identyczne pieniądze, co za S3 Mini, masz S2 - dużo lepszy telefon.

Myślałeś również nad Lumią 820. Osobiście bardziej mi przypadł do gustu, niż Xperia. Ładniejszy i nie zacina się przy podstawowych czynnościach. Muzycznie, to trudno wybrać. Zarówno Nokia, jak i Sony są znane z telefonów o wysokiej jakości muzycznej, więc niezależnie który wybierzesz, będziesz pod tym względem zadowolony. Jeśli chodzi o cenę, nie musisz zbierać do 1200złotych. Lumię dostaniesz już za 800 złotych

http://allegro.pl/nowa-nokia-lumia-820-bez-locka-24m-gw-plomba-nokii-i3448697838.html?
Opublikowano

Z przedstawionych wyżej muzycznie będzie górował Sony Xperia T. Co do możliwości LG, to jest to bardzo wydajnościowo telefon, ale muzycznie... Dla mnie by długo nie posłużył jako grajek. S3 Mini - jest to kijaty model. Nie jest, ani wydajny, ani ładny, ani dobrze wykonany... Takie byle coś. Za identyczne pieniądze, co za S3 Mini, masz S2 - dużo lepszy telefon.

Myślałeś również nad Lumią 820. Osobiście bardziej mi przypadł do gustu, niż Xperia. Ładniejszy i nie zacina się przy podstawowych czynnościach. Muzycznie, to trudno wybrać. Zarówno Nokia, jak i Sony są znane z telefonów o wysokiej jakości muzycznej, więc niezależnie który wybierzesz, będziesz pod tym względem zadowolony. Jeśli chodzi o cenę, nie musisz zbierać do 1200złotych. Lumię dostaniesz już za 800 złotych

http://allegro.pl/nowa-nokia-lumia-820-bez-locka-24m-gw-plomba-nokii-i3448697838.html?

tu się chyba w calosci zgodze z Tobą po raz pierwszy ;p

w Xperii T dostępne jest ~11GB i wchodzą karty microSD.

CPU:i7-3820 8x3,80GHz GPU:GTX 690 4GB GDDR 5 RAM:64GB DDR3 1600MHz HDD:2000 GB + SATA III + 64MB CACHE AC:850W Chieftec 80+ PHONE:GALAXY S III / SXT / IP5

Chcesz szybkiej odpowiedzi n.t telefonów/komputerów pisz na gg, w większosci znam się na tych zabawkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...