Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przenosimy pliki z serwera hamachi na dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób jeszcze jakiegoś tuta, jak przenieść serwer hamachi/vps na dedyka.

1. Uruchamiamy serwer hamachi przez VirtualBOX / VirtualPC

2. Wpisujemy

cd /usr/home/ && tar cfv game.tar.gz game
cd /var/db/mysql/ && tar cfv mysql.tar.gz mysql

3. Przechodzimy teraz przez WinSCP do tych ścieżek

/usr/home/
/var/db/mysql/

I kopiujemy pliki

mysql.tar.gz
game.tar.gz

na pulpit, i z pulpitu na nasz serwer dedykowany (w te same ścieżki)

4. Wpisujemy

cd /var/db/mysql/ && tar zxfv mysql.tar.gz
cd /usr/home/ && tar zxfv game.tar.gz

W ten sposób przeniosłeś serwer hamachi na dedyka i są wszystkie rzeczy które miałeś dotychczas.

Jeśli nie macie na dedyku folderu home w /usr/ to po prostu go zróbcie

elo

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ktoś, kto już siedzi w plikach, powinien to sam ogarnąć, 2 lata temu byś był tu bogiem :)

Ale przyda się dla mniej zaawansowanych :)

Już niedługo

Invitia.pl

Serwer Easy, zgrana ekipa, bardzo dobre zabezpieczenia

Już na dniach zapowiedź!

Opublikowano

Ktoś, kto już siedzi w plikach, powinien to sam ogarnąć, 2 lata temu byś był tu bogiem :)

Ale przyda się dla mniej zaawansowanych :)

Dla profesjonalistów tego nie robie.. ;)

Przyda się nowym, sam potrzebowałem takich jasnych tutoriali :P

graphic.png

Opublikowano

O ja pierdole! Człowieku wreszcie wiem jak to robić o kurwa, jesteś moim bogiem ._.

Topick@

Po ci się bawić w konsoli jak można zaznaczyć foldery oraz pliki jakie chcemy spakować kliknąć na któryś z nich PPM --> Polecenie własne --> Tar/Gzip, dwa razy lepsze niż walić się w konsoli..

Co do poradnika po raz drugi każdy głupi wie co siedzi w plikach mini 2 dni to wie że jak jest folder /usr/home/game/ to trzeba go spakować i wjebać na maszynie do /usr/home/game/

Krótko na temat i zwięźle, nie wiem czy komuś się przyda (Raczej nikomu) fortuny mózgu na tym nie zarobisz, ale będą się na cb rzucać do współpracy, będziesz rozchwytywany <beka> Wiem wredny jestem :-)

Opublikowano

Sheila , jak tam Aline2? Pewnie tłumy na serwerze, weź ogarnij, przyda się niektórym. Rób kolejny serwer, który postoi 3dni i będzie więcej off niż on.

Już niedługo

Invitia.pl

Serwer Easy, zgrana ekipa, bardzo dobre zabezpieczenia

Już na dniach zapowiedź!

Opublikowano

O ja pierdole! Człowieku wreszcie wiem jak to robić o kurwa, jesteś moim bogiem ._.

Topick@

Po ci się bawić w konsoli jak można zaznaczyć foldery oraz pliki jakie chcemy spakować kliknąć na któryś z nich PPM --> Polecenie własne --> Tar/Gzip, dwa razy lepsze niż walić się w konsoli..

Co do poradnika po raz drugi każdy głupi wie co siedzi w plikach mini 2 dni to wie że jak jest folder /usr/home/game/ to trzeba go spakować i wjebać na maszynie do /usr/home/game/

Krótko na temat i zwięźle, nie wiem czy komuś się przyda (Raczej nikomu) fortuny mózgu na tym nie zarobisz, ale będą się na cb rzucać do współpracy, będziesz rozchwytywany <beka> Wiem wredny jestem :-)

Idz przeliczaj hajs z Aline. Czym się różni pakowanie z konsoli od pakowania z sftp? Mi wygodniej jest wpisać takie polecenie.

Nie zapomnij skopiować więcej poradników z MPC na swoje zj3bane forum. Ja wole napisać coś od siebie a nie wklejać rzeczy z epvp.

Tobie się nie przyda? Wypi333rdalaj z tematu.

Sheila , jak tam Aline2? Pewnie tłumy na serwerze, weź ogarnij, przyda się niektórym. Rób kolejny serwer, który postoi 3dni i będzie więcej off niż on.

Nawet na dobrym dedyku nie umiał wystartować, a wszystko zwalał na zabezpieczenia i ddosy xD

graphic.png

Opublikowano

Idz przeliczaj hajs z Aline. Czym się różni pakowanie z konsoli od pakowania z sftp? Mi wygodniej jest wpisać takie polecenie.

Nie zapomnij skopiować więcej poradników z MPC na swoje zj3bane forum. Ja wole napisać coś od siebie a nie wklejać rzeczy z epvp.

Tobie się nie przyda? Wypi333rdalaj z tematu.

Nawet na dobrym dedyku nie umiał wystartować, a wszystko zwalał na zabezpieczenia i ddosy xD

Kultury ;)

Ile z tego poradniku jest z twojej głowy, a ile ze "źródła"?

Opublikowano

Kultury ;)

Ile z tego poradniku jest z twojej głowy, a ile ze "źródła"?

Jestem kulturalny no ale jak przychodzi taki Sheila aka Thean aka 360 aka Weles sam nic nie umie zrobić a innych krytykuje to coś nie halo..

co do 'źródła' to pomocowałem się moim 2 poradnikiem: http://www.mpcforum.pl/topic/998284-tutpakowanie-i-rozpakowanie-pliku-targz/

I wziąłem tylko komendy. :)

graphic.png

Opublikowano

Topick@

I pisze to czlowiek ktoremu serwery padaja po 2 dniach...

Smiech na sali.

Topic: Nic nowego ale wazne ze chcialo Ci sie pisac lap lajka.

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
cd /var/db/mysql/ && tar cfv mysql.tar.gz mysql

Ciekawe.. wprowadziliśmy zmiany również w tabeli player i teraz jak wpiszemy te komendę to spakuje nam tylko folder mysql, w którym są userzy itp.. a co z resztą ? dopisz to.

Opublikowano

Ciekawe.. wprowadziliśmy zmiany również w tabeli player i teraz jak wpiszemy te komendę to spakuje nam tylko folder mysql, w którym są userzy itp.. a co z resztą ? dopisz to.

/var/db/mysql/

To ścieżka do wszystkich tabeli (całej bazy). Tabele o które Ci chodzi są w

/var/db/mysql/mysql/

więc jest dobrze.

Opublikowano
/var/db/mysql/
To ścieżka do wszystkich tabeli (całej bazy). Tabele o które Ci chodzi są w

/var/db/mysql/mysql/
więc jest dobrze.

Właśnie, że nie bo tabele są od razu w tej lokalizacji var/db/mysql/

spójrz na ten screen:

10695847053264476373.png

Opublikowano

kolega wszedl od razu do katalogu mysql przez co pakuje mu tylko katalog mysql w drzewie katalogu mysql, czeski blad

wystarczy zamiast cd /var/db/mysql/ zrobic cd /var/db i reszta tak samo

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Właśnie, że nie bo tabele są od razu w tej lokalizacji var/db/mysql/

spójrz na ten screen:

10695847053264476373.png

Mój błąd, zwracam honor, źle się wczytałem.

Opublikowano

Lepiej zrobić dump całej bazy zamiast pakować ją do .tgz, nie ma wtedy nawet mowy o crashu plików.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...