Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z chatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Otóż co prawda jestem technikiem, ale ostatnio zajmowałem się tym na wersji 1.7.3, więc troche czasu minęło. A teraz właśnie powracam zrobić na jutro pliki serwerowe dla pewnego serwera. Otóż mam problem z rangami, ponieważ nie wyświetlają się prawidłowo. Posiadam od tego pluginy:

Essentials(chat)

PermissionsEx

ColorMe

ColoredSigns (Wiem, że 2 pluginy od kolorów)

I teraz w essentials ułożenie chatu tak zrobiłem:

format: '{GROUP}[{FACTION}]{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'

Przykładowe permission od rangi "Gracz":

groups:
Gracz:
default: true
prefix: '&7[Gracz]'
permissions:
- jakieś tam moje permission..

Już nie pamiętam jak to się robiło :/ Po prostu problem jest z tym, że gdy przypisuje uprawnienie np. dla siebie z konsoli poprzez komendę "pex user mój_nick group set Admin", to nie wygląda to jak sobie ustaliłem. Jakby plugin nie znalazł tych kolorów itp. DOdatkowo jak napisze cokolwiek, to te cokolwiek jest jako ranga. Pomóżcie. Tylko to nie działa, prefix {FACTION} i reszta działa bez zarzutu.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

groups:

Gracz:

default: true

prefix: '&7[Gracz]'

permissions:

- jakieś tam moje permission..

Tak to powinno wyglądać w essentials wszystko w pożądku tylko permy albo masz źle albo tutaj źle wkleiles.

Opublikowano

BlazeZeroThree permissionsex dobrze tutaj dałem, skopiowałem całe moje permission gracza. Spróbuje wstawić jakieś inne permission i czy będą jakieś efekty. Możliwe, że czegoś tam brakuje, bo przypomniałem sobie właśnie, że coś pod tymi permission dodatkowo powinno być

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Już jest lepiej: Wgrałem z dev.bukkit.org permissionsex (i jeszcze takie 2 pluginy w zestawie) i teraz to działa, ale rangi są podwójne tzn. [Gracz][Gracz].

45331365147315168354.jpg

Opublikowano

Zrób tak a bedzie chodzic dobrze:

format: '[{FACTION}]{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'

Nie potrzeba rangi tam

Zapraszam na serwer Survival typu HARD Ip:Nie ustalone :) Start 20.12.13r

Opublikowano

Niestety, zrobiłem tak jak napisałeś i to nie pomogło. Bo przeczytałem to i pomyślałem "Przecież czasem przy nicku już jest ranga, więc dlatego jest 2 razy, bo dodałem tam {GROUP}". Ale nie działa, w dodatku config sam się zresetował na:

format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'

Edit: Wpisałem sobie /gm 1 i zauważyłem, że jednak ranga "przyczepiła się" z nickiem tzn:

Set gamemode creative for [Admin]Ja

A przecież usunąłem tą linijkę ;) Więc czego jeszcze ranga się powtarza :/

Dobra, działa :) Dla potomnych: Wejdźcie w plugins --> chatmanager --> config.yml

Usuńcie z całego pliku %prefix, żeby wyglądał tak:

enable: true

message-format: <%player%suffix> %message
global-message-format: <%player%suffix> &e%message
ranged-mode: false
chat-range: 100.0

I będzie działać. Dziękuję za pomoc i tak ;) Przynajmniej inni będą mogli sobie naprawić szybciej ;) A jeśli nadal Wam nie działa, to przeglądnijcie config pluginów od chatu

//Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...