Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta graficzna i zasilacz.

Fatal1ty .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie sprzętu:

-> Palit GeForce 210 to znośna grafika, tak by można było normalnie pograć?

-> Jaką grafikę kupię w cenie do 200zł?

-> Czy zasilacz może być przyczyną ciągłego wyłączania się kompa podczas gier (np. w LoLa)?

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

co do ostatniego to raczej mi się wydaję że to przez wysokie temperatury, pobierz hwmonitor zrób ss'a przed grą w lola i zrób drugiego ss'a w trakcie gry w lola. ss'y wstaw tutaj.

Opublikowano

Podaj resztę sprzętu bo tak na oko nie można nić powiedzieć. ( nie zapomnij o zasilaczu ).

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Podaj resztę sprzętu bo tak na oko nie można nić powiedzieć. ( nie zapomnij o zasilaczu ).

Procek -> AMD Althon 64 x2 2,66 GHz

RAM -> 2GHz

Zasilacz -> Modecom Feel I 400ATX (400W)

Płyta główna -> GA-M57SLI-S4

Dysk -> Seagate Barracuda 250GB

Grafika -> Palit GeForce 210 (bodajże podkręcana troszke, zakupiona w grudniu)

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Do 200zł można znaleźć gtx 275

Zasilacz koniecznie do wymiany na Chiefteca/Fortona 450w. Podaj też te temperatury w stresie.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Temperatury z przed i w trakcie. Dodam jeszcze to, że zasilacz (przynajmniej 'pudło' od niego) strasznie zaczyna się grzać. Problemów z tym nie mam wieczorem po 21-22. Wtedy mogę grać itp spokojnie i bez obaw że się wyłączy komp. Klape mam zdjętą.

06102154875926926924.png80579091300221962604.png

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Temperatury są wysokie ale nie traficzne. Wina zasilacza. Dodatkowo oczyść karte graficzną z kurzu itp.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Temperatury są wysokie ale nie traficzne. Wina zasilacza. Dodatkowo oczyść karte graficzną z kurzu itp.

Komp jest regularnie czyszczony co tydzień. O dziwo nie tak dawno to pomagało i nie wyłączał się, ale teraz już nie.

Nie wiem czy to istotne, ale karta ma chłodzenie pasywne (duży radiator).

8zbv.png

f1zzy here.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...