Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

PzDrO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z Internetem w laptopie. A wiec gdy laczy sie przez tzn. siec WiFi nie wyszukuje Internetu z ktorym musze sie polaczyc tylko kilka innych ktore mi nie sa potrzebne i sa zablokowane. Dodam iz gdy lacze sie przez telefon z WiFi lacze sie normalnie. Sadze ze nie jest to wina Internetu jak i sieci tylko laptopa. No tak, ale dlaczego tak jest ze nie wyszukuje mojego Internetu tylko inne z ktorymi i tak sie nie polacze bo sa zablokowane. Gdyz natomiast podlacze kabel sieciowy do laptopa wtedy Internet mam lecz gdy tylko odlacze polaczanie jest utracone mimo ze jestem pare cm od modemu. Zalezy mi na tym bym mial z powrotem siec bezprzewodowa bo jest mi potrzebna do przemieszczania sie miedzy pokojami a kabla przeciez nie bd ze soba targal po calym domu mimo ze takiego dlugie tez nie mam ;D. Chcialbym pow jeszcze ze do godziny 12 wszystko bylo dobrze i od godziny 12 wlasnie mam problem z siecia bezprzewodowa dodam tez ze wszystko dobrze dzialalo do wlasnie dzis wczesniej nie mialem az takich wielkich problemow zazwyczaj wystarczal reset laptopa i wszystko wracalo do normy ale dzisiaj nie. Bardzo prosze o szybko i skuteczna pomoc co moze byc nie tak z laptopem ew. z Internetem.

Oczywiscie lajki itp beda za kazda odp ktr w jakims stopniu mi pomoze !

Zapamiętaj - Bez starań nigdy nie ma wyników.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyłącz i włącz router z gniazdka. Ja tak czasami mam z telefonem, ale wystarczy zrobić jak napisałem wyżej. :)

Jeżeli nie zadziała to może do dostawcy pójdź ;)

Opublikowano

Wyłącz i włącz router z gniazdka. Ja tak czasami mam z telefonem, ale wystarczy zrobić jak napisałem wyżej. :)

Jeżeli nie zadziała to może do dostawcy pójdź ;)

O ile pamietam juz tego probowalem lecz problem i tak by ten sam, w telefonie tez czasme trace WiFi wtedy wylaczam i wlaczym WiFi w telefonie i jest normalnie, natomiast w lapku tak nigdy nie mialem , zawsze musze jakies glupoty z nim cwiczyc -.-'

Opublikowano

Może spróbuj w routerze zmienić typ standardu sieci bezprzewodowej na jakiś starzy ?

Ew. podaj nazwę routera i karty sieciowej w laptopie.

Mógłbyś bardziej wyjaśnić o co chodzi bo niestety w tym dziale jestem zielony -.-' xD

Nazwę routera czyli co ?

Karta sieciowa :

1. Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

2. Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (CDIS 6.0)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@TOPIC Temat do zamkniecia, kupilem kabel sieciowy i uwazam za problem rozwiazany ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...