Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki internet wybrać?

inCally

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki internet wybrać?

Wymagania:

1.Bez limitu danych (nie tak jak u tych jeb***** operatorów T-mobile,Orange itp)

2.Tak by dało się pograć online w np. CS1.6 (ping ok 30-40

3.Pobieranie (tak ok śr. prędkość pobierania 250-300kb/s)

4.Wysyłanie (tak by dało się wrzucić filmik 25minutowy w ok nwm 2-4h?)
5.Prosze nie dawajcie takich jak Orange,Play,T-mobile,PLUS

Cena: (nie znam się na tych cenach)ale tak około 60zł na miesiąc

x5ba.jpg

Opublikowano

Neostrada, Netia.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Jaki internet wybrać?

Wymagania:

1.Bez limitu danych (nie tak jak u tych jeb***** operatorów T-mobile,Orange itp)

2.Tak by dało się pograć online w np. CS1.6 (ping ok 30-40

3.Pobieranie (tak ok śr. prędkość pobierania 250-300kb/s)

4.Wysyłanie (tak by dało się wrzucić filmik 25minutowy w ok nwm 2-4h?)

5.Prosze nie dawajcie takich jak Orange,Play,T-mobile,PLUS

Cena: (nie znam się na tych cenach)ale tak około 60zł na miesiąc

http://www.netia.pl/oferta-dom/internet/internet-max-20.html

Za 50 zł/msc masz internet 20mb. Ja obecnie mam internet z Netii i jestem zadowolona. Nie ma praktycznie żadnych problemów, a jak jakiś się pojawia to 24/7 możesz dzwonić do konsultantów i zazwyczaj po takiej rozmowie usterka jest naprawiona. ;-) Także polecam.

Opublikowano

Najpierw to podaj w jakim mieście mieszkasz to coś się znajdzie.

A tak btw to zły dział.

Mieszkam w Cisownicy

http://www.netia.pl/oferta-dom/internet/internet-max-20.html

Za 50 zł/msc masz internet 20mb. Ja obecnie mam internet z Netii i jestem zadowolona. Nie ma praktycznie żadnych problemów, a jak jakiś się pojawia to 24/7 możesz dzwonić do konsultantów i zazwyczaj po takiej rozmowie usterka jest naprawiona. ;-) Także polecam.

a czy ten internet jest mobilny? czy bo mam routera mobilny internet z plusa ale chciałbym najlepiej radiowy.

PS.U mnie słabo z zasięgiem jak net podłączony przez router 3/5 kresek w sieci 3G :/

Bez anteny Sam router

x5ba.jpg

Opublikowano

Mieszkam w Cisownicy

a czy ten internet jest mobilny? czy bo mam routera mobilny internet z plusa ale chciałbym najlepiej radiowy.

PS.U mnie słabo z zasięgiem jak net podłączony przez router 3/5 kresek w sieci 3G :/

Bez anteny Sam router

To jest normalny router Hot Spot. Internet idzie przez Wifi lub kabel.

Opublikowano

Polecam Vectre, mam neta chyba 8 czy tam 10 mb z kablówką i mój ojciec płaci jakieś 50 zł chyba.Działa bez zarzutów.

Opublikowano

@up

@up2

Czy te internety mają niskie pingi w grze i czy dasię wysłać filmik 20 minutiwy na yt w 3h?

sorry za ortografie pizse na szybko

x5ba.jpg

Opublikowano

@up

@up2

Czy te internety mają niskie pingi w grze i czy dasię wysłać filmik 20 minutiwy na yt w 3h?

Ja kupiłem podczas promocji i mogę napisać że mam 30 mb pobierania i 23 wysyłania za dobrą cenę a ping zawsze jest bardzo niski (42). Co do filmiku to nie wiem.

Opublikowano

Neostrada, Netia.

Neostrada to orange ;]

Mimo wszystko ja ci proponuje z orange, chujn*a bo chujn*a ale zawsze coś ;) sam posiadam z orange jestem zadowolony 20mb ;]

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Ja nie narzekam na Neostrade, ale chyba teraz najlepszą ofertę ma Netia. Przynajmniej tak mi się wydaję.

Co do filmiku to zależy ile zajmuje 1 gb, a może 5? To zależy. Z netem od neostrady 10 Mb/s (pobieranie) będziesz miał prędkość wysyłania gdzieś ok. 0,30 Kb/s i wszystko będzie ci się wrzucać wieki, więc jeśli chcesz szybko uploadować filmiki to musisz zainwestować w bardzo mocnego neta.

Opublikowano

@up

@up2

Ja przy tych 8 mb mam ping 0-60, więc dobry, lagów w grach on-line nie mam w ogóle, więc jeszcze raz polecam.Co do tego wysyłania, to zależy jaką prędkość sobie weźmiesz.

Bywalec
Opublikowano

Nigdy nie bierz Internetu z Orange, jest po prostu fatalny.

Pozytywne opinie słyszałem o Netii, UPC.

Opublikowano

Właśnie tego nie rozumiem.. W mieście macie za 50 zł 20 Mb/s a ja na wsi za 50 zł mam "Do 10 Mb/s", z czego leci 1 - 2 Mb/s :(

Nie dziw się, bo prędkość z tego co wiem zależy od tego jak daleko masz od rozdzielni (czy czegoś w tym stylu), ja teraz mogę mieć 12mb, mój kolega mieszka bliżej to ma 20

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...