Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nagrywanie, duża waga pliku

SoneQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Wypróbowałem program Action! Program nagrywa świetną jakość dźwięku i obrazu, ale 24 minutowy film waży 7GB. Jaki program do obróbki filmów pozwoli mi zmienić ten rozmiar i zachować dość dobrą jakość pliku wideo? Mam słaby upload, więc 7GB wrzuca mi się około 14 godzin na youtuba. Gdyby zniwelować ten czas do 4-6 godzin byłbym bardzo zawodowlony.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam.

Opublikowano

7Gb to dużo jak na 24 minutowy surowy film ? wow, chyba nie nagrywałeś Frapsem ;)

Nagrywałem ostatnio gre, film ważył 10Gb, wrzuciłem do Sony Vegas, obrobiłem, itp. po zrenderowaniu ważył około 700mb ;)
musisz znaleźć ustawienia takie jakie Ci będą pasować.

Ja ustawiam renderowanie w SVP11 na plik .wma, 6Mbps HD 720p (bo więcej mój monitor nie ogarnia :< ) i nie martwie się wagą pliku wejściowego.

A czasy konwerterów na szczęście mam za sobą :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie no, nie mówie, że dużo, ale na mój internet to troszkę jest. Jakiego masz Sony Vegasa? Muszę tam ogarnąć jak zrobić film w HD.

Opublikowano

SVP11 - Sony Vegas Pro 11 ;)
jak zrobić film w HD, nagrywasz w minimum 1280x720 i renderujesz w minimum 720p ;) a format dobierasz sobie sam.
Pamiętam że chyba duds mi radziła kiedyś konwertować do .mp4, ale ja wole w .wmv ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...