Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft by Zyczu- problem z pobraniem launcher'a

jarek16716

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W tym temacie chciałbym poprosić, czy jest taka możliwość, aby wysłać mi link do tego launcher'a, gdyż po kliknięciu przycisku pobierz przenosi mnie na stronę, która wnioskując po moim angielskim została usunięta... Słyszałem, że jego launcher'a posiada jakiś keylogger, ale ja wole zaufać Zyczu, gdyż nie posiadam konta premium. Prosiłbym o przesłanie pliku na inny hosting( mediafire, MEGA itp.) i podesłanie mi linku w poście poniżej. Z góry dziękuje :)

Opublikowano

Dzięki andrianpop16, chyba mam u ciebie dług :)

@up

1. Afera była o nie żaden keylogger, lecz o wyciąganiu haseł do kont premium z lastlogin

2. Nie mam premium :)

Opublikowano

mam launcher nie pamiętam linku ale podam ci dokłądną nazwę wpiszesz w google i znajdziesz ma ikonę creepera :D działa (nazwa pliku : Minecraft_Cracked_Launcher.exe ) postaram się znaleźć link :D

http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1 I NIE OD ZYCZA

keylogger znajdzie twoje hasłą do innych rzeczy ! a zyczu trochę źle się tłumaczy ...

Opublikowano

Ostatnio czytałem o tym, że w kodzie tego lauchera są chińskie znaki. Mimo iż nie chciałem być krytyczny to jednak to jest dziwne. Pewnie ta sprawa z tym keyloggerem nie zostanie w 100 % wyjaśniona, a czy laucher jest warty zaufania to musimy zdecydować my sami.

Opublikowano

Czasem antywirusy są tak głupie, że zwykłe przekierowanie portów wyłapują jako Konie Trojańskie tzw. Trojany.

Z tym keyloggerem też pewno przesada. Pomyślcie. Po co Zyczowi hasła do kont premium skoro hasło można odzyskać przez maila?

Zresztą przecież ten kto ma premium będzie korzystał z launchera od Mojang.

Opublikowano

Faktycznie w launcherze od zycza jedna klasa jest 'zakodowana' (chińskie znaki :P). I tak wgl. wszyscy sprawdzają tyko launcher, a nikt nie sprawdza jaki syf jest wgrywany do samego miecrafta (nie ma opcji wyłączenia wgrywania moda na skiny, optifine i nie wiadomo czego...)

PS. Przy zabawie w dekompilowanie tego shitu znalazłem fragment wysyłający informacje o komputerze na serwer zycza... (W wersji 3.3.2 wersji 3.3.3 nie sprawdzałem. Ciężko to wgl. zauważyć w tych chińskich znaczkach...)

Opublikowano

Tak, jest ta linijka wysyłając to. Zycz się na mpc tłumaczył, że to ma być zabezpieczenie na jego serwie, a jak jest nie wiadomo.

PS. Keylogger wysyła nie tylko hasła z mc ale też z każdego programu, czyli np longin i passy facebooka, poczty, mpc forum itp. :p

Opublikowano

Ale zastanów się po co byłoby potrzebne hasło Zyczowi do naszego konta na mpcforum? Jeżeli hakerzy robią keyloggery, to przecież zawsze tylko po to, aby w niedalekim odstępie czasu pochwalić się łupem w internecie, a nie tylko po to, aby zachować to dla siebie... A po drugie nawet gdyby Zyczu chciał zdobyć hasła do kont do czemu nie mógł zrobić tego już tak dawno kiedy tworzył ten launcher? Sądzę, że po prostu to plotka wymyślona przez użytkowników którzy nie mają konta premium i są tak głupi, że myślą, że Zyczu da im za darmo konto premium w zamian za umilknięcie, albo są zazdrośni, że ich launcher nie jest tak popularny jak Zycza!

Opublikowano

Nie chodziło mi o to że ten laucher napewno ma keyloggera. Chciałem tylko wyjaśnić jak coś takiego działa. Sam nie wiem w 100 % jak jest napewno. Jednak jak tak pomyślałem, to może jednak nie ma keyloggera, bo inaczej na różnych formach cała masa ludzi przeklinała by zycza i jego laucher, bo stracili minerafta facebooka itp., a ja nie słyszałem o żadnym takim przypadku.

Opublikowano

mam launcher nie pamiętam linku ale podam ci dokłądną nazwę wpiszesz w google i znajdziesz ma ikonę creepera :D działa (nazwa pliku : Minecraft_Cracked_Launcher.exe ) postaram się znaleźć link :D

http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1 I NIE OD ZYCZA

keylogger znajdzie twoje hasłą do innych rzeczy ! a zyczu trochę źle się tłumaczy ...

Znam ten launcher, ale ja poszukuję launcher do modów, który sam potrafiłby podczas logowania się do serwera pobrać potrzebne na ten serwer mody i byłby łatwym "towarzyszem" wgrywania modów. Minecraft by Zyczu byłby prawie idealny gdyby nie to, że znalazłem jego pare wad... :(

Duży pobór pamięci ram, mała ilość modów do tworzenia paczek zniechęciły mnie do dalszego korzystania z tego launchera. A więc wznawiam temat. gdyż od teraz poszukuje dobry launcher, niezawodny, o ładnym wyglądzie, który posiadałby dużo opcji m.in wgrywanie modów, wybór wielkości przydzielonej pamięci ram, możliwość posiadania wielu rodzaju minecraft'ów( na modach i bez modów itd.), który nie potrzebowałby, aż tylu pamięci ram itp.

Testowałem już różne launchery: Zycza, Magic Launcher'a( nie polecam jest źle przystosowany do dużej paczki modów, paczka staje się nie stabilna), Spoutcraft'a( mam problem z uruchomieniem go..

Z góry dziękuje za wysłuchanie mojej prośby :)

EDIT.1 Przepraszam ale nie wiem jak zmienić tytuł tego problemu...

EDIT.2 Poda ktoś link do pobrania launcher'a Spoutcraft'a 1.6.2, który wygląda tak jak premium, ale jest na non premium? :D

Opublikowano

Dobra to niech wam bedzie ze sobie tam wysyla zyczu ip i mac, nie wiem po co mu to by było potrzebne...

Artrix ale ja szukam launcher'a non premium, ale ze wspomaganiem dla modów, a Mineshafter to słaby pomysł na mody... Jakie znacie inne launchery oprócz Mineshafter'a, Magic Launcher'a, Zycza, który jest dobry na paczki modów...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

W tym temacie chciałbym poprosić, czy jest taka możliwość, aby wysłać mi link do tego launcher'a, gdyż po kliknięciu przycisku pobierz przenosi mnie na stronę, która wnioskując po moim angielskim została usunięta... Słyszałem, że jego launcher'a posiada jakiś keylogger, ale ja wole zaufać Zyczu, gdyż nie posiadam konta premium. Prosiłbym o przesłanie pliku na inny hosting( mediafire, MEGA itp.) i podesłanie mi linku w poście poniżej. Z góry dziękuje :)

nigdy nie pobierajcie z softonica (usunoł mi stacje dysków cd w kompie ) (mówie prawde )   OSTRZEGAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Kliknij w moją sygnaturę ;)

SpeedLauncher uruchamia minecraft nawet w 3.5 sekundy, i można wgrywać własne modyfikacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...