Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sniper

Jemilo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do kogoś co zna się bardzo dobrze na snajperze bądź jego ekwipunku.

Mam takie pytanie co trzeba kupić bądź jak zmodyfikować broń

żeby spadanie pocisku było minimalne bądź żeby go nie było :D

z7upphW.jpg
Zapraszam na mojego TeamSpeak 3 !
IP : srv2.multigaming.pl:10012 // Hasło : paranormal

Opublikowano

Chodzi ci o rangedy 150+? w tym wypadku snajpa na 27lvl , m95 albo ewentualnie L96A1 (moim zdaniem najszybsza) co do ulepszeń predator barrel na zasieg i celność jak się nie mylę thunderbolt/precision stock i viper albo 4-rzędowe.

Opublikowano

A możecie mi zrobić listę co należy kupić.

Taką zwykłą od - xD

Nazwy przedmiotów broni gadżetów :)

z7upphW.jpg

Opublikowano

M95, Lufa Precyzyjna, Magazynki 4-rzędowe, Kolba Taktyczna. Celownik Pustynny z rzutu, lub RangeAce Ballistic czy jakos tak. ale ten ballastic

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

ooo Dzięki Ci wielkie :D

Opadania przy tym sprzęcie jest praktycznie minimalne czy w ogóle nie ma ? zasięg tak do 300m :)

z7upphW.jpg

Opublikowano

To tak
Pakiet z SKS + Pakiet z M24 (dla precki, no chyba że masz już) plus kolba jakaś i magazynki do wyboru (jak SKS ma mało ammo to 4 rzędowe lub podobne, a jak dużo to viperki)
M95 + pakiet z M24 (dla precki) plus 4rzędowe lub podobne co dają ammo i kolba jakaś

Chodzi ci o rangedy 150+? w tym wypadku snajpa na 27lvl , m95 albo ewentualnie L96A1 (moim zdaniem najszybsza) co do ulepszeń predator barrel na zasieg i celność jak się nie mylę thunderbolt/precision stock i viper albo 4-rzędowe.

Jak Surasmen zobaczy że polecasz snajperkę na 27 lv to byłby taki hejt :D Predator na zasięg? Pierwsze słyszę :P

Opublikowano

yyy no to która lista jest prawidłowa xD ?

Oraz na jakich serwerach gracie i czy są jakieś polskie ?

z7upphW.jpg

Opublikowano

Na Polskich serwerach odradzam!!! Gimbusów pełno, wyrzucają jak jesteś lepszy od adminów, wyzywają itp :) Jak będziesz miał/miała M95 lub SKS to polecam Oman :) Pooglądaj na YT filmy z M95 i SKS i wybierz która Ci odpowiada :)

Opublikowano

Najmniejszy bulletdrop (opadanie) ma SKS (Precyzyjna, Vipery/Piranie, kolba np. Thunderbolt lub Taktyczna), z tym że jest to półautomat (nie zabija na heada). Drugie jest M95 (Precyzyjna, 4-rzędowe, Taktyczna), pełnoprawna snajperka do kampienia - bardzo duży damage, ale wolna.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na Polskich serwerach odradzam!!! Gimbusów pełno, wyrzucają jak jesteś lepszy od adminów, wyzywają itp :) Jak będziesz miał/miała M95 lub SKS to polecam Oman :) Pooglądaj na YT filmy z M95 i SKS i wybierz która Ci odpowiada :)

Ja właśnie często grałem na Oman24/7 ale ostanio coś go znaleść nie mogę i gram na jakimś innym tylko mapki lotnicze xD

Możesz polecić jakieś polskie serwery ?

Chciałbym zobaczyć :D

Najmniejszy bulletdrop (opadanie) ma SKS (Precyzyjna, Vipery/Piranie, kolba np. Thunderbolt lub Taktyczna), z tym że jest to półautomat (nie zabija na heada). Drugie jest M95 (Precyzyjna, 4-rzędowe, Taktyczna), pełnoprawna snajperka do kampienia - bardzo duży damage, ale wolna.

Mi chodzi o to aby snajperka nie miała praktycznie opadania w zasięgu 300m obojętnie czy będzie wolna czy szybka :D

@UP listę prosiłbym zrobić do snajperki M24

@UP mało się znam na takich grach dlatego proszę Was o prośbę :D

z7upphW.jpg

Opublikowano

Nie ma snajperki aż tak celnej, ale z SKSem nie trzeba celować powyżej wroga aż do około 170 metrów.

Co do rankingu snajperek pod względem opadania pocisku, możesz sam sprawdzić na stronce w podpiętym temacie Compare Weapons (także z dodatkami) ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie ma snajperki aż tak celnej, ale z SKSem nie trzeba celować powyżej wroga aż do około 170 metrów.

Co do rankingu snajperek pod względem opadania pocisku, możesz sam sprawdzić na stronce w podpiętym temacie Compare Weapons (także z dodatkami) ;)

Mi chodzi o to aby snajperka była jak najbardziej celna że np:

Jest odległość 300m to że nie muszę nad wrogiem celować nie wiadomo ile tylko np zaraz nad głowa i dostanie bańkę :D

Tak aby opadanie było jak najbardziej minimalne

z7upphW.jpg

Opublikowano

A magazynek jaki najlepiej obrać ?

@ i czy jest jakaś lepsza snajperka od M24 ?

z7upphW.jpg

Opublikowano

Tak. od M24 sa lepsze : Na dystans M82, M95, L96A2, SKS. Na DMG: M82, M95, L96A2.

M82 nie jest takie super na dystans, a od M24 większy damage ma też GOL, ale tylko w ciało.

Tutaj masz porównanie bulletdropu z lufą precyzyjną. Jak widać, SKSem na 200 metrów podnosisz tylko o kilkanaście centymetrów.

1375363616-U625839.png

A magazynki - Vipery lub Piranie, a dla M95 4-rzędowe.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jakoś nie zabardzo chciało mi się po tej przerwie wracać i coś pisać, ale jak widzę, że wspominacie świętej pamięci († :D) mnie, to musiałem wbić :D

Do m95 bardziej niż 4ki opłacają się te co dodają amo i magazynki (nazwy nie pamiętam)

@Kicak kilkanaćie centymetrów?

o.O przez te kilka miesięcy musiało się dużo pozmieniać xD

m24 to słabsza wersja l96, wróć, l96 to ulepszona m24, bo w takiej kolejności wyszły :P

Licz się z tym, że SKS ma małe DMG, to nie jest typowa broń, co zabija na hita, czy dwa.

Podnosić celownik musisz wszędzie, jednak w SKS do ~200m nie koniecznie, jednak ja bym Ci polecił l96, bo na m95 wielu nowicjuszy się wnerwia, bo jest wolna.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Patrzyłem na wykres i wychodzi kilkanaście, nie wiem jak jest w realu gdyż SKSa nie posiadam (a raczej nie posiadałem, nie gram od wielu tygodni) ;) No i głowa ma jakieś 25 cm, więc celując w czoło można trafić szczękę xD

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wszystko wyjaśnione :)

+ użytkownik pożyczył Własnego konta.

Do zamknięcia + kosz.

z7upphW.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...