Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer - film z problemem :(

gigakeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moj problem :)

Film przedstawia moj problem z komputerem :( Otóż:

Kiedy wlaczam komputer a z reszta sami zobaczcie ;)
Wlacza sie - wylacza sie - pulpit nie pokazuje sie - wentylator na karcie graficznej nie
dziala chociarz oddalem go do naprawy, pan gdzies sie tam 'przelutowal' i powiedzial ze
powinno dzialac, na jego kompie wszystko dzialalo a na moim nie, POMOŻCIE! :(
AHA przy wlaczaniu komputera na karcie graf. swieci sie czerwona dioda, to jest jakby
tylko takie piknięcie

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

YY a jak sprawdzic to napiecie jak nie mam tego miernika?? MODEL: GPS-500AB A

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Masz Radeona od ASUS-a czyli najgorszą wersję chłodzenia tj.Asus Glaciator.

Od początku istnienia tego chłodzenia są z nim problemy :(

Możesz też mieć odpięty kabelek od chłodzenia na karcie graficznej.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

nie, kabelek mam, jest wpięty pan ze sklepu komp. mowil ze dziala wiec... moze to cos od plyty glownej?

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

nnnnoo wlasnie nie mam :( Tak za 30 min wstawie zdjecia ;)

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Sorrki wielkie dzis nie wstawie kabel od apka zgubilem :P

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Twój zasilacz na pewno jest sprawny?

Bo jest to dobra konstrukcja, bezpieczna. Spróbuj po odpinać i podłączyć jeszcze raz kable od zasilacza.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Zrobilem tak i dalej tak samo dalem do sklepu i gosciu sprawdzil na swoim kompie i mu dziala wszystko dobrze tylko u mnie cos nie tak :(

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Najprawdopodobniej zasilacz, albo zrypane chłodzenie. Sprawdź, czy wiatraczek się nie zatarł, albo idź z kartą do jakiegoś kumpla i sprawdź, czy u niego będzie działać.

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Musisz znalezc jakis zamienny zasilacz, bo jak w serwisie karta dziala poprawnie to najpierw musimy zobaczyc czy ten chieftec nie padl albo sie nie uszkodzil. Jak nie bedzie to winny zasilacz to bedzie trzeba kombinowac zmieniac kolejno procesor, plyte glowna itd.

Opublikowano

Dzis juz mam kilka zmian.

Wiatrak na karcie graficznej juz dziala ALE, kiedy mam juz wszystko podpiete, wlaczam kompa a na karcie graf miga przez chwileczke czerwona dioda, po ok 10 sek wylacza sie i po chwili sam sie wlacza. Tylko ze potem juz normalnie chodzi ale pulpit nie pokazuje obrazu :(( A nie mam zamiennego zasilacza :(

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Opublikowano

Weż szkoda daremnie rozkminiać nad tematem 100 % jest to zasilacz jeśli karta jest dobra smigaj do sklepu 150-300 zł to nie dużo ;D

Opublikowano

Czerwona dioda pokazuje raczej przegrzanie.... U mnie na radeonie w PC właśnie to oznacza.

Więc idź do tego sklepu razem z całym komputerem a nie latasz tylko z kartą graficzną. Napiszę tak jak inni sprawdź z innym zasilaczem. Może brakuje mocy a może to coś jeszcze innego ale najpierw trzeba rozwiać wątpliwości co do zasilacza.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...