Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enchant table język

jaszpol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie. Mam dziś takie pytanie, czy język w którym napisane są nazwy enchantów w enchanting table da się jakoś odszyfrować? Wczoraj widziałem na minecraftwiki alfabet do tego ale wychodziły jakieś dziwne wyrazy które nie zgrywały się w całość taką jak np. fortune itd. :/ Pomoże ktoś? :D I drugie pytanie, jak ustawić żeby na moim serwerze był enchanty powyżej 30 lvl w enchanting table?

Opublikowano

Ja poprostu biore najkrótszy tekst i najmniej kropek i wychodzi np w eq ochrona 4 a w kilofie szczescie 3 , unbreaking 3 , wydajnosc 3

Opublikowano

A próbowałeś kiedyś to tłumaczyć? Jak tak to co Ci wychodziło. Bo się zastanawiałem tak wczoraj czy to nie jest aby tak, że jak przetłumacze z tego alfabetu minecrafta na normalne litery to czy dalej nie jest jakiś kolejny szyfr i już sam nie wiem...

Opublikowano

Te litery z enchantingu są wymyślone. Nie pochodzą z żadnego języka, jak mi wiadomo.

Tak, próbowałem to tłumaczyć i wychodziły mi zdania, które w ogóle nie miały sensu.

Co do serwera na tym, to musiałbyś wgrać jakąś modyfikację na serwer, ponieważ to przerabia grę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

ja nic nie przetłumaczałem , na YT zobaczyłem jak koleś brał krótki tekst i mu w kilofie wyszło unbreaking 3 effinency 4 i fortune 3 to też tak zaczełem robić i działa na wszystko nawet na łuk

Opublikowano

@Soczii robiłem w ten sposób. I gościowi na filmiku z tym samym tekstem wyszło fortune III a mi wyszło silktouch i niezniszczalnosc :/

@MPCTaylor znasz moze nazwe pluginu który dawał by możliwość dodania tego żeby było więcej tych lvli w enchanting table?

Opublikowano

nie da sie zrobic na 33 lvl :p max jest 30 . serwer musi miec jakis plugin najwyrazniej , bo normalnie to nigdzie nie widzialem takiego . zawsze max 30

Opublikowano

Tego normalnie to nie da się zrobić , chyba że istnieje jakiś plugin który pozwala na to . Napisz w dziale Modding "Szukam pluginu co daje Enchany 30LvL + "

Opublikowano

nawet nie masz po co próbować tego tłumaczyć ponieważ mojang napisał że te wyrazy nie mają nic wspólnego i są losowe;p

a co do enchantu powyżej 30lvl to poszukaj wiem że kiedyś było więcej niż 30 lvl xD

Opublikowano

Ja moda na normalne litery w craftingu nie znam, ale za to jak wybierzesz najkrótsze (troszkę mniej niż połowa linijki) to najczęściej pada dobry enchant.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...