Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odnośnie zarabiania na facebooku

Vermar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od długiego czasu nurtuje mnie to pytanie. W jaki sposób zarobić na facebooku? Załóżmy że mamy już sporo lajków, ponieważ droga do zdobycia ich to inna bajka.

Co teraz? Jedyna sensowna rzecz na którą natrafiłem to :

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,13501061,Ile_mozna_zarobic_na_fanpage_ach_na_Facebooku_i_jak.html

Aczkolwiek niestety na odnośniku ze wszystkimi pytaniami - wypowiedzi Demanda - twórcy całej opowieści o zarobkach zostały usunięte:

http://www.wykop.pl/i/link/comments/1431775/ama-facebook-fani-aplikacje/

Już wiem że:

Jak zarabia się na Facebooku?

Demand odpowiada wprost:

zarobkowałem głównie na sprzedaży reklam - fanpage, sprzedaży fanów i powierzchni reklamowej na stronach promowanych poprzez aplikacje.

Najlepsze wyniki przynosiły strony z obrazkami. W AMA czytamy, że

im ostrzejszy i głupszy content tym automatycznie generuje więcej kliknięć (trochę to amoralne - wiem)

Czy opłaca się tworzyć fanpage tylko po to, żeby później go sprzedać?

Odpowiedź jest krótka - nie warto wkładać wysiłku w promowanie strony tylko po to, żeby ją sprzedać.

W zasadzie fanpage jeżeli jest już rozpromowany się nie zbywa - nie ma to większego sensu, stawka, którą uzyskasz za sprzedaż jest niewspółmierna do zysku, który możesz sam wyrobić. Przykładowo fanpage 150 000 to aktualnie około 3000 zł, sprzedaż strony z takim fanpage - 5000, a uzyskanie takiej liczby fanów dla kogoś > 20000.

Jeżeli ktoś wie na czym dokładnie można zarobić na takim funpage to zapraszam do dyskusji.

Sprzedaż reklam - czyli przy zdjęciu wrzuconym przez funpage jest po prostu odnośnik do innego, zazwyczaj z podpisem zachęcającym do wejścia.

Jednak czy drugi funpage nam za to zapłaci, czy jedynie wymieni się reklamą i jedynie nas wpakuje tak samo u siebie?

Sprzedaż fanów - najzwyczajniej allegro, lub interpretacja 'sprzedaży reklam'.

Powierzchnia reklamowa na stronach promowanych przez aplikacje - Prosiłbym o wyjaśnienie,

Temat ten zamierzam edytować i uzupełniać na bieżąco.

Opublikowano

Witam, od długiego czasu nurtuje mnie to pytanie. W jaki sposób zarobić na facebooku? Załóżmy że mamy już sporo lajków, ponieważ droga do zdobycia ich to inna bajka.

Co teraz? Jedyna sensowna rzecz na którą natrafiłem to :

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,13501061,Ile_mozna_zarobic_na_fanpage_ach_na_Facebooku_i_jak.html

Aczkolwiek niestety na odnośniku ze wszystkimi pytaniami - wypowiedzi Demanda - twórcy całej opowieści o zarobkach zostały usunięte:

http://www.wykop.pl/i/link/comments/1431775/ama-facebook-fani-aplikacje/

Już wiem że:

Jeżeli ktoś wie na czym dokładnie można zarobić na takim funpage to zapraszam do dyskusji.

Sprzedaż reklam - czyli przy zdjęciu wrzuconym przez funpage jest po prostu odnośnik do innego, zazwyczaj z podpisem zachęcającym do wejścia.

Jednak czy drugi funpage nam za to zapłaci, czy jedynie wymieni się reklamą i jedynie nas wpakuje tak samo u siebie?

Sprzedaż fanów - najzwyczajniej allegro, lub interpretacja 'sprzedaży reklam'.

Powierzchnia reklamowa na stronach promowanych przez aplikacje - Prosiłbym o wyjaśnienie,

Temat ten zamierzam edytować i uzupełniać na bieżąco.

Aplikacje - chodzi o automatycznie spamujace aplikacje jak np. funny.pl :)

shoob.png

Opublikowano

Aplikacje - chodzi o automatycznie spamujace aplikacje jak np. funny.pl :)

Ok, a mógłbyś wyjaśnić w jaki sposób nam spływa kasa przez taki spam, gdy teoretycznie posiadamy taką aplikacje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...