Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć PS3 lub Wii pod monitor z wejściem VGA?!

MrWykalaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik wersja 2.0 . Dzięki za rady i pomoc. :)

Witam. Ostatnio dużo takich pytań na forum się pojawia.. Więc postanowiłem napisać mój pierwszy poradnik! (o tamtym szajsie zapomnijmy ;) )

Ale przejdźmy do samego sedna tego tematu!

Czyli:

Jak podłączyć PS3 lub Wii do monitora ze standardowym wejściem VGA?!

Wbrew pozorom jest to bardzo proste!

Od razu mówię, że na to przedsięwzięcie będziemy musieli wydać do 90zł :(

No ale zacznijmy w końcu!

Musimy kupić kabelek którym będziemy się łączyć z PS3 lub Wii! Znajdziemy go na Alledrogo pod nazwą:

"Kabel VGA do PS3"

Następnie musimy zaopatrzyć się w przejściówkę dzięki której będziemy w stanie podłączyć słuchawki/głośniki. Znajdziemy to na Google pod nazwą:

"Przejściówka Chinch Mini Jack Żeński" UWAGA!: Na Allegro jest tego mało! Sugeruję poszukać w innych sklepach!

Następnie łączymy wszystko ze sobą. Dla zielonych podaję instrukcje:

Gdy wszystko już podłączymy, ORAZ PRZECZYTAMY INSTRUKCJE W W LINKU POWYŻEJ :) to wszystko powinno śmigać.

Jest niestety pewien minus...

Ten sposób będzie działać tylko gdy nasz monitor jest w stanie obsłużyć tak wysoki sygnał który wysyła PS3 (nie wiem jak jest z Wii)

Ja wykorzystałem ten sam sposób który jest przedstawiony tutaj.. no i kupa..

Okazało się, że mój monitor to złom i nie radzi sobie z takim sygnałem wyświetlając błąd Out of Range!

W takim przypadku mamy 2 wyjścia z tej sytuacji. Możemy albo kupić porządny telewizor ALBO monitor który ma (najlepiej) wyjście HDMI oraz głośniki :)

Dziękuje za cierpliwość oraz przeczytanie tego tematu! Zapraszam do Like'owania :)

Kisperable.png

Nie bądź żyła, jak ci pomogłem to daj Like.

Opublikowano

Jak dla mnie, to powinieneś zmienić przykłady kabli, które będziemy musieli kupić, bo jak wszyscy wiedzą, aukcje na allegro nie stoją wiecznie i są archiwizowane : )

Albo przynajmniej dopisz ich nazwy, aby każdy mógł przynajmniej samodzielnie je znaleść.

Opublikowano

mam probelm po ow takim podłączeniu pojawia się mi Blackscreen( niema nic a nic + znika informacjia o sprawdzeniu przewodu sygnałowego) i czy to wina kabal czy monitor jest zbyt stary( Lg FLATRON L1718S) i jest jakaś możliwość? ( jak nie to tanio odsprzedam kabel VGA)

b6b78815.png

Opublikowano

Jak dla mnie, to powinieneś zmienić przykłady kabli, które będziemy musieli kupić, bo jak wszyscy wiedzą, aukcje na allegro nie stoją wiecznie i są archiwizowane : )

Albo przynajmniej dopisz ich nazwy, aby każdy mógł przynajmniej samodzielnie je znaleść.

Ok zaraz to zmienie :)

mam probelm po ow takim podłączeniu pojawia się mi Blackscreen( niema nic a nic + znika informacjia o sprawdzeniu przewodu sygnałowego) i czy to wina kabal czy monitor jest zbyt stary( Lg FLATRON L1718S) i jest jakaś możliwość? ( jak nie to tanio odsprzedam kabel VGA)

Przy włączaniu konsoli przytrzymaj przycisk. Puść go dopiero gdy usłyszysz drugie piknięcie. Powinno pomóc :E. Jeżeli nadal będzie to samo lub wywali błąd to niestety monitor jest do... sprzedania :)

Kisperable.png

Opublikowano

no nic dzięki za pomoc, odrazu proponuje dodwać do tematu modele monitorów które niedziałają ( mój LG FLATRON L1718S)

Nie wymagasz za dużo? -.- Monitorów na świecie w uj i ja mam magicznie wpisać wszystkie które nie działają? -.- Sprawdź sobie jaki twój monitor potrafi obsłużyć sygnał a jaki wysyła PS3...

Kisperable.png

Opublikowano

Ten sposób będzie działać tylko gdy nasz monitor jest w stanie obsłużyć tak wysoki sygnał który wysyła PS3 (nie wiem jak jest z Wii)

Można trochę jaśniej? Bo mam monitor HP w2007v i nie wiem, czy mi pójdzie, a w ciemno ok. 100zł nie chcę wydawać ;)

Opublikowano

Można trochę jaśniej? Bo mam monitor HP w2007v i nie wiem, czy mi pójdzie, a w ciemno ok. 100zł nie chcę wydawać ;)

Sorry, że nie odpisywałem. Wątpie, żeby u cb to działało..

Kisperable.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...