Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Majestat vs seraphion

maciek910

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka! :D Mam pytanie do:
Czy lepszy jest Seraphion Czy Majestat mając 78lvl i żeby wytrzymał łuk do podstawki i też przy okazji jaka zbroja krok czy kryształka ? pomoże ktoś?

Opublikowano

Do podstawki wytrzyma nawet oblech. Mam u7+8 i wsadziłem w niego dobrą osłonkę, naprawdę dobrze się spisuje. Krok jest lepszy od kryształki ze względu na większą obronę i lepsze bonusy.

Opublikowano

Kazdy doswiadczony gracz ci powie, ze do podstawy chodzi sie z oblechem. Ja majac 75 zamienilem mojego oblecha u6 na majestat u6 i to byl moj blad. Atak byl minilalnie wiekszy z majestata, ale obrazenia z crita roznily sie diametrialnie. Seraphion jest tak samo beznadziejny jak majestat. A co do tuniki to polecam lekki krok, duzo tanszy od krysztalki, nawet z osl.

Opublikowano

Bo w sumie wiem ze oblech lepszy cryty itp ale mi chodzi bardziej o bonusy bo np na lod co mi po tym ze ma na ogien czy to na wode jak ja światło :P a co do tuniki to dobrze zrobiłem ze kroka mam :D

Opublikowano

Co z tego ze oblech ma bonus do ognia, jak ma duzo wiekszy crit, a minimalnie mniejsze dmg? Taki bonus +/- 60 w atrybut nie robi jakiejs zajebistej roznicy w ataku. Na bron nie patrzy sie pod wzgledem bonow, tylko jaka ma unikalnosc, jaki + i jaka oslonka.

Opublikowano

mhm ok a np oblech u7+7 z osło zredukowane zużycie pm 7% zwieksza krytki 36% obrazenia zwieksza 86% zwieksza sl obrazen 7% dos 6% pvp 3% do obrazen obniza przeciwnikowi odp na sw 2%

Opublikowano

Lepiej jest dac ssa z ta oslonka. Najlepsze oslonki do pvp musza miec % do obrazen, zwiekszony krytyk, jakis stun, zwieszenie sl obrazen i tez (ale nie musi byc) sl sily. To sa podstawy do broni lucznika.

@PS

Lepiej jest kupowac oslonki lub bron z oslonkami typowo do pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...