Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inne - Jak zwiększyć FPS w grach

tabaluga256

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób boryka sie z spadkami fps ze względu na słaby sprzęt (w tym ja) pomyślałem że założe temat ze wszelkimi znanymi mi sposobami na zwiększenie wydajności.

1. Wyłączenie efektów ''Aero''

Panel sterowania>System>Zaawansowane ustawienia systemu>Zakładka Zaawansowane>Kolumna wydajność ; ustawienia>Zaznaczamy ''Dopasuj dla uzyskania jak największej wydajności''

2.Wyłączenie Synchronizacji Pionowej , jeśli po wykonaniu tego sposobu gra sie wam gorzej wystarczy włączyć ją spowrotem , ale w moim przypadku wszystko jest ok.

Karty ''Nvidia''

Prawy przycisk myszki>Panel sterowania ''NVIDIA''>Zakładka ; Ustawienia 3D>W tabelce szukamy ''Synchronizacja Pionowa'' i po prawej wyłączamy ją

Karty ''ATI Radeon''

Wchodzimy w AMD Vision Control Center>Gry>Ustawienia aplikacji 3D>Odświeżanie pionowe ; Wyłączone

3.Ustawienie priorytetu.

Jest to nic innego jak skupienie naszego procesora na konkretnym jednym procesie. Po uruchomieniu naszej gry wystarczy wejść w menedżera zadań >Procesy>Klikamy prawym przyciskiem myszy na proces naszej gry >Ustaw priorytet ; Wysoki

4.Systematyczne oczyszczanie naszego blaszaka ze zbednych śmieci.

W tym celu polecam program ''360Amigo System Speedup'' Link: (

To jest ukryta treść, proszę
)

Program jest naprawde bardzo prosty w obsłudze wystarczy praktycznie jedno kliknięcie ;)

Można oczywiście skorzystać z pomocy innych programów takich jak ''Odkurzacz''.

''GameBooster''

Co to jest? - Jest to program służący do zoptymalizowania komputera na czas grania w wymagające gry.

Skąd pobrać ? - A no np. stąd (

To jest ukryta treść, proszę
)

Ustawienie ''GameBoostera''

a) Po uruchomieniu pokaże nam sie ''Game Box'' możemy dodać tam nasze gry.

B) Pod GameBoxem mamy ''Konfiguracja'' wchodzimy tam i zaznaczamy które procesy mają być zatrzymane na czas grania. Każdy ma inne zbędne procesy do zamknięcia więc nie jestem w stanie wam powiedzieć co wyłączyć ale na pewno sami znajdziecie te procesy bez problemów ;)

c) W zakładce narzędzia powinny nas zainteresować 2 rzeczy. Defragmentuj oraz Sterowniki

Sterowniki - Game Booster sprawdza czy w naszym komputerze sterowniki nie wymagają aktualizacji

Defragmentacja - Defragmentuje gre w celu ułatwienia wczytywaniu plików ( o dziwo pomocne ;) )

d) Pamiętajcie aby odpalać gre z GameBoxa.

Efekt? W Battlefield Bad Company 2 Utrzymuje stałe 35 FPS , Nie spada poniżej 30 jak to kiedyś miało ochote :D

Mam nadzieje że pomogłem uzyskać większy komfort z grania ^^

Bloody_B__Banner_by_LetheAte.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...