Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Skierowane do VertOne

kumigieOP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VertOne .. tak wiem to nie jest miejsce do takich rzeczy i bardzo was wszystkich za to przepraszam.

Lecz wiem ze czesto tutaj patrzysz a wiem ze jestes ala. geniusz komputerowy :P

Moglbys mi pomoc?

a wiec

Chcialbym wlaczyc konfiguracje router'a (Tp-Link)

Lecz jak patrzylem po google jest to dziwnie (dla mnie) napisane Znalazlem zeby wpisac w adresie 192.[...]1.1

lecz to nie działa

Wydaje mi sie ze to oznacza iz moj router ma inne IP niz domyslny ;[ Moglbym prosic cie o pomoc jak wlaczyc ta konfiguracje...?

Przepraszam za temat w zlej kategorii

Prosze o pomoc

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kabel RJ45 masz podpięty pod komputer i ten router ?

Jedyny podpiety kabel to kabel ktory idzie od Anteny wchodzi do Routera wychodzi inny i wchodzi do komputera

niewiem jak sie nazywa

BTW Jestem jakby "hostem" poniewaz usluga internetowa chciała aby to na moim dachu była antena a oni mi za to płaca i opłacają prąd

(poniewaz mam najwyzej polozony dom w mojej wsi )

Opublikowano

hmm spróbój zresetować kartę sieciową i wpisać domyślny adres ip

Nie masz instrukcji do tego routera ?

oynk.png

Opublikowano

W cmd wpisz ipconfig i tam masz siec 1 czy jak tam sie nazywa i szukasz ip 192.[...].1.1 moze tez miec 192.[...].1.3 różnie to bywa wiec poszukaj ip zaczynajace się na 192 i konczonce sie cyframi jednosci czyli od 1 do 9

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

VertOne .. tak wiem to nie jest miejsce do takich rzeczy i bardzo was wszystkich za to przepraszam.Lecz wiem ze czesto tutaj patrzysz a wiem ze jestes ala. geniusz komputerowy :PMoglbys mi pomoc?a wiec Chcialbym wlaczyc konfiguracje router'a (Tp-Link)Lecz jak patrzylem po google jest to dziwnie (dla mnie) napisane Znalazlem zeby wpisac w adresie 192.[...]1.1lecz to nie działa Wydaje mi sie ze to oznacza iz moj router ma inne IP niz domyslny ;[ Moglbym prosic cie o pomoc jak wlaczyc ta konfiguracje...? Przepraszam za temat w zlej kategorii Prosze o pomoc Pozdrawiam.

xDDDDDD

szymi jak mi to napisał to myślałem że walne xD

No więc po pierwsze musisz dowiedzieć się jakie masz ip

Wjedź w uruchom i wpisz ipconfig

następnie w przeglądarke wpisz dokładnie to IP

powinno pojawić się okno logowania do routera

następnie wpisujesz login i hasło (domyślnie to admin i admin)

konfigurujesz według swoich potrzeb

jebne xD

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...