Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] ryze, na bolu mocniejszy?, a może słabszy?

gucio6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co myslicie po patchu o skryptach na ryze? zmneijzono zasiegi przez co mozna lepsze skrypty do neigo wymyslic :). a wy co sadzicie o tych zmianach?

@edit (małe pytanie zeby nie robic nowego tematu o blu). czy teraz jak mam free usera moge kozystac z bola?

bb68.png

Opublikowano

Nie możesz, tylko VIP. A co do Ryze, łatwiej będzie wypierdzielić combo, moim zdaiem chyba lepiej bd. No i ten movement speed z ulta xD

Opublikowano

nom. zgadazam sie z tb. taki sam zasieg skili... teraz według mnie stanei sie silniejszy.

bb68.png

Opublikowano

też tak sądze.nawet na skrypcie aby rzucić q postać musiała na setne sekundy przystanąć więc znowu traciła,teraz combo można nawet i na w zaczynać a potem cały boorst :)

sygnabp.png

Opublikowano

Zdecydowanie Buff. Zasięgi lekko zmniejszone, i tak powinno być ,gdyż Ryze ma bardzo małe cooldowny. A i ten zwiększony ms z ulta .. Teraz jego ulti nabrało więszego znaczenia i niema obawy ,ze ktoś nam ucieknie. Dodatkowo wcześniej skille miały różne zasięgi a teraz wszyskie mają 600, przez co o wiele łatwiej wykonać combo - ziomuś się do cb zbliży a tu mu WQEQ i uciekasz z bananem na twarzy :D

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

100x lepszy na BoLu, bo sam możesz się nie wyrobić i nie wywalić na koleśa wszystkich skill, a na BoLu praktycznie masz gwarancję, że kogoś ubijesz. Choć mózgu też trzeba używać, bo script za nas nie robi nie wiem jakiego koxa. Prawidłowe combo to: RQWEQ. Przyznajmniej ja tak robię i zazwyczaj zawsze skutkuje.

@offtop

Miałem koleśa na midzie, który tak samo jak ja grał Rysiem na scripcie, ale go ścisnąłem, bo n00b jak nie wiem co.

Opublikowano

Tak wiec sobie dzis pogralwm ryzem po nerfie. Movement speed jest praktycznie nie odczuwalny a zmiana zasiegow bardzo bolesna. Teraz wszystko bedzie kontra na ryze, przed tym nerfem i tak mial zjebany laning phase przez niskie zasiegi a teraz to juz porazka. Jak chcesz kogos zharrasowac z Q to musisz podejsc tak blisko ze zanim to zrobisz jestes juz martwy lub jestes na low hp. Riot fu.

Opublikowano

Adolf a co uwazasz gdyby na glory ryze kols zrobil update ze np automatycznie sie flesza do kolesia. wali QWEQRQ i jest kill ;p? tez nienajgorsze rozwiązanie.

bb68.png

Opublikowano

a nei lepiej QWEQRQ?

Dlaczego zaczynać od W?

Gdyż gość może mieć flesza czy coś i jak dostanie z Q to musimy i tak podbiec kawałeczek żeby rzucić W więc i tak jest dłłuższe combo.Jak dla mnie zaczynając z w gośąc ma stuna,i ktoś też może ci pomóc go zabić więc nie ma możliwości ucieczki dostając twoje WEQ + DMG od kogoś co zastępuje twoje Q

sygnabp.png

Opublikowano

IMO mniejszy range spelli boli, grając na taką Lux Twoje szanse diametralnie się zmniejszają. Teraz dostał mniejszy range jak Annie, a już dziś rzadko nią grają.

Opublikowano

Ryza się i tak buduje tankowato. Można wbić się agresywnym flashem w środek przeciwnego teamu, odpalić ulta i wytłuc wszystkich zanim zdążą zorientować się o co chodzi ^^

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Prawda :)

szkoda że teraz banshee nie daje many jak wcześniej.Rabadonik i reszta na pancerz/mr + mana,więc jesteś jak tank z potężnym dmg,jego aoe ulti daje mu ogromne możliwości

sygnabp.png

Opublikowano

Moje Combo ryżem:

-harras z Q (dopoki nie bedzie mial z 3/4 lub najlepiej połowy HP)

- offensywny flash, QWEQ i nawet bez ulta pada, bo po co uzywac ulta na jedna osobe (daje spell vampa... wiem, ale jezeli gram przeciwko AP melee (akali, fizz) to nie maja szans za bardzo do mnie podejsc, wiec wystarczy ze ich troche poharrasuje i pozniej juz leci lajtowo... a spelle rzucam bez bola moze o 0,1 - 0,2 sec wolniej (uzywam smartcastow)

http://i.imgur.com/rNcKrba.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...