Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Oszuści

Highlander98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj na szukam wspólnej gry zaobserwowałem jak ktoś się kłóci że koleś powyżej to oszust no potem moderator TF2 te posty usunął . Zająłem się tą sprawą sam i dodałem niby oszusta co się okazało na prawdę próbował mnie oszukać ale nie dałem się filmikowi,w którym niby dostane czapki za podanie moich danych w e-mailu do jakiegoś niby BOT'a .

Zrobiłem screeny rozmowy i zgłosiłem go na steamrep , szybko się tym zajęto . Ale potem dostałem wiadomość na steamrep od polskiego tam moderatora i powiedział ,że to nie rozwiąże tak na prawdę sprawy. Jedyne co to nie będzie mógł korzystać z popularnych stron wymiany .
Powiedział mi żebym go zgłosił do supportu steam i nawet zajmie się tym policja i żebyście wy mi pomogli a jak ?

To proste :

1. Wchodzicie w ten profil steam [ tego scammera ] :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198089499727

2. Tam co macie po prawej stronie Więcej : dajecie zgłoś naruszenie zasad
3.Wybieracie podejrzewanie o oszustwa i tam w wolnym miejscu na tekst wklejacie ten link z steamrep bo tam są wszystkie informacje :

forums.steamrep.com/threads/76561198089499727.38432/

Dzięki wszystkim i ostrzegam , nie nabierajcie się na nic .Bo jak mój tata mówi : Jak nie zapracujesz sobie własnymi rękami to nic za darmo nie ma .

Jak widzicie trochę dziwnie z nim pisałem no bo właśnie chciałem go przyłapać i była późna godzina dla mnie bo byłem zmęczony z meczu.

Myślę,że pomożecie mi w tym . I nawet jak to nic nie da to idę z tym na policję ,mnie nie oszukał ale jednego z nas MPCFORUM a za userami MPCFORUM stoje jak za murem .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Posty ukryłem, jako że tamten temat służy do znalezienia kogoś do wspólnej gry, a wlatca nie miał żadnych dowodów. Skoro gość jest rzeczywiście scamerem to jedynym, co mogę zrobić jest ukrycie jego postu. Mimo tego, że nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem scamowania zgłosiłem go na Steamie.

A policja mu nic nie zrobi.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jasne , byłem wczoraj powiedzieli ,że jeśli na prawdę przez filmik wyłudzał konta i oszukiwał ludzi no to mu zrobią .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Nic mu nie zrobią zwłaszcza, że na takie coś nabierają się zwykle ludzie, których konto Steam nie jest nic warte.

Ale jakby coś mu zrobili to daj znać. ;)

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Policja powiedziała , mi na razie że się tym spróbuje zająć i zobaczy co da się zrobić i muszę się upewnić czy to dziecko ogólnie popełniło przestępstwo .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Nie wiem, jak on mnie okradł, bo nic nie wysyłałem, ale wiem że to on. Teraz coś nie wbija na moje konto...

Opublikowano

Raz jakiś koleś mnie ojebał (sorry za wulgaryzm, ale nie da się tego inaczej określić) z eq warte gdzieś ok.50-70 zł, ale nie zgłosiłem go bo nie miałem screenów. Okazało się później, że koleś sprzedał wszystko za gifta do jakieś gry w którą grał kilka razy. Udusił bym własno ręcznie takich ludzi.

Opublikowano

Nie wiem, jak on mnie okradł, bo nic nie wysyłałem, ale wiem że to on. Teraz coś nie wbija na moje konto...