Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komp się wyłącza podczas gry w LoLa

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na sam początek parametry:

AMD Athlon 64 Procesor 3500+, MMX, 3DNow, ~ 2,3GHZ

RAM - 2558 MB

Grafika - Radeon x1550

Temperatury : 2wqtxmd.jpg

@TOPIC

Rano jest spoko, moge napierdalać w tego LoLa ile wlezie aż do wieczora. Nie wiem nie mam zielonego pojęcia dlaczego tylko wieczorem gdy wchodze sobie do rundy gdzieś tak 10 - 20min w trakcie gry wyje*uje Mi kompa. Jest to uciążliwe ponieważ mam dużo leav'ów przez to. Na samym początku myślałem że spowodowane jest to tym że gram zbyt często w południe itp. I wieczorem komp nie może tego ogarnąć i przegrzewa się i wyłącza. Ale dziś wchodze sobie na kompa pierwszy raz wieczorem, wchodze do rundy 17 min - pstryk komp wyłączony.

Uprzedziłem już wasze pytania o parametry i temperatury danymi na górze, podkreśle jeszcze że gram przez Game Booster, wie może ktoś co może być przyczyną ciągłego wyłączania się kompa ?

ps. TAK czyściłem kompa nic nie daje

Opublikowano

Cześć wydaje mi się, że komputer wyłącza się z powodu zbyt dużej temperatury karty grafi. a komputer zabezpieczając ją wyłącza się. Jestem początkujący w tych sprawach ale jeśli ktoś potwierdzi to, że chodzi o kart. grafi. To trzeba będzie pewnie wymienić chłodzenie karty.

Opublikowano

Bios ma narzucone temperatury przy których wyłącza komputer ze względu na to abyś z rana mógł go ponownie włączyć a nie lecieć po nowy procek/grafe jeżeli grasz cały dzień takie coś się może dziać polecam odsunąc komputer od kaloryferów jakichkolwiek źródł ciepła oraz otworzyć go z boku ( lewy bok ) a jeżeli chcesz się pobawić w biosie to możesz zmienić te temperaturki tylko może grozić to spaleniem podzespołów w każdym bądź razie nie radzę najprostszy sposób otworzyć klapę .

Oczywiście wyczyscic calutki zasilacz oraz radiator na procesorze jeżeli ta karta posiada to i chłodzenie karty graficznej to dużo pomaga ;] i nie jest trudne

Edit posiada chłodzenie z tego co widze wiatraczkiem mógł się zatrzeć i to może powodować problem

oynk.png

Opublikowano

Bios ma narzucone temperatury przy których wyłącza komputer ze względu na to abyś z rana mógł go ponownie włączyć a nie lecieć po nowy procek/grafe jeżeli grasz cały dzień takie coś się może dziać polecam odsunąc komputer od kaloryferów jakichkolwiek źródł ciepła oraz otworzyć go z boku ( lewy bok ) a jeżeli chcesz się pobawić w biosie to możesz zmienić te temperaturki tylko może grozić to spaleniem podzespołów w każdym bądź razie nie radzę najprostszy sposób otworzyć klapę .

Oczywiście wyczyscic calutki zasilacz oraz radiator na procesorze jeżeli ta karta posiada to i chłodzenie karty graficznej to dużo pomaga ;] i nie jest trudne

Edit posiada chłodzenie z tego co widze wiatraczkiem mógł się zatrzeć i to może powodować problem

Właśnie chłodzenie tej karty graficznej nie jest podpięte . Tzn kabelek od wentylatorka nie sięga Mi do wejścia na płycie głównej i byłem zmuszony wpierdzielić tam inny wentylator który leży pod kartą graficzną. Możliwe że jednak może to być wina karty graficznej, spróbuję podpiąć inną pograć i zobaczymy jak to będzie :)

Opublikowano

Po 1 przedmuchaj kompa sprężarką

Po 2 przeczyść kompa CCleanerem

Po 3 przeskanuj go antywirem

Po 4 jeżeli nie pomoże to może być wina zasilacza a nie pory dnia ,czy nocy. To ,że offał się wieczorem mogło być przypadkiem.
Po 5 zrób screna temp. podczas odpalonej gry :)

rsdgx1.jpg

Opublikowano

Podepnę się do tematu (warn detected... -,-), mam ten sam problem i najprawdopodobniej to jest (niestety) wina zasilacza. Radziłbym dmuchać na zimne i wymienić go, bo to grozi spaleniem WSZYSTKICH podzespołów i innych 'pierdół'. Od zasilacza się zaczyna...

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...